slnko a 1.rocne dieta

Glam

Najlepším prípravkom pre ročné dieťa je podĺa našich skúseností prírodné opaľovacie mlieko hristina, ktoré má vysoké krytie a je vysoko odolné voči vode, potu aj otieraniu uterákom a oblečením. Pre dovolenku pri mori je ideálne

farmaceutka1

Pre male deti by som urcite odporucila pripravky s mineralnymi filtrami, napriklad Daylong baby.. Kokosovy olej pre bleduckeho blondacika urcite nie je dostatocny, aj keby mal rovno faktor 10.

RNG

nuz ze kokosovy olej ma filter 4 az 8 viem aj sam na sebe z vyse 30 rocnej skusenosti, lebo bez natretia kokosakom "zhorim za 20 minut a s natretim vydrzim aj vyse hodiny na slnku.
Nakolko to cislo je presne neviem, ale uvadzaju ho dost hodnoverne organizacie, teda take, co v tom robili nezavisly vyskum. Rozhodne je to hodnovernejsie, nez udaje kozmetickych spolocnosti, ktore rozne pripravky predavaju, takze maju zaujem aby svoje vyrobky preukazali co v najpriaznivejsom svetle.

tominno3

Odkjaľ viete, že KOKOSOVÝ olej obsahuje uv filter 4 - 8 ????? Viem, že oleje ako mandľový a jojobový obsahuje prirodzený uv filter 3-4 , ale kokosový olej sa mi nezdá. Podľa mňa neobsahuje žiadny uv filter.

RNG

Kedze prirodne kremy tj kremy so zlozenim len viacmenej jedlych latok su extremne na trhu zriedkave, ja si vyrabam sam kremy, alebo sa natieram len kokosovym olejom, ktory je dobry na kozu a jeho ochranny faktor je 4 az 8,,podla hrubky natretia.
Na slnko chodim zasadne obleceny a s klobukom, lebo este aj cez saty v tropoch priame slnko presvieti dost. Bavlnena kosela, tenka, ma SPF faktor len okolo 10 az 15.
V poslednom case som si vyrobil krem z kokosoveho oleja, vitaminu E, oxidu zinku s vysokym faktorom a nedavno som bol na Floride v Disneylande a prechadzali sme sa tam cele dni na slnku, a hoci som mal koselu s kratkymi rukavmi a kratasy, pod tymto ochrannym kremom som sa nespalil.
Inac bez nicoho znesie moja pokozka max 15-20 minut priameho slnka(to je doma, v predmesti Chicaga, nie na Floride, ale na 42 rovnobezke, tj asi vyske Rima), a este aj to ocerveniem, hoci na druhy-treti den to zmizne a zmeni sa na lahku hnedastu farbu.
Moj syn, ktory vyrastal uz tu ma toleranciu na slnko vyse 2 x taku ako ja, ale ako babatko sme mu samozrejme tvorili tien vsade, kde sa dalo, lebo tak ako ja aj on sa vyhadzal zo vsetkych vtedajsich kozmetickych "opalovacich"kremov. Prirodne vtedy este vobec neexistovali na trhu.
Aj dnes je len velmi malo spolocnosti(napr jedna na Floride) ktore vyrabaju ciste prirodne zmesy na telo.

moja rada

IFKA!!!vsetkym je jasne ze s dietatom do
3 rokov sa nepojdu opalovat!!! ale pred slnkomsa neskryjes ani na vychadzek vonku ci pod slnecnikom, ktorý tiež prepusta ziarenie .... a ked pojdem s malym dietatom na dovolenku tak urciote bude mat na sebe tenucke tricko a nevystavim ho na slnko . ..

delphia

ifka1 to je pravda, ale nezabudajme na to, ze na tvorbu vit. D je za potreby slnko a jeho posobenie na nasu pokozku.
dieta nielen do 3 rokov, ale vobec ani dospeli sa nemaju vystavovat intenzivnemu slnecnemu ziareniu v obednajsich hodinach. inac aj na prechadzke treba dietatko chranit UV filtrom, nakolko aj od asfaltu sa odraza 90% slnecneho ziarenia. takze opalovat sa kvoli tvorbe vit. D je potrebne-RNG pisal, ze na dostatocnu tvorbu decka postaci denne 10 minutovy pobyt na slnku- samozrejme nie cez obednajsiu palavu.

panča

my pouzivame DAY LONG.Doteraz sme nemali ziadne problemy, az tento rok. Spalila som si tvar s OF 40 !!! Teraz som kupila nove balenie, upravili faktor -to co bolo doteraz 40, tak znizili na OF 30. Ale inak :male dieta nepatri na slnko