Chcela by som vás poprosiť, či neviete poradiť nejakú antikoncepciu s ktorou ste ste spokojné, ale tabletky nechcem, už som skúšala, ale nerobia mi dobre.
Čo všetko existuje ako antikoncepcia, okrem kondómov, a pharmatex tiež poznám. Mám ho, len je to babračka.
antikoncepcia, ale nie tabletky
a prečo ich rušia?
ale naplaste uz u nas fungovat nebudu, rusia ich, iba dopredavaju lekarne posledne zasoby...
a pri tabletkovej forme je negativom to, ze prechadza cez zaludok a tym ho "nici" alebo ako to nazvat, a potom niektorym uzivatelkam HAK byva zle .... naplast by tieto problemy nemala sposobovat, ale co sa tyka inych problemov ako si uviedol to uz maju obe formy hak spolocne....
mno ono tam ide o to, ze je to hormonalna antikoncepcia a ked ti jedna forma hormon. antik. sposobuje problemy, s najvacsou pravdepodobnostou ti sposobi podobne problemy aj dalsia horm. forma. (Ako ked si napr. alergicky na mlieko, ci zjes tvaroh, alebo bryndzu - prejavi sa alergicka reakcia.) Ale tu teraz nejde o alergiu, ide o neznasanlivost umelych hormonov, ak ich telo neprijme, tak sa s tym neda nic robit. Mnohi lekari odporucaju zmenit znacku HAK, co moze pomoct, nakolko zlozenie pri jednotlivych druchoch je rozne, ale na strane je dolezite ake negativne ucinky HAK sposobuje. jedna moja lekarka mi povedala ze je to jedno (na znacke nezalezi, ak telu vadi, bude vadit aj jej podobnaa znacka)... takze asi tak no :)
hmmm tak mozno nema problemy so zaludkom.ale bolesti hlavy zavraty a tak.mozno naplaste nesposobuju take problemy ci ano?
ano marek mas pravdu :) presne tak, preto ak by to bol tento problem, tak by jej mozno naplast pomohla, ale kedze problem neuviedla a nakolko s HAK su spojene castne negativne ucinky pocnuc neprijemnymi psychickymi stavmi cez zdravotne problemy, sexualnou nechutou a pod... je zrejme, ze mozno ju zaludocne problemy netrapia, ale skor nieco ineho raazu... je lepsie ak by napisala co ju konkretne trapi.
nevyznam sa ale nie je to nahodou tak ze z tabletiek jej moze byt zle preto lebo idu cez zaludok a je to dost vela chemie?a z naplasti idu predsa tie latky do krvneho obehu nie?ci sa mylim?
forma -hormonalnej antikoncepcie. je to najmenej co sa tyka selekcie vhodnej antikoncepcie. Ide o to, ze jej nerobia dobre hormony, a ci su obsiahnute v tabletkovej forme, vo forme naplaste, ci inej forme je jedno, stale jej budu robit zle (teda pravdepodobne - ak by uviedla o co islo, dalo by sa objektivnejsie posudit)... ona vsak zrejme hlada inu metodu antikoncepcie t.j. mechanicku, barierovu - a z nich ine formy....
CMu_Q: to že niekomu nevyhovujú tabletky ešte neznamená, že mu nebudú vyhovovať náplaste...
zeby naplaste?