chcel by som sa spýtať kde na slovensku robia laserovú mukotómiu Ď.
Laserová mukotomia
Ahojte zavislaci...:)) Musim povedat ze vyse 16 rokov som bol zavisly na kvapky zn NASIVIN,ale ked som si pytal sprej Nasivin tak ma upozornila ze to nemam pouzivat viac ako tyzden,ale to vsetci vieme:)),tak som sa jej zveril ze to pouzivam niekolko rok.poradila mi ze si mam striekat kvapky zn\\\" EUPHORBIUM compositum-heel s\\\" ide o homeopaticke kvapky.Pravdupovediac som jej moc neveril...
O co ide? Ide o to vydrzat a nevzdat to aj ked nebudete vediet dychat na prvy alebo na treti den.Zavisi to aj od toho kolko kvapiek pouzivate,ja som pouzival flasku za tyzden..
kvapky co ste pouzivali uz nemozte uzivat spolu s Euphorbium,kedze su to homeopaticke kvapky mozte ich pouzivat kolko chcete a neublizia vam. Ja som ich zacal brat od poobedia uz vecer som mal napuchnutu sliznicu a nemohol som sa nadychnut nosom pocas uzivania tych homeopatickych kvapiek som castejsie smrkal .musim povedat ze to bola hrozna noc ked som dychal ustami ale na druhy den okol 9:00 rano mi odpuchla sliznica a na jednu dierku som mohol tak na 50% dychat a vecer som mohol dychat uz aj druhou dierou aj v leze..teraz uz je to fajn a nemusim si vsade brat sprej:)))
Este som chcel povedat ked sa vam po prvom dni neuvolni trocha nos tak mi vravela aby som sa rano zastavil za nou ze mi da neake lieky a potom mi to urcite pomoze,kedze mi to pomohlo aj bez tych liekov tak neviem ako sa volali to sa musite spytat lekarnicky ona vam urcite poradi o ake tabletky sa jedna a ked uz ani tie tablety vam nepomozu tak mi vravela ze tu uz pomoze len laserova operacia
Drzim vam palce..
P.s.: Ked sa do toho date tak vydrzte nie ze sa zlomite,fakt to zato stoji..
Mucus/h;ien sa rvori ako vysledok roznych alergenov, ale najma mikrobov, ktore sa obvykle dostanu do prinosnych dutin z kavapockovej infekcie vo vzduchu. Tomu sa da vyhnut len tak, ked sa stranis luci, najma davov v malych priestoroch
Ak uz dostanes infekciu v prinosnych dutinach, tam ju telo nevie poroadne vynicit , samozrejme prakticky nic ustne brane sa tam nemoze do dutin dostat.
Odporucam kvapky roztoku citricidalu(vo vode alebo kokosovom oleji, roztok pozostava z 30 ml vody alebo kokosaku, do ktorej das 3 kvapky citricidalu
Tiez odporucam odhlienovace, ako NAC, 2 x 600 az 1200 mg
serrApeptazu, 3 x 120 000 IU
oreganovy olej, najlepsie v enterickych kapsuliach ako ma firma NOW. davka 3 x 2 plus kapsule s jedlom.
Laser vypali, sterilizuje ale aj popali telo a okrem toho sa nedostane vsade do dutin, tj tam ta nakaza predsa len zostane.
Absolvovala som laserovú mukotomiu. Bolo to v Humennom, na špecializovanej ORL klinike. Ráno o 7:00 nástup, okolo 9 operácia v celkovej narkóze, na druhý deň o 8:00 ráno domov. Neplatila som zato nič, všetko mi preplatila poisťovňa. Takže fámy o tom, že to robia len v Nitre nie sú pravdou. Ak má niekto skutočne problémy s upchatým nosom, tak by mal v prvom rade navštíviť dobrého krčiara, kt. by mu odporučil vhodné riešenie jeho problému. Ja som tento zákrok absolvovala kvôli chronickému zápalu HDC.
Pozdravujem
10 rokov lejem Olynth cerveny do nosa .
Padnu dva balenia tyzdenne.
Takze ma to stalo zatial cca 3600 euro.
Ina dovolenka by bola .
Pre mna je to obrovsky problem .
Skusal som prestat nemozne nedokazem dychat nosom atd no proste cisty zavislak.
Prosim Vas alebo niekoho kto ma podobny problem a bol na laserovej mukotomii
ci sa mu polepsilo a nepouziva uz kvapky ?
alebo je to zas len tahanie penazi
vopred dakujem
Teraz citam, ze som slubila ze napisem, ako to u mna dopadlo. Tak asi tak, ze zbytocne vyhodene peniaze, vysledok nula bodov.
Výsledok laserovej mukotomie 0 bodov. prišiel som o 160€ a 50€ za dvakrat cestu do Nitri z vychodu. + nervy vriti a zotavovanie po opakovanom zakroku trval viac ako 2 tyždne. Prvé dni boli najhoršie v mojom živote. Za tych 210€ som mohol mat tolko sprejov do nosa zee konec. A takto nemam nič ani peniaze, ani učinok vykonu, a ani spreje do nosa :) Nos sa mi hocikedy upcha a ide mi z toho prasknuť hlava. Musim sa hybať, vtedy mi to povoľuje. Takže zakrok nepomohol, len ma psichycky zničil...
Toto som nasla na webe: "Výsledky zákroku hodnotíme až po zahojení sliznice, tedy asi po měsíci. Musíte počítat s tím, že u každého klienta je výsledný efekt individuální. Někomu stačí jeden zákrok, jiný musí absolvovat i druhou nebo třetí korekci. Úspěšnost léčby je však vysoká, okolo devadesáti procent. Výsledky jsou ve většině případů velmi dobré a hlavně dlouhodobé,“ tvrdí Tomáš Moravec. Lékař Janě ještě doporučil zvlhčování sliznice nosním sprejem s vincentkou a poslal ji domů.
Jak to s její rýmou vypadá dnes?
Po měsíci jsem se s Janou sešla a byla zvědavá, jak se její rýma má. Nadšeně mi vyprávěla, že její obtíže po pár týdnech opravdu přestaly. „Po tolika měsících je to velká úleva. Vzhledem k tomu, že se mi opravdu dobře dýchá, mě ani nepřekvapilo, že dalšího zákroku není zatím třeba. Počítám ovšem s tím, že možná v budoucnu budu muset na korekci jít, to ale ukáže čas.“
Cize nie je to tak jednoduche ako sa zda, to, ze sa vam to po 2 mesiacoch vratilo je normalne bohuzial casto to treba opakovat
Ja som dnes bola na laserovej mukotomii v Nitre. Uvidim ako bude dalej, snad to vydrzi uz naveky. Ono citala som, ze niekedy je ten zakrok treba zopakovat, ale potom by uz malo byt dobre. U mna mozno tiez bude treba, lebo som na tom myslim bola uz dost zle, kvapky som musela pouzivat kazdy den a v noci som sa vzdy budila na to, ze nemozem dychat nosom. No v kazdom pripade dam vediet ako to u mna dopadlo.
kde v Blave robia laserovú mukotómiu,ktorý
sukromný lekár?