vecera mi asi nesadla, stalo mi to v zaludku, rano som to vyvracala, boli ma hlava,krize, mam zimnicu. co si mam na to dat? nemam domaziadne lieky na zaludok.
Je mi strasne zle na zaludok, co mam robit?
Kúp si dužinu aloe vera a je po probléme
Leila333 ...tak Kyčera a LMarika ti pekne,jasne a odborne vysvetlili danu problematiku:pomenovali diagnozu,nasledne urcili cim sa vyznacuje,k comu dochaza a co musis vylucit a naco si treba davat pozor...Ano s tym vsetkym viac menej suhlasim aj ked presne dodrziavanie a sledovanie toho co vlozim do ust este nemusi zarucovat ze dany problem vyriesi-mozno troska zmierni a mozno este zhorsi(vdaka dalsiemu stresu v suvyslosti s dennodennym kontrolovanim a kombinovanim potravin,protirecivym teoriam, studiam,vyskumov spojenou s danou tematikou atd...sam som si tym presiel viem o com pisem...Clovek si tym vsetkym prejde ked sa zameriava len na to AKO sa z toho dostat a malokto si kladie otazku PRECO mam taky problem?CO ho sposobilo?Uz vieme ze co je to GASTROEZOFAGEALNY REFLUX a ake problemy nam sposobuje,ale co sposobilo to ze mas ten REFLUX? potraviny? tak to by sme mali vsetci podobne problemy nemyslite? ci vsetko je len taka nahoda?Nase telo a hlavne imunitny sistem je tak nedokonaly ze musime byt zavysli od chemickych liekov a doplnkov aby sme niejak prezili? s takou vierou sa neda zit plnohodnotny zivot...Aku spojitost moze mat STRES s REFLUXOM? Dlhodobejsi stres (okrem ineho) znizuje svalovy tonus okolo dolneho pazeraka-(to je ta prepazka medzi zaludkom a pazerakom) sposobuje to nedostatok krvy a energie ktora je koncentrovana prevazne do svalov pretoze STRES je oznacenie kedy je simpaticky nervovy sistem v rezime UTOKU alebo UTEKU...takze mame oslabenu prepazku ktora prepusta kyselinu zo zaludka spat do pazeraka a poskodzuje vystielku a sposobuje to bolest,pripadne aj vredy a rokovinu.Bunky sa nevedia takemuto kyslemu dazdu branit lebo ak su v strese nemozu byt v liecebnom a opravnom mode-su uzatvorene a nedokazu priimat kyslik,glukozu,vyzivu atd...asi tak niejak by sa dal jednoducho vysvetlit ten REFLUX.Takze ak sa chces vyhnut takymto problemom tak skus niejak obmedzit stres ,mozes si klast otazky:kto alebo co mi lezi v zaludku?z koho alebo z coho mi je na zvracanie a preco? skus sa na to pozriet aj z tej strany a posnaz sa to dat niejak do poriadku...striktne kontrolovat kazdu jednu potravinu po cely zivot by sa mi nechcelo..drzim prsty
LMarika-pozor,aj arašidy obsahujú ALFATOXÍNY!
Leila 333-máš CELIAKIU-t.z.,že máš AUTUIMUNITNÉ ochorenie,kt.sa vyznačuje neznášanlivosťou GLUTÉNU-lepku,pri kt. konzumácii dochádza k poškodzovaniu sliznice TENKÉHO ČREVA.Musíš vylúčiť zo svojho jedálnička PŠENICU,RAŽ,JAČMEŇ,OVOS a výrobky,v kt. sa lepok nachádza-polievky,omáčky,pivo,alkohol,párky,paštéty,cukrovinky,zmrzlinu,...skrátka musíš si každý jeden výrobok kontrolovať.A navyše máš aj gastroezofageálny reflux,č.z.,že sa Ti neuzatvára zvierač medzi pažerákom a žalúdkom,kt.obsah sa vracia až do ústnej dutiny.Aj tu treba dodržiavať určité pravidlá-malé dávky jedla,nelíhať hneď po jedle,vynechať cigi,kávu,alhohol,čoko,šumivé nápoje,mastné,sladkosti,kvasnice,...naštuduj si to presne. To,čo Ty popisuješ,nie je na PSYCHIATRIU,spôsobuje Ti to REFLUX-vracia sa obsah žalúdka aj s jeho kyselinami do hrdla a úst.Ak pocítiš pálenie,daj si kúsok mastného,horčicu,...Tabletky na žalúdok Ti netreba,môžu Ti to zhošovať.Je tiež možné,že máš aj viac potravinových alergií,možno si len spravila nejakú chybu a skonzumovala niečo,čo obsahovalo LEPOK,alebo aj oboje.Ale ja som presvedčená,že Ti to robí ten reflux.Dávaj si veľký pozor,lebo reakcie sú rôzne-od miernych až po tie,kt.končia na JIS-ke.
Leila333 - ludia s celiakiou casto konzumuju bezlepkove vyrobky, z ktorych vacsina obsahuje kukuricu. To, ze mas celiakiu, neznamena, ze nemozes mat velmi silnu intoleranciu aj na kukuricu, ktora patri medzi top 10 potravin sposobujucich intoleranciu. Nestaci vylucit gluten, treba vylucit aj ostatne potraviny, na ktore mas intoleranciu. Ja mam tiez velmi silnu intoleranciu na kukuricu, takze okrem glutenu som aj kukuricu musela vylucit, sice nenajdem v bio obchodoch ziadnu bezvajecnu, bezmliecnu, bezlepkovu a bezkukuricnu sladkost, ale aj bez sladkosti sa da zit. Skodi mi aj soja a citron. Jedina sladkost, ktoru mozem jest, je arasidova tycinka z DM-ka, ktora obsahuje len arasidy a cukor, zoparkrat som si na nej zlomila zub, kedze mam plne usta mrtvych zubov, takze takto tvrdu sladkost si neprosim. Ked mam chut na sladke, dam si za lyzicku cukru do ust a hned sa mi ulavi. Fkuktoza mi skodi tiez.
