..potrebujem to zistit..na konci roka by sme s deckami so skoly chceli ist bud do madarska rakuska alebo ciech a potrebovala by som zistit ako je to s pasmi..viem ze je sanghan ale oni si pas mozu vypytat nie??(ecka nemaju vcňsetky pasy a obcianske este tiez nemaju) dakujem velmi pekne:)
hranicne prichody...da sa prejst bez pasu?
preco sa nepytas na to ludi, co su odbornici. Na pasovom oddeleni, resp. niekde kde su kompetentni.
inak letuska napis ako to dopadlo, lebo pochopila som to tak ze ak ,,s deckami,, zo skoly" tak to mal byt skolsky vylet. No a ak si ucitelka a vezmes deti bez dokladov do zahranicia a stane sa nejaky uraz tak budes za to zodpovedna ty, a mas zapis v registri trestov.
ak nemaju OP, musia mat pasy.....
zuzica: staci obciansky, najdes si to aj na stranke www.mzv.sk
Keď nemajú ešte 15 rokov, tak musia mať so sebou pas ako doklad totožnosti. Na hraniciach vás kontrolovať nebudú, ale ten doklad treba, keď vás niekde náhodou odstavia.
Samozrejme pas spravia aj surne,no to stojí viac.Za dva dnitu píšu miesto 33 eur 123.No a malým deťom 32 eur miesto 8 eur.
Dneska som našla v novinách:nezabudnite,od roku 2005 každé dieťa kto má dovršené 5 rokov môže cestovať do zahraničia len s cestovným pasom.Do pasu svojich rodičov môžu byť zapísané len deti menej ako 5 ročné.Deťom ked nemaju 5 rokov vlastný pas stojí 8 eur.Ked maju viac ako 13 rokov,tak 33 eur.Pas má platnost 10 rokov.Pre deti do 5 rokov má platnost len 5 rokov.Je hotovy za 30 dní.Pri vybavovačke je potrebný rodný list,lebo dieta nemá občiansky.Ked dieta má menej ako 15 rokov miesto neho môže prebrať pas rodič.
ale uplne bez akehokolvek??pretoze tie detska maju kazde okolo 13-14 rokov