Ahoj. Skuste mi poradit ako odnaucit dcerku od cumlika a od toho, aby ma drzala za ruku, ked zaspava. Vsetky vysvetlenia akceptuje, aj s nimi suhlasi, no ked pride na spanok... Skusala som aj hracky, plienocku, uteracik - a nic.
Cumlik
Ja svojmu dietatu nedam nikdy cumel.
musis byt trpezlivá
Vďaka baby.
nikola
moje deti tiez nechceli cumlik a su v pohode, aj ked som rozmyslala ze ich to naucim, ale ked som si predstavila ze ich to budem musiet aj oducit tak ma presla chut :),, je to uplne normalne ze zuzlu , cumlu , slinia...
Myslim, ze to nie je nahradzanie si cumlika, ale prirodzene objavovanie sveta.
Tiež som si myslela, že na tom nie je nič zlé, len sa všetci čudujú. A že si to vynahrádza niečim iným, tak to je pravda. Dáva do pusy úplne všetko čo schytí do rúk.
Podla mna ju silit do toho nemusis, hlavne, ak je este velmi malinka. Zbytocne. Uvidis neskor.
nikola - myslim ze je to dobre
S pitím z fľašky problém nemá. Kojená bohužiaľ bola len pár dní, lebo mlieko bolo príliš slabé. Len ten samostatný cumlík jej prekáža.
Aspon nemusis odnaucat... :-)
Podla mna to nie je zle. Ono si najde nieco ine, k comu sa asi upne. Prve dieta mojej kamaratky cumlok nemalo a velmi sa jej pacilo, ako na moju malu fungoval. dala som jej ho do ust a uz jej zacali klipkat oci. Tak druhe dietatko cielene na cumlik ucila. Stale ho prikladala k ustockam, pridrziavala a a teraz cumle o dusu. No a potom sa riesia veci, ked dietatko za cumlikom place pri odnaucani...