Medzi potravinovou intoleranciou a alergiou je rozdiel. Intolerancia je nedostatok enzymu, cize postihuje prevazne traviaci system. Trpi nou takmer polovica europskeho obyvatelstva, zatial, co alergiou len nejake tri percenta. Test na intolerancie mi robili v Bratislave na Interklinik z odberu krvi. Odber sa robi z prsta. Pozor na podvodnikov, lebo testy na intolerancie ponukaju aj rozne osoby zaoberajuce sa biorezonanciou a kineziologiou a inymi pochybnymi metodami, ktore ale s medicinou nemaju nic spolocne. Treba ist k lekarovi. Pripadne dalsia moznost, dobra a spolahliva, je ta, ze si v lekarni zakupite maly domaci test na intolerancie. Vola sa Food detective a obsahuje 46 potravin. Ja som mala u lekarky vo velkom teste 220 potravin.
Esther - mavas taketo probemy casto? Lebo ja som ich mavala velmi casto, ale uz su raz a navzdy prec. Zmenou stravy sa daju dosiahnut doslova zazraky. Dala som si urobit test na potravinove intolerancie a intolerancii mam velmi vela. Mozno mas celiakiu, len o tom nevies. Mozno mas velmi silnu intoleranciu na laktozu (aj tabletky proti bolesti ju obsahuju), len o tom nevies. Ale ak sa to vdaka vysetreniu dozvies a nevhodne potraviny, cize tie, na ktore mas intolerancie, zo stravy vylucis, nebudes mat uz taketo problemy nikdy viac. Ja mam intoleranciu na viac ako 20 potravin, nastastie ich konzumacia, ktora bola predtym na dennom poriadku, je uz raz a navzdy minulostou. Z potravinovej intolerancie moze vyplynut aj gastritida. Aj ja ju mam. Vtedy je dobre okrem potravin, na ktore mas intolerancie, vylucit zo stravy aj kavu a prilis stiplave a koreniste jedla, ale aj citron. Ak su tvoje intolerancie prilis silne, mozu tieto nevhodne potraviny na teba posobit ako jed, dokonca az natolko, ze to sama citis. Ja som sa v minulosti nie raz po zobudeni vyplazila z postele s opuchnutymi nohami a s pocitom, ze zomieram na otravu a nasledne nato som spadla spat na postel a znovu zaspala. Mavala som fakt prisenre stavy, ale vdaka dodrziavaniu prisnej diety je to uz prec. Okrem toho mam alergiu na plesne, cize nikdy nejem aflatoxiny. Aflatoxiny najdes v kazdej polievke, ktora bola vytiahnuta z chladnicky a uvarena den predtym. To plati aj pre pizzu, palacinky, spagety, maso, ryzu, zemiaky, proste pre vsetku varenu stravu. Oplati sa kazdy den si varit a konzumovat len cerstvo uvarenu stravu. Organizmus sa ti zato odvdaci tym, ze sa budes lepsie citit. Aflatoxiny najdes aj v mase, ktore je v akcii, lebo ho treba spotrebovat do dnesneho dna. Ja kupujem iba drahsie maso s co najneskorsim datumom spotreby, aspon viem, ze je cerstve. Dalsia vec su konzervacne latky. Ja ziadne konzervacne latky neznesiem, moj organizmus je na ne precitlively. Neviem, preco, nedala som sa este vysetrit, ci mam na ne alergiu a do testu na intolerancie nejdu. Nezjem nic, co pochadza z tuby, z flasky, z konzervy... Paradajky ano, kecup nie. Maso (kuracie prsia, morcacie prsia, bravcove na rezne, hovadzie na gulas...) ano, ale pastety, salamy, sunku, klobasu a slaninu nie. Mrazene ryby ano, rybicky z konzervy nie. Vlastnorucne uvareny gulas ano, gulas z plechovky nie. A tak dalej...
vie mi niekto pomoct a poradit,uz dlhšiu dobu trpim zaludocnymi problemami,a prešla som uz viackrat skoro všetkymi vyšetreniami.Som celiaticka a zistili mi reflux a neuzatvara mi na zaludku nejaka klapka.Ubezpecili ma ze to nie je nic vazne.Ale moje problemy pretrvavaju a zhorsuju sa.nechcem uz chodit po tych istych lekaroch je mi to uz trapne lebo ma posielaju na psychiatriu.som dlhsiu dobu v strese ale nemozem mat zo stresu taketo problemy kedy uz nemozem spavat v noci kde ma prebudi pocit na vracanie a divna chut v ustach.zviera mi hrdlo a stale mam pocit niecoho v krku ale tiez tam ze nic nie je.Nezaberaju ani zaludocne tabletky mozno len na chvilu.Co mam robit????dakujem
Palina, šalvia, mäta, materina dúška.
Čaje z toho
miersto kinedrilu a podobnych chemikalii mozes pouzit dumbier ci uz cerstvy, alebo kandizivany, zavarany, vo forme cukrikov a podobne.