Takže takýto je problém: priateľka bola asi pred pol rokom nútená zobrať si Escapelle. Vtedy jej to na dva mesiace rozhodilo celý cyklus a dovtedy pomerne mierna menštruácia sa zmenila na úplne peklo. Najhoršie na tom je to že kŕče sú každý mesiac čoraz horšie a horšie. Má s tým niektorá skúsenosti, alebo poradí?? Za odpovede vďaka.
následky escapelle
Neberte escapelle, lebo táto tabletka spôsobuje potrat vášmu dieťaťu, ak už došlo k jeho počatiu.
Výňatok z príbalového letáka:
Predpokladá sa, že Escapelle účinkuje tým, že:
- zastaví uvoľnenie vajíčka z vašich vaječníkov;
- zabráni oplodneniu už uvoľneného vajíčka spermiou; alebo
- zabráni oplodnenému vajíčku usadiť sa na sliznici maternice.
Takže Escapelle zabraňuje otehotneniu. Neúčinkuje, ak ste už tehotná.
Výrobca vo vyššie uvedenom odstavci hovorí, že jedným z účinkov tabletky je zabránenie oplodnenému vajíčku usadiť sa v maternici. Oplodnenie = počatie dieťaťa a následkom užitia tabletky dochádza k ranému potratu. V tomto prípade escapelle nepôsobí ako anti-koncepcia (zabraňuje počatiu), ale pôsobí po počatí.
Výrobca si zároveň odporuje, keď na jednej strane tvrdí, že escapelle zabraňuje otehotneniu a neúčinkuje pri tehotenstve, a na druhej strane priznáva, že ak došlo k oplodneniu vajíčka, t.j. k otehotneniu, nový ľudský život nemá šancu prežiť, lebo je tabletkou vypudený z tela ženy von. Informácia v príbalovom letáku je tak zmätočná (podľa všetkého úmyselne) s cieľom upokojiť ženu, že tabletka nie je potratová a tým ju podporiť v jej užití.
Nenechajte sa oklamať. Pamätajte, že Boh hovorí, že aj keby matka zabudla na svoje dieťa, On naň nezabudne, lebo jej jeho skutočným Otcom, ktorý mu dal život.
Escapelle jsem pouzila jeste tenhle tyden a zadny vedlejsi ucinky jsem nemela, co se menstruacniho cyklu tyce, ten me ceka za 10 dni, tak uvidime, jak to bude.
no ja som tu tabletku uzila rozhodilo mi to cyklus na dva mesiace a ked som uz konecne potom cyklus dostala bol sice silny ale to len preto lebo som tabletky vysadila a predtym som mala dost silny cyklus tak preto ale potom sa to vratilo do normalu
ja som este tuto tabletku nikdy neuzila... ale co viem od ostatnych ... tak im to rozhodilo cyklus a to poriadne ale aby mali z toho bolesti a podobne veci to som nepocula... ale moze byt ved su to predsa riadne hormony ... tak neviem nech skusi navstivit doktora... on poradi lepsie ako my... =) drzim palce...