dovolenka

Príspevok v téme: dovolenka
technécium

nechce niekto ísť na dovolenku so mňou, samému sa mi nechce, pôjdem autom do chorvátska niekam v auguste- na objasnenie nie nemám pocit ako keby sme spolu tancovali, ale k veci: nemáte ma rád, buďte si istí, že ani ja vás, nie je v tom nič osobné, nemám rád nikoho...naše pocity nie sú podstatné, len sa mi nechce ísť samému, takže žiadny sex, stravu a ubytovanie si platí každý sám, robí si čo chce...asi tak a beriem jednu osobu

happi

v podstate je to jedno, ale ked si posledny resp prehras, serie ta to:-)preto nehram hry, kt neviem hrat a uz vobec nie kolektivne hry, radsej sa spolahnem sama na seba.
Co je to mobiova paska? Viem ze google mi na tuto otazku ponukne tisicku odpovedi, ale som prilis leniva hladat

technécium

ale iste, kopa zrniek piesku, tvorí kopu- rozumiem

s mimozemšťanmi s tebou súhlasím...
tak skúsim takto, je lepšie byť prvý alebo posledný- v podstate je to jedno nie, v princípe...
tak skús mobiovu pásku má konečný tvar, ale nekonečnú stranu-dokážeš to tak, že v jednom bode položíš tužku a kreslíš ňou po obvode kruhu a nikdy sa ti kresba nespojí

to mesto neznie, zle

a ja nikdy neprehrávam :), iba, keď chcem...je to ešte lepšie ako vyhrať, vieš potom tá následná hra...

happi

tak skus mesto Vidin v Bulharsku, male, zastrcene, stredoveke, leziace pri Dunaji.
Lenze balon a takisto utvary v nom maju svoje konecno, vlastne balon ma konecno asi ked praskne. Potom konci jeho poslanie a s nim maju konecnu aj obrazy a utvary na nom. Ale neriesme moju otazku nekonecna, mozno nie som stvorena nato, aby som pochopila jeho nekonecnost. Takisto ako mozno mimozemske civilizacie nie su schopne pochopit nase primitivne spravanie a prave preto sa s nami nechcu spojit.
v hre je to podla toho ci chces hrat alebo vyhravat. Ja osobne nerada prehravam. celok dokazem pochopit, lebo si ho viem predstavit. Aj nase telo je celok, hlava, ruky, nohy su jeho casti

jajka001_

skor ako v mori, kazda jedna kvapka tvori more. ked sa jedna kvapka zamori, more je este v pohode, cim viac je kvapiek zamorenych, tym je to horsie. ale na kazdej kvapke zalezi.

jajka001_

ja mam problem s nekonecnom a casticami vyrieseny
to sa ale neda vysvetlit
asi len tak ze kazda jedna castica je dôležitá
a ze je nekonecno nekonenecné, kde je problém?:)

technécium

chcem niečo, také zastrčenejšie, kde je menej ľudí, možno si to hodím až do bulharska, pozrem si tok dunaja...

tak si to vyskúšaj s tým svetlom, naživo, čo budeš vidieť
pozri si niečo o entropii, entropickej pasci a schrodingerovej mačke, lorenzov atraktor a tieto matematické množiny, alebo si nafúkni balónik, tak málo, nakresli naň fixou geometrické tvary aby boli opísané jeden v druhom a potom nafukuj ďalej a sleduj čo sa deje s kresbou...

mňa zas zaujíma otázka, že čo je lepšie CELOK, alebo JEHO ČASŤ? a to na všetkých úrovniach- jednotlivca, populácie ako celku, biotopu, malých prkotín, napr. je lepšie vyhrať šachovú partiu, alebo urobiť v nej jeden geniálny ťah, alebo v biliarde a tak to nejako bude aj v tom nekonečne-niečo odhalíš, niečo sa zakryje...

happi

ak chces nocny zivot tak najlepsie bolo na Makarskej, ak nie, tak nejaku malu zastrcenu dedinku pri pobrezi. Presli sme Split, Dubrovnik, Brac, Krk, Hvar, Plitvicke jaz., Porec, Rijeku, ale aj vnutrozemie-Zahreb, Varazdin, Koprivnicu.
Ale ja tam stale vidim akysi koniec..predstavujem si luc svetla a stale tam mam to skurv konecno. Neviem ci toto niekedy v mojej hlave vyriesim

technécium

a kde je to tam vlastne najlepšie v tom chorvátsku

k nekonečnu, skús si ho predstaviť ako nekonečný rad sčítancov s konečnou hodnotou napr dva-akúsi limitu-máš drôt a vždy z neho polku odsekneš, potom polku z polky....
alebo si predstav svetelný lúč baterky v tme kde je veľa prachu- svetlo krásne odráža a podfarbuje akési "nekonečno"

happi

priestoru je vsade a vela a dnes som rozmyslala nad tym, ze si vobec nedokazem predstavit nekonecno...pozerala som zabery, ktore zhotovil hubblov teleskop a nechapala som, stve ma ze aj ked je vesmi nekonecny, vzdy si ho predstavim s akousi ciernou stenou