Uz tyzden ma trapi suchy kasel, nutka ma do kaslu, len tak pokasliavam, rodicom tym idem na nervy, lebo nevykaslem nic, len tak proste kaslem. Citim sa byt zdrava.5 rokov mam zvacsene uzliny (slabiny, krk), mala som robenu aj biopsiu uzliny - negativne. Jedna baba tu pisala, ze mala Hodgkinsona a zacal jej ako suchy kasel, tak sa bojim, mozno som hypochonder a vela citam o chorobach, ale poradte, co robit. Dakujem.
Suchy kasel - rakovina lymf. uzlin? Odpiste prosim
Odmerala som si teplotu, boli ma hlava a akoby ma "pali" celo. Mam 37 stupnov. V hrdle mam cerveny pasik nalavo, skriabe ma. Co mi moze byt?
No ja som uplne zdrava, nikdy som nemala teploty ani nic, len mavam bolavu uzlinu v slabine a pod krkom. Ja pokasliavam len tak, aby sa nepovedalo, aj ma trosku skriabe hrdlo, nemam nic zahlienene. Vsetky krvne vysledky v norme. Neter ked mala mononukleozu velmi horuckovala a mala zle pecenove testy. Dala som si vybrat osmicky a zvacene bolave uzliny pod krkom sa stratili. Len ma mrzi to pokasliavanie. Objednam sa k lekarovi.
pred 5 rokmi ti aspon robili test na mononukleozu??
Jasulka kazdy dlhsie trvajuci kasel by mal vysetrit lekar, skus sa pytat na vysetrenie
u plucneho lekara, pripadne nech Ti urobia
rontgen pluc . Najprv vsak skus uzivat solmucol, je to dostat v lekarni a rozpusta aj stare usadene hlieny, ktore drazdia na kasel ale nemozes ich vykaslat.
Tie zvacsene uzliny mozu byt priznakom EBV virusu , vysetruje sa to z krvi.
Nikto nevie?