Vysledky rontgenu chrbtice

Príspevok v téme: Vysledky rontgenu chrbtice
Asanar

Ahoj,som 18rocny student z Bratislavy,prave som sa vratil z Rontgenu s vysledkami:
LS chrbtica v 2proj:
lordoza primerana,sinistrokonvexna skolioza s vrcholom v L4/5,Schmorlove uzly Th 12-L3,mierne zuzeny medzistavc. priestor Th12/L1,ostatne medzistavc. priestory nezuzene,L5/S1 na LL projekcii sumacne prekryte.

Mozte mi to presnejsie vysvetlit ?

Asanar

na inom fore som dostal takuto odpoved:
Dobrý deň.
Ortopedia, neurologia nie sú moja špecializácia, takže moje vysvetlenie bude veľmi strohé. Podrobnosti vám určite vysvetlí lekár, ktorý undikoval RTG.
Skolioza je zlé zakrivenie chrbtice - najčastejšie vrodené, pokiaľ sa nelieči môže sa zhoršovať. Zúžený priestor medzi platničkami môže byť podľa mňa následok skoliozy, a a aj následok zleho životného štýlu - sedavý spôsob života, alebo naopak maximálna záťaž krčnej chrbtice. Jednoducho povedané, ak vás na RTG poslali pre boelsti hlavy, chrbta uvedený nález to vysvetľuje. Potrebujete vyšetrenie neurológom, ortopédom a možno aj rehabilitačným lekárom.
Pekný deň

Asanar

No ja som isiel k lekarke s tym ze ma boli spodna cast chrbta,ze mi pravdepodobne prechladla chrbtica,podobneho nazoru bola aj lekarka,dala nejake lieky,injekciu ale pre istotu ma poslala na rontgen a takto mi dopadli vysledky,v stredu k nej mam doniest ten rontgen a dohodneme sa na pripadnej dalsej liecbe.

43

neviem ti presnejsie nic vysvetlit,ale mam podobne vysledky a chcem sa ta spytat ake mas problemy a ako to pocitujes,dik