Solna jaskyna - ake ma ucinky?

načo

nemal som chuť tu písať,pretože sa toho asi popísalo už dosť,ale keď som sa nad tým zamyslel,bolo by veľa o čom písať.Pocity sú naozaj jedinečné,neviem ich zatiaľ k ničomu prirovnať pretože pohoda ktorú navodí priestor je neopakovaťeľná,človek sa môže v mysli preniesť kamkoľvek,záleží to na hudbe,môže sa prechádzať po rozkvitnutej lúke plnej lúčnych kvetov,rozvoňanej tráve a speve škovránka,prechádzať sa popri vodopáde spolu s niekým,vznášať sa v oblakoch a pozerať z výšky na svet,zabudnúť aspoň na chvíľu na svoj dennodený kríž,odložiť ho na chvílu a nabrať nových síl,aby sa stal ľahším.Pobytom pookreje,upevní si svoje zdravie a potom každý deň aj ten najškaredší sa zdá byť pekný a tešiť sa už na ten ďalší aby bol ešte krajší ako ten predošlý. Tu som sa naučil aktívne oddychovať a verte či nie nechodím tam už len preto že mi soľ dodáva zdravie,energiu,dobre sa mi dýcha a pod. ale aj len tak,že si jednoducho poležím a ponorím sa do seba do svojho ega a myslím na to kto som,odkiaľ idem a kam smerujem,pretože viem že aj ten najupršanejší deň je nádherný,pretože nie som sám.Nenašiel som inú alternatívu k solnej jaskyni.Na začiatku som bol tiež skeptický asi trištvrte roka dozadu no zvedavosť mi nedala, 3krát som to skúsil a zostal som,nedajú sa tu opísať všetky postrehy a pocity ale som rád že som zvedavý.Nedoporučujem ľuďom so zlým srdcom,neprajníkom a egoistom nie sú toho hodní. Veľa šťastia so šťastím.

permoník

Fredy skús si pozrieť našu stránku www.solnajaskynapermonik.sk ,možno sa ti rozšíri obzor poznania,a urobíš si názor len ten svoj a nie iného,ani z jedného poldecáka sa človek neopije,máme dobré skúsenosti a čo je podstatné aj zdravotná poisťovňa Dôvera tohoto roku bude uzatvárať s nami zmluvy a preplácať 50Sk z ceny pobytu ako vlani,myslím že to stojí za zváženie a vlastný úsudok,závisť,hlúposť,neprajnístvo majú hlboké korene a je to len na škodu človeka,a hlúpy zostane hlúpym.Asi toľko.

fredy

Myslim,ze by to mohlo pomoct,ale treba sa pozriet na nejake odborne stranky,ktore vysvetluju ucinky solnych jaskyn.Ale asi by si tam musela chodit castejsie.

Alternativa

Kedze solna jaskyna /SJ/ je moja srdcovka - vdaka SJ moja alergicka astma je uz 16 mesiacov minulostou a som uplne bez liekov -, zareagujem na tu "vydychanost". Mate predstavu, v akych jednotkach sa pocita hmotnost /po starom vaha/ soli, ktora je v jednej solnej jaskyni? V TONACH, ano citate dobre. Skuste take mnozstvo "vydychat". A vlastne ani neviem, co si mam pod tu uvedenym vyrazom "vydychana" sol predstavit. Co si tym myslel?

janosik

vydychana sol? to asi tazko, ved jej tam je strasne vela. ja osobne som este s cudzimi ludmi nebol, vzdy sme tam boli len my.

paulaj

Je to asi naozaj len o peniazoch. Myslím si, že je rozdiel medzi čerstvou soľou a soľou, ktorá je tam dýchaná niekoľko mesiacov, niekde pomaly aj 2 roky. Soľ po toľkých mesiacoch musí byť "vydýchaná". A okrem toho pospávať s ďalšími troma cudzími ľuďmi ... No o ničom

igris

bola som tam aj s detmi asi 7 krat, relax - zarucene, detom sa tam velmi paci, je tam zvlastna ukludnujuca atmoska, ucinky pocitujem hlavne teraz, som po chorobe, decka su tiez po chorobe, este kaslu a zda sa mi ze im to pomaha. Mavaju suchy drazdivy kasel, ktory sa po navsteve potroske zlepsuje.