Operácia očí laserom

mrkvus

ja som počula, že po pôrode sa zvykne zrak znova pokaziť, ale že by to mali zoperavť a dať zo poriadku bezplatne, ak si už raz na oči bola operovaná, ale čo je nato pravda netuším...

vejaaa

ahojte, tiez uvazujem o operacii oci, ale pocula som ze najlepsie je na nu ist az po porode (porodoch), lebo vraj vtedy nastava velky tlak a zrak sa moze opat pokazit. Tak neviem. Otehotniet sa zatial nechystam, ale neviem. Poculi ste o tom?

sosidza

co viem,tak cca 12-ky,ale ja studujem a to mi neodoperuju,snad pokrocia,kym sa mi to ustali,nic ine mi neostava :(

wiwien

sosidza, ja som mala 4,5 obidve oči..no už máš dosť silné, takže podla mna ak chceš ísť na tu operáciu, tak sa o tom skus informovať aj na tej klinike, a oni ti poradia..lebo aj tam je nejaká hranica do kolkatiek to operujú.

sosidza

wiwien a prosim kolkatky si mala dioptrie?Ja som rovnaky pripad,permanentne sa mi kazia oci a to uz davo nerastiem a neustalilo sa mi to a doktorka tiez povedala,ze musim mat aspon 9 mesiacov ustalene dioptrie,co u mna nehrozi a to som sa dostala uz k 11-kam...

wiwien

ekušik, no ja som bola na operácii v apríli,ale je pravda, že musíš sa potom vyhýbať slniečku, lebo tvoje oči budú na akékolvek svetlo istý čas velmi citlivé, nemôžeš chodiť ani do solárka pol roka a vyhýbať sa takým laserovým svetlám.napr. ja ked som si niekedy v noci zapálila svetlo na vecku, alebo v kupelke, tak som myslela, že oslepnem, aké som mala hrozne citlivé oči na svetlo.ale to prejde a slnečné okuliare musíš tiež nosiť nejaké tie mesiace, hlavne ked je slniečko,a le aj ked je pod mrakom..

wiwien

ahoj mrkvuš..hmm...tak to je asi diskutabilné, lebo toto som si myslela aj ja, a myslela som si, že nikdy nebudem môcť ísť na tu operáciu, lebo pernamentne sa mi zvyšovali dioptrie,a mne takisto povedala doktorka, že až ked sa mi ustáli dioptria, ale raz som šla na kontrolu a bola tam iná doktorka, tak som sa spýtala na tuto operáciu a povedala, že presne u takých dioptrií ako som mala ja, tak sú u pacientov velmi dobré odozvy, tak ma velmi potešila a hned ma aj odporučila na operáciu do ba, kde ti spravia ešte pár vyšetrení a zistia, či si vhodná a môžu ťa operovať.no a už som po operácii rok.a presne, aj mna už nebavilo si stále kupovať roztok a nemohla som nikde ostať len tak, bez puzdra na čočky, či už chata a podobne..a teraz som spokojná:))aspon zatial:)

mrkvus

Ahojte holky, chcela som sa spýtať, že tiež na tým uvažujem, ale očná mi to nedoporučila, lebo mne sa zrak kazí permanentne každý rok, tak o štvrť bioptriu, tak povedala, že nato, aby som mohla ísť na takú opku, potrebujem mať zrak stabilný 3 roky, ....čo nato poviete?