Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

odber pupocnikovej krvi

Príspevok v téme: odber pupocnikovej krvi
helika

Rozmyslam nad touto moznostou ale nakolko sa nejedna o lacnu zalezitost, tak by som vas chcela poporosit o vase nazory a ci ste si ju dali pri porode odobrat alebo nie, a ako to prebiehalo. Na jednej strane to moze (mozno) zachranit dietatku zivot, na druhej strane mi to pride ako biznis istej monopolnej firmy s nejasnym vysledkom. Pouzili ste to uz niekto v konkretnom pripade a pomohlo to pri zachrane zivota?

:)

Ide vraj naozaj len o biznis, pretoze clovek si ,,zarodok,, ochorenia prinasa v genoch. To znamena, ze to mal v sebe uz v case narodenia

pppp

Pravdepodobnosť využitia autológneho transplantátu u dieťaťa, ktoré ochorie na onkologickú chorobu, je v súčasnosti rovné promile až nule zo 100 % uskladnených transplantátov. Autológne pupočníky nemajú v súčasnej transplantácii žiadne využitie. T.j. ide o biznis.

sssssssss

Pravdepodobnost pouzitia tejto krvi je strasne malicka, par percentna. Ked ma clovek rakovinu, nedava sa mu vlastna krv...Je to len moznost ako z ludi vytlct prachy, najma z vystrasenych hlupych mamiciek, ktore su ochotne zaplatit cokolvek kvoli dietatku.

helika

Amajda dakujem za prispevok, presne tohto som sa aj obavala. Okrem toho sa bojim ze si mozu svojvolne zvysovat poplatky za skladovanie a je otazne ci sa to vobec bude moct pre babo pouzit resp. kde ta moja krv skonci. Dnes treba byt moc opatrny.

zuzka jur

Ahoj Helika.Ja som rodila v roku 2005 a dala som urobiť odber pupoč.krvi.Dúfam ,že ho nikdy nebudeme potrebovať ,ale pre istotu.Nevyužiť takú možnosť by bol hriech,lebo nikdy nevieš čo vás čaká.Zavolaj do ceptri oni ti potom pošlú obálku aj s inštrukciami.Prva platba je cca 266€/8000,-sk/potom doplatok po odbere,podla toho či bude tej krvi dosť/oni ti pošlu výsledok do kolko kg človeka je ten odber/a ty sa rozhodneš či ano alebo nie.Ked povieš ,že nie peniažky ti vrátia.Mojej dcerke odobrali tolko,že ju može použiť do 62 kg,odobrali cca97%.

1zuzana2

ahoj Helika. mam termin v auguste a davam odber pupocnikovej, beriem ze to nieje lacne.. No clovek ozaj nikdy nevie, ci to nebude potrebovat tvoj blizky...