Dobrý deň, mám 24 rokov a mám problém, neviem, čo mám robiť. Stále mám taký pocit, že za chvíľu odpadnem alebo, že mi zrak behá z jedného miesta na druhý a mám taký zvláštny pocit, mám z toho strach, som objednaná na endokrinológiu, neviem, či to s tým môže súvisieť, som hrozne nervózna a mám strach, dokonca musím užívať lexaurin, nemôže ísť o niečo vážne ako je nejaký nádor, toho sa najviac obávam....prosím dajte mi vediet niekto : ((( som fakt zúfalá...
Stále mám taký pocit, že za chvíľu odpadnem
tatiana26, ja som to tak mala veru, teraz mam pred skuskami dvoma tazkymi a beriem lieky AD-cka a snazim sa ten stres, ktory ocividne sa prejavuje momentalne dako zahnat, neberiem lexaurin, iba ked sa to zacina moc zhorsovat..... a skus psychiatra, ci uz si bola a nic???? ja som si fakt myslela, ze som daka vadna alebo,ze mam ktovie aku chorobu,ale tiez ako to tu citam, vidim, ze to ma dost ludi, len sa o tom boja hovorit a riesit to a to je zle!!!
Veru ten pocit je hnusný... nepoznám hnusnejší... človek by si už niekedy aj želal, aby odpadol, len nech už je kľud... A áno, aj ja mám niekedy problém ísť von, bojím sa chodiť...
A chcem sa spýtať, máte to niekto tak, že pri dlhšej chôdze sa vám to zhoršuje? Myslím, že tých 50 m na zástavku to ide, ale ďalších sto je to už náročnejšie a ďalších už umierate...?
Kolinia, si z PN, že?
Ja tiež, potrebujem poradiť v oblasti výberu lekárov... Môj problém je trošku podobný tvojmu... až na diagnózu... prosím na mail: zajkova007@yahoo.com
No ved hej, neodpadnes, ale je to taky hnusny pocit,ze clovek sa boji aj von dakedy ist, ak ho to chyti..... : ((
A čo sa týka pocitu odpadnutia, chodila som k psychologičke a tá povedala že pri tejto GUP nikdy neodpadneš, že tie stavy sa vyhecujú až na sami vrchol ale potom postupne začnú same klesať, lebo ja som sa bála najviac toho, že odpadnem.
Ahojte. Čítam vaše príspevky a s toho čo som čítala tak všetci máte psychický problém.Ja som si týmito stavmi prešla a túto chorobu nazývaju "Generalizovaná úzkostná porucha".
Kolonia: Tvoje príznaky sú skoro také isté ako boli tie moje.Tie lieky čo ti dal psychiater sú výborné ale ja som k tomu Coaxilu užívala ešte Citalopram-Teva 20 mg.Čo sa liekov týka neviem ako dĺho ich berieš ale oni zaberajú po takých dvoch týždňoch.Ja som začala najprv s lexaurinom a coaxilom mesiac liečby bolo super ale potom sa mi to vrátilo naspäť a to raz tak silné myslím tie stavy, tak potom mi napísala aj tie druhé.To magne B6 nieje zlé ale mne to vôbec nezaberalo, mne to poradila psychiatrička, že to ma skoro taký istý účinok ako lexaurin,len je to na prírodnej báze, že ta to ukludní, ale ja som mala s toho žaludočné potiaže.
Teraz som už mesiac po liečbe a to som sa liečila rok a pól. Po postupnom vysadzovaní liekov som mala pár dní horších lebo telo si muselo zviknúť na nižšie dávky ale teraz som v pohode.Čo sa týka lexaurínu je najslabší s týchto oblbovákov a v pohode som ho vysadila zo dna na deň a žiadny absták som nemala.
Ono táto choroba je o tom ako sa ty naučíš stým žiť samozrejme že liečba je účinná ale tie lieky treba raz vysadiť. Mne najviac pomáhalo, ked to na mna išlo tak som si dala žuvačku a žuvala som.
a samozrejme mozu chybat aj vitaminy dake, ja ale netusim ake, obvodna mi povedala, ze mam uzivat tak akurat magnezium....a inak dobre su magne B6 alebo ( B5 - teraz neviem, uz to neuzivam ). Ale su to take ampulky, ktore sa piju ale plati sa to, takze si to mozes kupit v lekarni, okolo 5 eciek to stoji a je ich tam desat kusov. A radca radil thiamin, skus aj to, alebo povedz obvodnej, nech ti spravi dake testy krvne na vsetky vitaminy, skus sa s nou poradit...ja som chvalabohu zatial u nas v PN natrafila len na fajn doktorov....zatial !!!
barborkabj, je to fakt dost zly pocit, mavala som to dva mesiace, musela soms a s tym ucit na skusky a zit s tym, dokonca som bola na vysetreni stitnej zlazy, tam je vsetko ok, mozno ty mozes mat problemy so stitnou, ak teda dakto z rodiny ( dedi sa to vacsinou zo zenskej strany ) ma taketo problemy, tak to teda moze z toho byt....ale ja idem este na 24 hod EKG, pretoze normalne EKG nic nezistilo, okrem ineho si mam dat spravit ocne pozadie a ist popripade neurologovi.....ale odkedy som bola u psychiatra, tak mam ( musim si zaklopat ) pokoj, dal mi dake slabe AD - coaxil a popripade lexaurin, ale ten treba postupne vysadit, mozno ti dal zle lieky, nemusia sadnut hned, mne povedal, ze ak nebudem ok alebo sa daco zhorsi, mam prist a zmenime lieky....tak potom skus zmenit psychiatra alebo si daj spravit vsetky vysetrenia, ale podla mna to bude psychicke....teraz tomu uz verim, keby nie je mojej mamy, ktora mala podobne priznaky, tak asi nejdem k psychiatrovi, ale on jediny mi pomohol a este ma aj pochvalil, ze som k nemu prisla a zacala to riesit, lebo to moze prejst do nejake chronickej uzkosti.....tak s tym radsej daco rob ! drzim palce....
Nuz vyzera to na nedostatok mineralov(draslik=kalium=potassium, vapnik=calcium, horcik=magnesium, pripadne zinok a jod) alebo nejaky hormonalny problem.
Moze to byt samozrejme aj dosledok zamorenia tela alebo nejakej infekcie. Treba to po jednom adresovat.
ahoj mam 22, myslela som, ze som sibnuta. Niekdy ma prepadne skoro rovnaky pocit, dokonca, ked sa ma niekto spyta ci som ok, tak mam pocit akoby na mna hovorili asi z kilometra.
Bola som aj u psychiatra,ale namala som dobru skusenost, napisal mi AD a robili mi velmi zle, viac ako mesiac mi ich nechcel vysadit, a bola som z nich agresivna. Tak som nejako na lekarov zanevrela... Nestava sa mi to casto, ale ked to pride mam pocit jak mimozemstan, zacnem sa potit, srdce ide vyskocit, neviem kam sa pozriet, bojim sa, ze sa nenadychnem, a ked sa nadychnem tak mam pocit, ze tolko kysliku mi roztrhne hlavu.... a mozno som aj sibnutaaa