opalovanieee

gina,

a je to tak, že s opalovacím sa neopáliš. Vlastne áno, ale trvá to tri krát tak dlho ako bez. veď ako píšem. skús ísť bez krému na slnko a s tým krémom si sprav len čiarku na bruchu a uvidíš. Ja sa s krémom neopálim vôbec. Dokonca mi toto potvrdila aj kožná.

majolenkkka

to ze sa natries kremom, neznamena ze ta neopali, to s tym nema vobec nic spolocne. ja sa v lete natieram 30tkou, pri mori 40, a som stale tak krasne a rychlo opalena, ako dievcata ktore sa nenatieraju vobec. a este mi k tomu to opalenie dlhsie vydrzi. takze predsudky ze " ak sa natriem opalovacim kremom, tak sa neopalim" hodte do kosa, lebo je to somarina....

lienocka

Ja mam tiež taký typ pokožky - som snedá stále, ale natieram sa aj tak, aj keď mám vlastného pigmentu dosť, ktorý mi ochráni kožu, ale nikdy nevieš.

jajka001_

kedysi sa ludia natierali indulonou alebo olejom, aby boli cim skor tmavi. dnes sa predavaju kremy na opalovanie s ochrannym faktorom, takze sa neopalis. je to urcene na ochranu pred slnkom. na jar nie je slnko take prudke, takze lepsie sa mierne opalit na jar, aby ste mali v lete uz zaklad a nespalili sa. spalena koža = dobry zaklad pre rakovinove bunky.

srdiecko:)

no ja sa tes opalujem...no ani ne moc ae to slnko dako samo chyta...a uz som aj taka pritmavnuta:D...a urcite sa uz mozes opalovat...a nemala som ziadny opalovak

gina,

na jar sa opáliš veľmi rýchlo. jarných päť minút je ako v lete dve hodiny. Ja sa ničím nikdy nenatieram.
-
a viete načo je ochranný krém ? chráni pokožku pred opálením, aby ste mohli byť na slnku dlhšie. ja keď sa natriem, tak sa vôbec neopálim. veď sa nenatrite, len s ochr.krémom si urobte malú čiarku na bruchu. a uvidíte, že všade sa pekne opálite, len tá čiarka bude bledá. preto sa s ničím nenatieram.

jajka001_

ja som ako dieta bola hned opalena tiez ale mi slnko zacalo vadit lebo nie je jar, hned su horucavy, to ja nemusim...tak sa schovavam a som tiez biela ako stena :)