Ahojte,
zacali sme pracovat na babatku, uzivame obaja asi mesiac babyplan vitaminy. citala som v nejakych clankoch o jedlach, ktore sa nemoze jest pocas tehotenstva. ako napr. niektore syry, ryby, a tak. ja tieto jedla milujem. teraz cez sviatky som si dopriala aj nejake to udene masko. mozete mi poradit, ake jedla sa nesmu jest a aj dovody preco nie?! dakujem!
Co nejest v tehotenstve a preco?
Ja cakam s priatelom babatko, podarilo sa nam otehotniet neplanovane a tiez sa zatial nezenime, nevidim dovot preco by som sa mala teraz silou mocou hrnut do svadby len preto ze som tehotna. Lubime sa no zatial na to nemame ani peniaze, ved na babatko treba setrit, a ja si chcem na mojej svadbe riadne zatancovat, nie ju celu pregrcat... mozno sa vezmeme o rok, mozno neskor, ked na to bude vhodny cas, hlavne je ze sa lubime, este k tomu, kto vravi ze manzelstvo znamena istotu vo vztahu??? v dnesnej dobe? pri dnesnej rozvodovosti? urcite sa chcem vydavat, ale len pre to ze je to pekne, symbolicke, romanticke. na nasom vztahu to nic nezmeni.
veru tak, mnohym muzom sa zenit nechce. ale je pod uroven zeny doprosovat sa mu. ten moj je so mnou 6 rokov a stale je zenaty s inou, uz mi to zacalo vadit :-( lebo jeho ex sa nechce rozvadzat
sushinka123 tipujem, ze keby ta priatel poziadal o ruku, nepovies nie, vsak? To on neplanuje svadbu, nie ty...To, ze nepotrebujes papier hovoria len zeny, ktore neboli poziadane o ruku. Kazda zena tuzi po istote a stokrat viac, ked je tehotna. Zila som s manzelom 4 roky predtym, nez sme sa zobrali a hoci sa na chode domacnosti nic nezmenilo, ten pocit je iny. Citim sa byt ovela istejsia a neviem si predstavit byt tehotna len s priatelom. Je to aj nezodpovedne voci zene, kazdy normalny chlap chce poskytnut dietatu rodinu a zene pocit zazemia, istoty. Nechapem tych, co si urobia dieta (co uz moze byt vacsia zodpovednost a spajat viac ludi ako dieta) a o svadbe ani pocut. A potom ich priatelky chodia po svete a buchaju sa do prs, ako ony manzelstvo nepotrebuju. Haha. Takisto sa bude dieta tazko ucit moralke, ked ho splodili ludia, ktori nemaju za sebou svadbu. Ja budem tvrdit, ze sa ocko s mamkou velmi lubili, tak sa vzali a vznikol Petko. Aky vzor moralky das dietatu ty? Je to smutne.
mam kamosku tehotnu a tej gynekolog povedal nech len papka co jej chutí nech sa nejak neobmedzuje.. len sladke vynechava kvoli tomu aby moc nepriberala
Milá mimi 77, ak môžem tiež prispieť svojou troškou do mlyna, začnem:). V tehotenstve sa odporúča vyhýbať sa tepelne neupravenému mäsku (pozor na údeniny), potravinám, ktoré v nadmernom množstve odsahujú vitamín A (spomínaná pečeň), nedostatočne umytej zelenine a ovociu (okrem baktérií vždy pozor na zvyšky hliny). Čo sa týka tých syrov, najmä plesňových, riziko predstvujú najmä tie, ktoré sú z nepasterizovaného mlieka, preto sa treba pozorne prizrieť zloženiu. Vo všeobecnosti platí vyhýbať sa konzumácii potravín podozrivého pôvodu a vzhľadu - vajíčkam (majonéza, pena zo surového bielka na koláčikoch...), morským plodom, mliečnym výrobkom, vždy sa treba uistiť, či sú z overeného zdroja a čerstvé. Tehotenstvo so sebou často prináša aj drobné či väčšie nepríjemnosti v podobe raných nevoľností a netreba si ich prilepšovať akýmikoľvek salmonelózami či podobnými neplechami. Tiež sa vraví, že na niektoré potraviny si dieťatko vytvára alergiu už v maternici - napríklad na arašidy, no myslím, že je na každej mamine ako uváži svoj jedálny lístok. Hm a ešte čosi, silno zvážiť treba aj užívanie rôznych "tehotenských vitamínov", všetkého veľa škodí. Treba dať na rady lekára a ak neprichádzajú napriek dopytu - pýtať sa, pýtať sa, pýtať sa, vedieť treba:). Držím palce :))))))))!
Ja som jedla vsetko. Az skoro na konci som sa dozvedela ze Niva sa nema jest ani vobec plesnove syry vraj obsahu latky ktore mozu skodit. Ale ryby (konzervy, kysle alebo zavinace, zapecene, prazene) si myslim ze vobec neskodia ani udene maso. To uz ked budes kojit by si mala vysadit. udene malicke naduva a z ryb ho tiez boli brusko. Precitaj par knih, alebo nieco na nete a budes mudrejsia. Nemusis si nic odopierat len treba vsetko s mierou....
A preco by nemohli mat dietatko, ked nie su manzelia? manzelstvo a dieta spolu nesuvisia, ja sa mozno vydam az ked budeme mat babatko, zatial vsak neplanujeme. ja chcem byt so svojim drahym preto ze chcem a nie preto, ze mi to kaze nejaky papier.
nejedz ani pecen. Ma vela vitaminu A, co skodi plodu. Dalsie nemanzelske dietatko bude na svete, ci sa planujete vziat? Nechapem, ako zena moze planovane otehoteniet s priatelom. Asi som chybna, ale my sme na nom zacali pracovat az po troch rokoch manzelstva...
mima neboj neublizi to dietatu ak si tehotna.. krvny obeh este nie je spojeny..vela zien ked nevie o tehotenstve pije aj alkohol alebo si da liek.. ak zistis ze si tehotna, das si uz pozor.. zatial sa neboj.