Ahojte všetci, čo máte skúsennosti s alergiami. potrebujem poradiť. asi pred mesiacom som bola u detskej lekárky s tým, ze mám strasne nepríjemný kasel a nádchu. a nebolo to z prechladnutia. ona na mna vysla s teoriou, ze to je alergia, a ze sa mi nejakym sposobom nastartovala v tele az teraz, po 20 rokoch (pred 1-2 rokmi som bola na testoch a nebola som alergická na nic).naordinovala mi Zodac, a ked mi potom kasel a nadcha pomaly ustupovali, povedala, ze to je alergia a lieky posobia. no a teraz beriem uz skoro 2 mesiace kazdy den Zodac. odvtedy mi nic nebolo, tak si myslim, ze ci to je naozaj alergia, ci to nahodou fakt nebolo prechladnutim, alebo nejakym virusom alebo tak. nepaci sa mi, ze sa citim absolutne zdrava ale napriek tomu musim kazdy den papat lieky (a to mozno zbytocne). ale nechcem ich sama vysadit, lebo ma pekne postrasila, ze ak alergiu clovek nekontroluje, moze sa rozsirit na viac a viac veci. nemate niekto s tym skusennosti? myslite si ze som "zrazu" na nieco alergicka? dakujem za nazor
je to alergia??
Okrem toho je prakticky beznym pravidlom predpisovat antihistaminika k ATB pocas akutnych infektov DC aj nealergickym pacientom.
PharmRamon, vzhladom na to, ze cakacie lehoty na objednanie sa na alergologii su aspon mesiac, aj viac, ma ten pacient byt cely cas bez ulavovej liecby?
Okrem toho mnohe su antihistaminika volne predajne lieky, ti pacienti sa asi tiez netestuju.
PharmRamon, a to preco by jej nemohla "len tak" predpisat Zodac? Ved je to uplne bezna prax.
(ne)alergicka: Ak mas pochybnosti o tom, ci vobec mas alergiu, mas dve moznosti-ist za tvojou lekarkou, aby ti napisala odporucenie na alergologicke vysetrenie a tam sa nechat otestovat na alergie, ale pozor, pred testovanim musis na cely tyzden Zodac vysadit, inak testy budu zbytocne. Druha moznost je vysadit Zodac sama od seba a pozorovat, ci sa nejake prejavy alergie prejavia-od skriabania v hrdle az po svrbenie oci to mozu byt vselijake prejavy.
Ahoj.
Alergická reakcia sa môže prejaviť kedykoľvek. Stačí ak sa dostaneš do vztyku s alergénmi a tvoje telo na ne zareaguje alergickou reakciou.
Ide vlastne o prehnanú reakciu imunitného systému na určité látky, ktorá sa získava opakovaným kontaktom.
Kedže ti detská lekárka len tak nemohla predpísať Zodac určite si absolvovala kožné a krvné vyšetrenia u imuloóga/alergológa.
Napríklad u mňa bola zistená precitlivelosť na roztoče až v 20 roku života a to som 20 rokov spal na vankuši s peria.
Lekárka má pravdu že ak nebudeš potláčať antihistaminovú reakciu môže sa preniesť na dolné dýchycie cesty a neleičená alergia často končí astmou.
U teba je to zatiaľ iba v horných dýchycích cestách, čo sa prejavuje rhinitídou teda akousi alergickou nádchou.