ahooojte baby:)kedze je vonku tak krasne,neda mi opytat sa na opalovanie...mozem sa uz opalovat?opalovali ste sa?akym faktorom sa natierate?:)budem sa tesit kazdej odpovedi...:)
opalovanieee
a je to tak, že s opalovacím sa neopáliš. Vlastne áno, ale trvá to tri krát tak dlho ako bez. veď ako píšem. skús ísť bez krému na slnko a s tým krémom si sprav len čiarku na bruchu a uvidíš. Ja sa s krémom neopálim vôbec. Dokonca mi toto potvrdila aj kožná.
to ze sa natries kremom, neznamena ze ta neopali, to s tym nema vobec nic spolocne. ja sa v lete natieram 30tkou, pri mori 40, a som stale tak krasne a rychlo opalena, ako dievcata ktore sa nenatieraju vobec. a este mi k tomu to opalenie dlhsie vydrzi. takze predsudky ze " ak sa natriem opalovacim kremom, tak sa neopalim" hodte do kosa, lebo je to somarina....
Ja mam tiež taký typ pokožky - som snedá stále, ale natieram sa aj tak, aj keď mám vlastného pigmentu dosť, ktorý mi ochráni kožu, ale nikdy nevieš.
kedysi sa ludia natierali indulonou alebo olejom, aby boli cim skor tmavi. dnes sa predavaju kremy na opalovanie s ochrannym faktorom, takze sa neopalis. je to urcene na ochranu pred slnkom. na jar nie je slnko take prudke, takze lepsie sa mierne opalit na jar, aby ste mali v lete uz zaklad a nespalili sa. spalena koža = dobry zaklad pre rakovinove bunky.
no ja sa tes opalujem...no ani ne moc ae to slnko dako samo chyta...a uz som aj taka pritmavnuta:D...a urcite sa uz mozes opalovat...a nemala som ziadny opalovak
na jar sa opáliš veľmi rýchlo. jarných päť minút je ako v lete dve hodiny. Ja sa ničím nikdy nenatieram.
-
a viete načo je ochranný krém ? chráni pokožku pred opálením, aby ste mohli byť na slnku dlhšie. ja keď sa natriem, tak sa vôbec neopálim. veď sa nenatrite, len s ochr.krémom si urobte malú čiarku na bruchu. a uvidíte, že všade sa pekne opálite, len tá čiarka bude bledá. preto sa s ničím nenatieram.
ja som ako dieta bola hned opalena tiez ale mi slnko zacalo vadit lebo nie je jar, hned su horucavy, to ja nemusim...tak sa schovavam a som tiez biela ako stena :)
vitám:D...
ja som tiež za 5 min na slnku tmavučkáá:D:D:D