kola

zuzik

ja som na kole zavisla,musim ju mat kazdy den a pijem je vzdy samozrejme iba tu pravu coca colu tie nahrady pravej mi nechutia a neuspokoja moje chute.zboznujem voňu koly,je super.

mudr-lantka

..vseobecne kolove napoje nemaju pre zdravie velky prinos.. samozrejme, ak si date pohar obcas, tzn. raz za par dni, a nemate ziadne zdravotne tazkosti, s najvacsou pravdepodobnostou vdaka kole mat nebudete.. ale ak mate, alebo neviete ze mate a mate, kolove napoje obsahuju dost vysoku davku fosforu (odvapnenie kosti) a dost vysoku davku chemie, tie s umelymi sladidlami samozrejme viac (zataz na oblicky a pecen)
..dokonca jedna studia preukazala, ze uz pohar koly denne a vdaka mnozstvu fosforu mate osteoporozu do 5ich rokov min. lahkeho stupna

slusny_muz

pre anonym: Np zachod bude biely vdaka kys. fosforecnej. Ale to neznamena ze si znicis zdravie, ked budes pit kolu...ved zaludocne stavy su aktivne pri nizkom pH (pH 2). Takze nemusis sa bat ze si donicis zdravie.
To si skor donicis inymi potrvinami a alkoholom, cigaretami...

anonym

najzdravsia je aj tak mineralka:)asi pred tyzdnom sa dostal ku mne jeden dokument o coca cole a podobnych ,,zbrndach,, , ak si chces znicit zaludok tak ju kludne pi , cola ma take ucinky ze ak nalejes plechovku coly do zachodu tak po hodine je biely, tak co asi by spravil s tvojim zaludkom keby si na den vypila 2l koly??!!to uz sa rovno mozes napit domestosu....

Ivka 1

Mali sme to na lekárskej prednáške a týka
sa to napríklad aj sladenej čiernej kávy
a tá predsa neobsahuje kyselinu fosforečnú
Radia piť horkú čiernu kávu čo sa týka vápnika pre žalúdok je prijateľnešia cukrená s mliekom. Ale aj o tej kyseline
fosforečnej tam bola reč. Máš pravdu.

slusny_muz

pre ivka1: To si kde vycitala ze kofein spolu s cukrom viazu vapnik...???
Ked uz tak, tak cola obsahuje kys. fosforecnu a ta ma schopnost viazat vapnik....to len pre Tvoju inforamciu...

crazynka:)

Ved to ani nie je zdrave pit stale colu. Je tam vela cukru... Radsej si daj mineralku, precistis si organizmus...

Ivka 1

Pitie koly by som vôbec neodporúčala,pretože obsahuje kofein a ten
spolu s cukrom viaže vápnik. Odburáva ho
tak z kostí a zubov. A už vôbec po nej
neschudneš. Treba radšej piť bylinkové čaje. Tými sa tiež naplní žalúdok. Budeš
síce často na malej potrebe ale aspoň sa
z tela vyplavia toxíny.