vekový rozdiel a vzťah medzi kamarátkami

Príspevok v téme: vekový rozdiel a vzťah medzi kamarátkami
jaja

ahojte..mám 15 rokov a priateľ 25..každodenne sa stretávam s nepochopením od strany druhých ľudí preto by ma zaujímalo ako sa na to pozeráte vy?? a ešte je tu jeden problém..kamarátky mám približne v mojom veku a ich správanie sa mi zdá strašne detinské..napr . vyhukovanie po celom meste, šťuchanie do seba, fotky alá našpúlená pusinka a pod.keď idú von najradšej by si len nakúpili chypsy a prechádzali sa..ale ja by som si najradšej šla niekam sadnúť napr.na kofolu alebo tak... je to podľa vás prejav deckosti alebo si to už len namýšľam?? nedokážem sa pri nich uvolniť, zabaviť sa..proste nič..myslím len nato aké su ony deti a ako mi to neskutočne vadí...ako to mám riešiť?? nájsť si nové kamarátky alebo sa pretvarovať?? je to ich chyba alebo moja?? som ja taká vyspelá alebo ony také zaostalé alebo je to úplne inak??

3nttt

no mozes tvrdit ze si vyspela ako nikto iny ale nejsi.takych ako ty uz bolo.ja som v 15 mala 20 rocneho frajera a tiez som si myslela ze som majsterka sveta a VOBEC to neni velky vekovy rozdiel.vtedy mi tiez mohol hovorit kazdy co chcel.ja som si aj tak mlela svoje.teraz ked sa ku tomu spiatocne vraciam tak sa na sebe rehocem jaka som bola sprosta a divi ma ze ma nasi nepreplieskali a nezatrhli mi to.je sice pravda ze chalan nebol vyspely samo o sebe ale aj tak to bol velky rozdiel.a 10 rokov to si ani neviem predstavit.a mozes tvrdit co chces jednoducho ma nikto nepresvedci ze vy dvaja ste na rovnakej urovni.o 10 rokov by sa na to uz dalo realne pozriet ale nie teraz.bohuzial.

a co sa tyka tvojich kamaratiek tak tie su uplne normalne na svoj vek.na nic sa nemusia hrat.predpokladam ze keby si mala draheho v tvojom veku bola by si taka ista ako oni.ale momentalny stav ti to nedovoluje.

a este co sa tyka tej vyspelosti ohladne tych brigad. v tomto si myslim ze sa niekto pekne sekol pretoze generacia pred nami a generacia pred nou a tak dalej a tak dalej pracovali ovela ovela skor ako mi.takze toto tu vobec neporovnavajme pretoze si myslim ze oni boli ovela vyspelejsi ako je terajsia mladez.terajsia mladez si iba mysli ze je ta najvyspelejsia...tak ako sme si to kedysi mysleli aj my:D

fiiiha

Ani s tebou, ani s tvojimi kamaratkami nic nie je... To, ze su kupuju chipsy, prechadzaju sa, stuchaju, naspulu pery, nie je prejav deckocti. Je to prejav pubertalnosti :D. Nie su detinske, spravaju sa tak, ako sa decka v ich veku spravat maju... Stale lepsie, akoby sa opijali, fajcili, sexovali (aj ked mozno robia aj to).
Mozno si ina ty. Ak sa s nimi necitis dobre, hladaj si ine kamaratky, mozno sa vsak ani s nimi nebudes citit dobre. Nemyslim, ze si ina, mozno mas iba take obdobie (mozno kvoli tvojmu priatelovi?).
Ja by som skor povedala, ze by si mala byt ako oni...namiesto toho, aby s malo 15-tkou, chodil nejaky 25 rocny chlap... Moj brat ma 26 a neviem si ho predstavit s takymi detickami, a nevrav, ze nie si. Mozno si o nieco "dopredu" alebo ako to nazvat, ale proste, bohuzial, vek nezmenis, ani tvoju fyzicku stranku, ze dieta este vlastne si... A boze, on by si to v hlave mal dat dokopy... nechcem povedat nieco typu "co na tebe zerie", aby som ti neublizila, ale mal by si hladat radsej baby o cosi starsie.

korn182

PROSIM VAS CEM LEN RADU MAM 21 ROKOV A DIEVCA KTORE MA ASI CHCE MA 13 ROKOV NIESOM PEDOFIL ANI NIC TAKE JA JU TIES MAM RAD ... ALE NVM CO MAM ROBIT BOJIM SA VSETKYCH TYCH RECI OKOLO SEBA CO BUDU O MNE KOLOVAT A TAK ONA SA TIES TOHO BOJI POREDTE MI CO MAM ROBIT ?????

