Caffte....potrebujem zistit niekolko informacii o tom,ake rizika mozu vzniknut ak si dam piercing?dajme tomu zedo pupku alebo nosa....Diiiq
Hygiena a piercing/rizika piercingov
takže ja mam v uchu 13 naušníc,prakticky cele ucho mam poprepichovane,no niekdo sa boji akupunkturnych bodov že si prepichne a može trebars oslepnuť,ohluchnuť... nemusite sa baťtie body su neni v laloku na uchu ani na okraji chrupavky až hlbšie pri tunely ucha takže nehrozí riziko,v druhom uchu mam 4,a tiež mam už skusenosti s prepichnutím brady.pery a s tetovaním
Simonka
skoro si sa zacala zaujimat.K tej krvi -pol roka po tetovani a pirsingu sa nesmie darovat krv (si rizikova-zltacka, AIDS, ..). Piersingy v pupku vraj maju vplyv na neplodnost.A k hygiene -pravidelne cistit a pouzivat dezinf.prostriedok -ktory ti dufam dali alebo predali (inak si kup benzinalkohol).Ak by hnisalo -ziadne masticky !!!! jasne, ze par dni ziadne kupanie -riziko infekcie. A pozor -drogy a alkohol predlzuju hojenie.
cawte.mno tak ja som si neska dala pirsing do pupku a hovorili mi,ze na to treba specialnu hygienu a ja by som jakoze rada vedela jaku???? cem sa vas spytat ze ci je pravda ze ked mam pirsing v pupku nemusim byt potom tehotna???alebo ci potom budem moct darovat krv alebo niektore organy??podla mna su to somariny ale cem vedet ci sa nemilim.tak dik vopred
mimusha:
Ja este ked som nemala v jazyku piercing ale iba vo vrchnej pere tak mi zacala robit prednasky o tom,ake je to nebezpecne atd atd atd nakoniec sa ma opytala,ci by som si to nemohla vybrat.Povedala som,ze nie.Myslim,ze ak mas dobru zubarku tak bude ticho a nepovie ti,aby si si to vybrala.No ja by som to asi predla len na tu chvilu vybrala...
dala som si pred 8dnami prepichnut piercing do jazyka.Neodporuca sa ludom s moc kratkym jazykom.Ked som sa konecne k tomu dostala bola som rada,ze idem von s toho studia.Dost to bolelo,pretoze mam kratsi jazyk a nechcela mi pichnut do pery,tak to prepichovala pomaly.Bolelo to,ale dalo sa to prezit.Prvy den som nic nejedla.Horko tazko jogurty.Az na piaty den som zacala jest normalne sposobom,ze som si to krajala na male kusky a "natlacila" az do lica aby som nemusela moc hybat jazykom.Jazyk mi opuchol ale iba trosku.Cize sa nemusite bat,ze by ste sa mohli zadusit :).Nechapem ako pri tom moze niekto normalne rozpravat.Piercing je zo zaciatku velmi dlhy a po 12dnoch sa vymeni za kratsi.Ale rozpravat sa s tym podla mna neda.Ved zatial iba suslem takze zatajit sa to moc neda by som povedala ak by sa o to niekto pokusal :) Teraz ked sa mi ho zahojilo a za par dni mi to maju vymenit za kratsiu som zistila,ze mi asi prepichla alebo neviem to inac nazvat nerv.Prve ma bolela cela spicka jazyka a teraz cela lava strana ked idem jazykom hore k vrchnym zubom.Odporucam pre tych,kt.si ho chcu dat:dajte si aspon tyzden alebo dva volno ak vam nevadi,ze by ste suslali tak nic :) ja by som si ho uz rozhodne druhykrat nedavala...
Dalej mam aj vo vrchnej pere piercing.Voooobec nebolel.Naozaj :) ale velmi som mala peru opuchnutu aj 10 dni.
Piercing do pupku tiez nebolel.Len sa hoji dost dlho.Pol roka sa mi to asi hojilo alebo 8 mesiacov uz neviem presne.Zapalilo sa to,hnisalo mi to ale po dlhom trapeni to preslo a stoji to zato.
Este mam v nose,ktory som si sama robila.To bolelo dost.Ale rychlo sa mi zahojilo.Este mam v usiach,tie som si tiez sama pichala a v lavom uchu na chrupavku hore tiez nebolelo :)
Tot asi vsetko co mam uz :D
Cafkyyy :D ako sa mame???Juuj preco sa tak vsetci bojite dat si pirc???je to peckaa .. mam v obocku aj v jazyku som nedavno mala ale vybrala som... inak vlastna praca a ked s tym pojdete do studia nemate sa coho bat ... odporucam .. inak ak cete vediet ako som na to sla sama RP ... nick misa2704 v pohodke pokecam .. ak treba pomozem :P paapuš