Ahojte viete mi poradit a zaroven pomôct. Dost vela cvicim, mam 2 niekedy 3x do tyzdna spinning, 3x do tyzdna aerobic a obcas si dam 2 hod v posilovni, vychadza mi to ze som tak cca 6x do tyzdna vo fitku. Zistila som ze sa mi zvysila chut na jedlo a to hlavne na sladke. Ako to mam zregulovat aby ma neprepadla nekontrolovatelna pažravost a prejedania sa sladkeho, ked tolko hodin stravim vo fitku. Nieje to na mne vidiet ze skonzumujem tolko sladkeho ale zacina mi to prekazat ze sa neviem ovladnut. Dakujem za rady.
cvičenie + jedenie
ahojte.. mam 178cm a 63kg, vacsie boky. Na ranajky vlocky so susenym ovocim alebo musli s mliekom, na obed vzdy nieco male varene, vecera vacsinou ovocie alebo jogurt. Vyhybam sa sladkemu. Kazdy den cvicim aerobic a potom posilujem hlavne brusko a boky. Ako to so mnou vidite? Dosiahnem nieco, zatial som na tomto "programe" druhy tyzden a nestazujem si. Len by ma zaujmal vas nazor, hlavne mi ide o spevnenie postavy, s kilami uz nehybem. Dakujem Vam moc..
martinaT: naopak, pri diéte sa odporúča koreniť - koreniny pomáhajú tráviacemu traktu spracovať kalórie- niekde som čítala vraj dokonca kari korenie pomáha spaľovať tuky.
ahojte
ja strasne vela korenim jedla s peprom a paprikou..je to pri diete nevhodne?ak ano,preco?
Na tuto temu som prave dnes citala zaujimavy clanok o komplexnych sacharidoch - to je to, co prave potrebujes pre stabilizaciu navalov hladu a vykyvov hladiny cukru v krvi. Jednoznacne sa treba vyhnut rychlo vstrebatelnym cukrom (sladkostiam) a nahradit ich komplexnymi sacharidmi (zemiaky, ryza, obilniny...).
Velmi zaujimavy a poucny clanok som citala na -odkaz odstránený-, velmi odporucam.
aha prehliadla som,ze co na veceru.Na veceru viac bielkovyn,napriklad toho tuniaka,ale uz iba s 1 racio chlebikom.Popripade olomoucke tvarozky s wasa ,prazenicu zo 4 bielkov + 1 ks ryzovy chlebik atd. Kto chudne mal by mat trochu prehlad o tom,z coho su dane potraviny zlozene a potom si lahko vyberie vhodne jedla sam..+ samozrejme zelenina
Ahoj chudnuca,
A co jedavas na ranajky,obed a veceru?Je najlepsie rozdelit jedlo na mensie porcie a jest kazde dve max tri hodiny a mat prehlad o presnom zlozeni jednotlivych jedal.Je tazke povedat co na olovrat na desiatu,ked nepises co v ostatne casy:-)
Jedla sa snaz zostavovat tak aby obsahovali aj sacharidy aj bielkoviny a boli co najmenej tucne.Takze len informacne desiata:1 mensi krajec zitneho alebo celozrnneho chleba s eidamom popripade morcacou sunkou + vela zeleniny (uhorka,paprika,ladovy salat,ostatna zelena zelenina) a na olovrant mozes kludne 100g nizkotucneho tvarohu s 2 wasa alebo ryzovymi chlebikmi,popripade polku cottagu s racio chlebikmi atd +zelena zelenina.Ak neplanujes ziadne zasadne zmeny..tak sa snaz pridavat ku vsetkym jedlam aspon tu zeleninu a jest mensie porcie viac krat za den.Vhodne potraviny ako zdroj bielkovyn su kuracie a morcacie maso,tuniak vo vlastnej stave,tvaroh,cottage,obcas jogurty alebo ten eidam,hydinova pecienka,ryby(pozor na lososa - je tucny),sacharidy viz nizsie.Tak snad ti to aspon trochu dalo predstavu,co by si mala jedavat:-)
prosim vas mohli by ste mi poradit co jedavat na olovrant a co na veceru?
na kazde aspon 2 priklady..bola by som veelmi vdacna..dakujem velmi pekne..
zacinam s chudnutim a neviem co by som mala jest =(
este raz dakujem
Ahoj miro,
mozno nebudes suhlasit,ale nemyslim,ze nie je dobre odporucat sacharidove vlny..klaudia by mala o sebe napisat viac informacii,dolezite je ako sa stravovala doteraz..Myslim,ze budu chyby aj v zakladnom "nevlnovom jedalnicku" a tie 3 kg by isli dole aj normalnym sposobom.Vlny su pre pokrocilych,co vedia co robia.A aj pri dni s max 300g sachrov je kaloricky prijem stale velmi nizky,takze normal holke metabolizmus skor spomalia a ked skonci jojo je zaruceny.