schelby

mile mlade damy, viete vy vobec aka bola vtedy doba ked my sme boli vo vasom veku? Neviete, vsetko ej to to iste, len je vaicej moznosti, mimochodom, vo vasom veku som bola pred 9timi rokmi, nie je to tak davno. Slova "doba je ina, doba pokrocila" su uplna hovadina, to iste sme pouzivali aj my ked sme boli taki ako vy. Teraz je doba len v tom ina, ze rodicia, ked si chcu udrzat pracu dru ako blaznivi a nemaju cas na svoje ratolesti, a ti im potom aj po hlave skacu. Boze moj, ked citam, ze v 15tich pivo,alebo poldeci? Nepoviem raz za rok na rodinnej oslave pohar sampusu,ale pivo a nieco tvrde? No baby nenevajte sa na mna,ale fakt mate na to este cas. Myslite si, ze my sme vo vasom veku nechodili na brigady? Chodili sme aj my, nie len teraz su peniaze nutnost, peniaze boli nutnostou stale. Teraz je to ine v tom, ze je viac drog,alkoholu, cigariet a decka su cim dalej tym viac drze a velmi sebavedome. Ale je to asi o vychove. Co s atyka z´tvojho vztahu, nikto ti nemoze v nicom rozkazovat alebo zakazovat. Vlastne ked sa citis taka vyspela vedia tvoji rodicia, ze mas 25 rocneho chlapa? Teraz to vidis inak, nebudem vraviet ze vam to nevydrzi,ale urcite jedneho dna pride zlom, kedy zacnu byt viditelne vekove rozdiely. Jednak ty este nemas preskakanu pubertu,aj ked sa citis vyspela. Nikto ti neberie, ze ani nemozes mat tolko zivotnych skusenosti a ze ich nenaberies. Ale vo vztahoch velmi vela krat pridu take situacie, kedy maju dospeli problem s jej vyriesenim, nie este decka. Ale ako tu uz bolo pisane o 10 rokov sa na to budespozerat uuuuplne inak. Teraz sa ti zda byt vsetko spravne a skvele. Ale pockaj ako s ana to budes pozerat neskor. JA taketo vztahy neodsudzujem. Je to kazdeho osobna vec a ked to nevadi tebe a tvojim rodicom, preco by malo mne. Ale myslim, ze vela ludi tu ma na to racionalny nazor. A tiez si myslim, ze ak by to bolo uplne bez problemov vsetko, asi by si sem nenapisala. Baby uzivajte si este detstvo pokial mozete, nemate ziadne skutocne starosti, kym nie je neskoro spamätajte sa. Ked uz nic ine nenicte si zdravie chlastom a cigaretami.

katushka

for jaja: ty si uplne moj odraz..sice mam 14, ale absolutne ta chapem..a je tazke sa o tom porozpravat s dospelimi ludmi, ktory nechcem nikoho urazit ale ani zdaleka netusia co je byt teraz ,,mladymi" pretoze je to o 360° ine ako za ich cias...mozno aj ked mali 15 pred 10 rokmi..a moj nazor je taky ze pokial vies ze ten ztah ma perpsktivu a nie je to nieco silene tak uplna pohoda...a k tej vyspelosti: mne od uuuuuuuuplneho malicka vsetci doslova vsecti hovorili ze som strasne vyspela, v skole ucitelia nadavali ze preco ma rodicia nezamestnavaju kruzkami na maximum i ked som chodila na 5 kruzkov naraz..a teraz ked som niekde mi nikto nechce verit ze mam 14..vsetci ze 17-18..a s kamoskami som na tom rovnako..mam jednu naj ta sa odo mna strasne vela naucila(nemysli v zlom).ale ostatne baby su take decka..teda z mojho pohladu..a kamaratim sa úpovacsine s chalanmi od 16-20..to mi vyhovuje najviac:) a aby som upresnila tie terajsie vztahy.podla mna teda co je i moj pripad..potrebujem mat niekoho kto mi pomoze v tazkych chvilach a s ktorym zazijem napr. zapad slnka na hradse u naa:)) nic nasilne nic neprimarane mojmu veku..ale som ten typ cloveka ze pokial sa na niektore veci citim nebranim sa tomu ale jasne ze pouzivam hlavu..cize takto v skratke

jaja

samothras : vieš ja už si aj teraz myslím, že aké bolo super byť tým malým bezstarostným dievčatkom..a aj keď ja mám ešte nárok na take správenie bolo by mi to proti srti,pretvarovala by som sa a to nechcem..chcem byť sama sebou...
0VECKA : ďakujem :)

0vecka

podla mna to vobec neries 10 rokov je este ako tak aj ked zatial je to nezvykle ale kazdym rokom sa ten rozdiel bude stracat (kedze limita (15+n)/(25+n) kde n ide do nekonecna je jedna :) )

samothras

jaja: veta typu " ale ved doba ide do predu" je tak akurat dobra na vyhovaranie. mam 18 rokov, takze nie som od teba az tak stara, aby si bola vo vyvojovej etape niekde daleko. hej je pravda, ze ked som mala 15, myslela som si ze mozem vsetko, alkohol cigeraty, a nastestie dalej som nedosla, a teraz ti tu hovorim, ze momentalne by som dala vseto za to, aby som mohla s dievcatami na ulici skakat cez gumu, chodit vonku pod blok a lizat lizatka, hrat sa s barbie, a ostatne veci, na ktore som mala cas, ked som mala 14-15, ale ja som si myslela ze je to detinske. hlupost. uvidis, budes mat 18, zapadnes toho hektickeho sveta, kedy budes mat plnu hlavu povinnosti, a ver mi ze vtedy nebudes cas pomysliet na bar, ci diskoteku, a budes si zelat byt male dievcatko, ktore nic nemusi. ja osobne ( hoci som taka bola sama) ked vidim DIETA, ale to dieta este si, s cigaretou, alebo flasou ruke, je mi zle a mam stochuti zvrcat, a a par krat sa mi uz stalo, ze som aj nejednemu 15rocnemu chlapci strelila jednu facku so slovami " keby toto videla tvoja mama"...mozno sa na mna za moj nazor nahnevas, ale o tri roky ked budes rozumovo na inej urovni, budes sa na to pozerat triezvo, a prepac, ale 15 rocne dieta nema co robit v bare na pive. a teraz mi este nieco napadlo.este v zime som sla po ulici , kde boli male dievcata a chlapci, chlapci sa chceli gulovat, a jedno dievca len potiahlo ostatne a povedalo " boze baby podme, to su este take deti" podotykam ze mohli mat najviac 12...nepochopim....