Mal uz niekto z vas problem s nedostatkom zeleza v tele? Ak ano, trpeli ste aj vy neskutocnou unavou a vycerpanostou.Potrebovali ste si aspon chvilu cez den pospat, trebars ked ste vratili z prace domov?
Železo
tiez trpim anemiou a som aj velmi bleda vsetci lekari sa nad tym pozastavuju brala som železo s kyselinou listovou mala by som jezt vraj vela hovadziny a strukoviny kazdy rok chodim na krvne testy kvoli antikoncepcii a vzdy mam malo zeleza asi je to vrodene malo cervenych a mnoho bielych krviniek takze sa mi to ani nezlepsuje
Brala som tie iste lieky.
chcem sa opytat ake lieky vam na to davali. mne sorbifer durules (dufam ze pisem dobre).
anka21..skus ist za svojim lekarom,nech ti da urobit krvny obraz a predpise potom lieky.
take iste priznaky mam aj ja, len tolko ze ja mam okrem toho ze mam malo zeleza aj malo bielych a cervenych krviniek a malo hemoglobinu...a asi to mam z toho ze menstruaciu mam skoro 8 dni a dost silnu..
A netreba zabudnut, ze k tomu, aby sa zelezo v organizme zuzitkovalo, je potrebna med, kobalt, mangan a vitamin C. Cize snazit sa o komplexne vyvazenu stravu.
špenát je na železo veľmi slabý. oveľa viac železa obsahujú čierne ríbezle, červené víno a červené mäso - hovädzina, bravčovina. ako sa hovorí 2 dcl červeného vínka neuškodí a hlavne nám, ktorí máme problém so železom : )
Chodim pravidelne s priatelom darovat krv a tam vzdy testy urobia tak dufam, ze sa mi uz hladina zeleza stabilizuje.
No tak to je fajn.Skús zvýšit príjem potravín čo obsahujú železo.Momentálne si viem spomenut tak akurat na špenát.Skús pohladat niečo na nete.A občas si daj skontrolovat krvný obraz,či sa hodnoty držia.
Lekarka mi uz lieky predpisala, ked som s priatelom bola darovat krv.Mala som malo cervenych krviniek a krv som nemohla darovat.Uz som ich aj vybrala a citim sa ako novy clovek.Uz necitim tu neznesitelnu unavu ako predtym.Len dufam,ze sa to uz nevrati.