Sukutánna mastektómia

Príspevok v téme: Sukutánna mastektómia
jojka

Mám pred sebou operáciu prsníka a rada by som sa porozprávala s niekým, kto má niečo podobné za sebou. Subkutánna mastektomia sa robí v prípade pozitívnych genetických testov na rakovinu prsníka. Makké tkanivo sa nahradí implantátom. Čiže je to podobné, ako úprava prsníkov implantátom, ale táto operácia je určite pre chirurga, ako aj pre pacienta náročnejšia. Ide mi vlastne o pocity po operácii a o všetkom, čo súvisí so stavom po operácii. Ďakujem vopred za každú informáciu. Ak sa na fóre nenájde nikto, kto to má za sebou, možno mi pomožu aj skúsenosti žien, ktoré si nechali vložiť implantát. Potrebujem skor povzbudiť, ako to, aby ma niekto odrádzal od takéhoto zákroku. Ďakujem.

jojka

Ahoj Mysurienka, po dlhsej dobe som sa sem pozrela a velmi som sa potesila tvojej reakcii a hlavne podpore. Samo, ze to zvladnem, mam za sebou horsie veci. Ja som uz tiez stara korytnacka ako tvoja starka, mam uz 54 rokov. Tak dnes je utorok a v pondelok idem na vec. Ked pridem z nemocnice, tak sa ozvem, mozno sa sem niekedy pozries. Este raz dakujem a mozes mi drzat palceky. Pa.

mysurienka

Ahoj ahoj! Neboj sa, to zvladnes.. sice som zatial nic take nepodstupila, moja stara mama ano. Bohuzial pridlho vahala s operaciou a to je zaklad. Vies, potom uz bola nestastna, ze to nespravila skor a vsetky pooperacne bolesti jej boli ukradnute. Minule som spoznala pani, ktora tento zakrok podstupila pred 3 rokmi a je stastna,ze to urobila. Momentalne je zdrava a prsnik vraj vyzera tiez dobre. A to je uz dochodkyna:) Mladsie telo sa lepsie lieci a sice som citala, ze po 7 dnoch od vlozenia implantatov pri zvacsovani prsnika uz mozes ist do lahsej prace, Ty budes asi potrebovat viac,ale ver tomu, stoji to zato! a hlavne si bolest velmi nepripustaj, kazdy ma svoju sugestivnu hranicu bolesti... tes sa na to, ze vyzdravies! zelam Ti vela stastia.