chcela by som sa opytat ze ci je mozne z dvojmesacneho stareho nalezu z CT vysetrenia diagnostikovat chronicky zapal dutin a este k tomu hned navrhnut operáciu?nemalo by sa to nahodou najskor liecit ATB prip.si overit ci je fakt nutny chirurgicky zakrok. Dakujem
Chronicky zapal dutin
lekar je nasraty aj z toho dovodu ze niekedy nevidi iny sposob len tu operaciju, a tak pacienti ho otravuju napriek tomu ze im dal v momente jasne a najavo co treba robit.
neprepichuje sa nos ale dutiny ( potiazne dutina), co ti odporucam. mne navrhol ORL specijalista operaciju ( ale v karte mam problem z dutinami cka od 1976 do 1982 roku), co som odmietla a hned nato teda od operacije upustil ale navrhol punkciju ( teda to prebijanie nosa) z vysetrenim kontrastnov latkov. Toto vysetrenie nic nepreukazalo, ale zasak mam pokoj od neustalych zapaloch.
Najucinejsim liekom co som pouzivala bol Oxymykoin zo LECIVA PRAHA,Statni podnik, a nato isiel PENICILIN zo SLOVAKOFARMA Hlohovec,.
Dobrym liekom bol aj SUMETROLIM ten dovazali z Madarska.
treba podotknut ze liecba prinosovych dutin ma prechadzat v teplej dobre vetranej miesnosti.
lekar by ti mal najprv odporucit antibioticku liecbu a ak ta nezaberie, tak uvayovat o zakroku...a nie ta hned posielat na zakrok...ja som mala zastavenu nadchu, najprv mi dal asi zo 5 antibiotik a po 2 tyzdnoch som prisla na kontrolu ale stav s ami nezlepsil..povedal, ze sa bude prepichovat nos, co somodmietla a on cely nasraty ma poslal este zubarke kvooli tomu a nechal este mesiac doma...a o ten mesiac mi nic nebolo, vzliecila som sa... nahrievala somsa tou cervenou lampou 3x denne...takze uplne zbytocne by ma tam posielal...sice neviem aky konkretny problem mas, ale toto je moja skusenost...