Trucovitost

Príspevok v téme: Trucovitost
Janinka

Mam 2 rocneho synceka a je zlatucky,ale velmi tvrdohlavy a trucovity.Zacne hocikedy plakat a neda sa utisit,ked ideme spat strasne trucuje a place,vydrzi velmi dlho plakat nic ho neukludni.Uz som to skusala aj po zlom,ze som ja kricala a dala mu po zadku ale bolo to este horsie..Ani po dobrom to nie je o nic lepsie.Place casto bez dovodne,ideme ranajkovat a zrazu zacne vrieskat ...Ako sa mam vtedy zachovat?

inda

janinka aj ja mam 2.rocnu dceru a podobny problem, tiez je velmi tvrdohlava a vzdorovita. najhorsie je to pri navsteve lekara a pri podavani liekov doma. u lakarky sa nenecha ani popocuvat, jednoducho sa jej nikto nesmie ani dotknut a pri podavani liekov doma je to boj, vsetko vypluva. skusala som to aj po dobrom, naslubovala som jej kadeco aj po zlom nasilu, ale nepomohlo. jednoducho mala slecna sa zatala a nepohla som s nou. tiez som zufala hlavne kôli podavaniu antibiotik, nic do nej nemozem dostat. poradi mi niekto? ani antibiotika v slamke nezabrali.

juj

Naco mate deti, ked su s nimi len problemy? Nejedia, trucuju, problemy v skole, treba ich financovat. To ma ozaj kazdy clovek potrebu sa naklonovat, vyrobit si cloveka, aby sa mal o koho starat? nechapem...

sasenka

Pozri na www.babetko.sk tam je okolo toho vela popisane.Radi sa nevsimat si zachvat hnevu a potom ked odozneje vela vysvetlovat....a vysvetlovat.Ja to riesim tak ze sa snazim predchadzat tym zachvatom a oznamujem dopredu co budemem robit napr ze este precitame tuto rozpravku a pojdeme potom spat.Je to narocne obdobie a trva cca do 4-5 rokov.Vela trpezlivosti a hlavne nebit a nekricat.To vobec nepomaha len zhorsi situaciu.

bedna

presne tak ako pise ada aj ja som tym presla.mam uz teraz 11,5 r. dceru - slečnu no prejavy trucovitosti tam ostali,este aj teraz ak nie je po jej vôly si dupne nohou a zalomi si ruky v bok(teraz sa da s nou rozumne jednat),ale pomaly z toho vyrasta,často ked bola mensia som ju od bezradnosti ignorovala,alebo ak uz tomu rozumela co vlastne robi,robila som to iste, aby videla ake to je skerede a ukazovala som jej,ze sa to da aj inak...trochu som sa zaoberala aj tym ,ze je narodena v znameni barana - co sedi a tiez aj co charakterizuje jej meno -sedi... taka je!(no barani nie su len tvrdohlavy,maju aj ine a dobre vlastnosti)treba len ozaj pevne nervy...a casom to bude dobre...ja teraz casto spominam dcere co robila a ako trucovala,a ona sa na tom smeje,ze si vymyslam...vydrz!

ada99

janinka tiež mam "synčeka" ale ma už 14 r.,ale keď mal 2 tak to bolo niečo podobné,
myslím že to je to obdobie vzdoru od 2 do 4 r.a treba to len vydržať z toho sa vyrastá a potom sa treba nachystať na pubertu ktorú teraz prežíva môj syn a je to tiež obdobie vzdoru takže pevné nervy!