Ahojte, prosim o radu. Dala som sterilizovat asi tyzden pred V. nocou nase 2 macky, jedna je uz starsia, bude mat cca 5 ludskych rokov a druha ma 11 mesiacov. Bohuzial som nemohla ist dat vybrat vcas stehy, pretoze to nebolo z roznych pricin mozne. Isla som preto po dohode s veterinarom dnes, ale.... Nakolko nemam klietku, musela som ich provizornym sposobom umiestnit kazdu zvlast do cestov. tasiek, aby som to tam mohla odsoferovat (nie je to blizko). Nakolko maju uz macky z tych tasiek strach, lebo uz vedia, ze som ich v nich raz niesla, dlho bojovali a jednej sa podarilo dostat z tasky von pocas soferovania. Nastastie som tam dosla v pohode, ale doktor tam mal iny pripad, tiez macku a neviem, co jej robil, ale strasne-hrozne mraucala a ta moja na rukach to pocula a zacala sa tak sklbat, ze ma celu doskriabala do krve, roztrhla mi tricko, ale nechcela som ju pustit, aby sa mi nestratila, sla osm s nou aj mimo cakarne, ale ten vreskot bolo stale pocut, zaklopala som na lekara,ci by ju nemohol dat do klietky, ze ju uz neudrzim a on ma odbil, nech si pockam. Tak ja, cela krvava, som to vzdala a sla aj s mackami domov, Druha macka tak bojovala v taske, ze si rozkrvavila cele ucho, preto som to aj psychicky vzdala, lebo mi ich je luto, ze tam uz proste nepojdem, myslite, ze im hrozi nejaka infekcia alebo nieco, ked im tie stehy ostanu? maju to pekne zahojene, len tam maju tie stehy.
A druha vec, kocur, tiez tak 11 mesacny, pred 2 tyzdnami akosi zacal chudnut, ale strasne, vyzera ako zdochlina, pritom zerie, zacal plznut, mal krasnu ciernu srst, teraz okolo chvosta len take oskubance a na spodku brucha ma akoby cervene strupy. Moze to byt svrab alebo nieco? je to nakazlive? toho som tiez mala so sebou,ale nakolko tam nebolo mozne cakat a vzdala som to, nedostala som sa s nim na vysetrenie a k danemu doktorovi uz nemam chut ist kvoli jeho jednaniu (videl, ze mam krvave ruky a brucho, ze ta kocka co stvara a napriek tomu mi povedal,az cakam s nou v rukach). Mozem tomu kocurovi kupit niekde nejaku masticku na to? tie strupy nemokvaju ani nekrvacaju, iba to je take divne a bojim sa, az to nechytia ostatne.
Dakujem velmi pekne za vsetky rady, ja uz som fakt zufala :(( a o macky prist nechcem.