vysvetli mi niekto o com ta pesnicka je?je to lovesong alebo heartbreak song?
U2 with or without you
Myslim, ze to mam. A zrejme ma budete mat za blazna, nejakeho debila, ci sfanatizovaneho patetickeho uchyla. Preco som z tej melodie skoro az prehnane vzruseny? A vzdy, ked si ju pustam znova a znova, krv mi hraje v zilach. Preco je stale pre mna inspirativna? Znovu si citam text. A zrazu mi to napadne. Co ak to nie je o vztahoch medzi ludmi? Co ak to nie je o laske medzi muzom a zenou? Co ak to nie je vztah medzi Bonom a publikom? Co ak som vobec nevymyslel nieco nove? To nic. Co ak to nie je o sexe, vášni, zamilovanosti a rozchode? Co ak to nie je nic prevratne a kontroverzne, ale nieco tak prirodzene, ako pohlad Boha na nas? Jeho pohlad, nie náš!
Tak. A teraz ma zotrite.
Moj nazor na vec.
Vzdy som bol prehnane vzruseny. A zrejme to tak aj zostane. Ta iskra mi pomaha robit veci lepsie. Ked sa vztah ruti do lahostajnosti, vzdy najdem nieco nove.
Slova tejto piesne vyzeraju na prvy pohlad lahostajne az odovzdane. Ale piesen netvoria len slova. Ja som povedal, ako vnimam hudbu. A ta hudba je hladanie nadeje. Nadeje, ze vsetko bude znovu dobre. Mozno som naivka, ale ja verim, ze je to tak.
PS. Diky za nazor Zujky aj Sendy.
Peto T: tvoj bracho to tiez pochopil cez seba. Presne o tom to je. Aby to kazdy vnimal cez seba. Kazdy tam najde to, o com sam premysla.
Moj brat tu piesen pochopil tak, ze je o pariku, kde dievca prilis skoro dalo chlapcovi vsetko co pytal, a teraz uz nevedia najst dalsi zmysel vztahu. Nevedia ho ani ukoncit, ani v nom pokracovat.
To o publiku je zaujimave vysvetlenie.
Máš pravdu Sandy 21. Ked počujem takúto hudbu, mám pocit akoby sa pri mne blýskalo. Zrazu mám tolko energie, že by som hory prenášal...
asi budete všetci prekvapení, ale tá pieseň vraj nie je o láske
Bono v jednom rozhovore povedal, že tá pieseň je o vzťahu medzi ním a publikom (fanúšikmi)
emario, si pateticky
Tato tema ma velmi potesila :-).
Toto je totizto s priatelom ,,nasa" pesnicka alebo pesnicka nasho vztahu... .Hmm.. tie spomienky... .
A tiez si myslim,ze vyznam je prosty.
Emario: krasne napisane ...(precitene)
:-)
Cafte.
Akurát počúvam tú melódiu a čítam si ten preklad. Po anglicky veľmi neviem, ale poviem vám, čo cítim. Cítim bozky vetra. Viem, že všetko je zbytočné na tomto svete bez lásky. Sme ako mátohy, keď nemilujeme. Je to o väčnosti, o našich blbostiach prežitých a strávených na tomto svete. Je to o láske, ktorá je večná a odpúšťajúca. Je to o Bohu, ktorý je vo všetkom a o tom ako bezcieľne blúdia naše myšlienky, keď nie sú s milovanou osobou. Akí sme prázdni a čo nás môže čakať, ak budeme veľmi veľmi túžiť po tom, aby sme sa mohli dotknúť lásky. Objaviť v sebe šiesty zmysel, zbaviť sa pút, čo nás večne strhávajú kdesi do týh bahien...O tom je tá pieseň. O túžbe po slobode a o jej dosiahnutí. O poznaní, že láska je nesmrteľná. Je väčná. A bez nej sme mátohy.
ja som pocul ze ta piesen je venovana bonovej matke,potom ze je o jezisovi....ale ked vam mam pravdu povedat ten klip,respektive dva o tom nenasvedcuju:D
tiež si myslím že je to jednoduché,nič zložité v tej piesni nie je,možno preto si ju dokážu zamilovať ľudia rôznych kategórií.
V skratke by som povedal že ide o výpoveď muža pre ktorého je pieseň wowy akousi výpoveďou alebo uzavretím vzťahu.zamilovanosť,vášeň,sex,sklamanie,rozchod.