Respiračný afekt (ľud. zachádzanie sa)u detí vo veku 0-2 r.

Príspevok v téme: Respiračný afekt (ľud. zachádzanie sa)u detí vo veku 0-2 r.
marek sonoga

Mám ročného syna, ktorý trpí respiračným afektom (statou schopnosti sa nadýchnuť). Jeho lekárka nám odporučila ako prevenciu minimalizovať plač, pády a iné úpne prirodzené reakcie malého dieťaťa. Čo máme robiť ? Rozmaznať ho a stále ho držať na rukách, ale existuje aj iný spôsob. Majú tieto záchvaty aj svoje vedľajšie účinky ?

Firstbirthmother

maciatko8 - ako ste to nakoniec poriesili? Tiez kazdy,dokonca lekarka,ze yo nic - nachvilu nevie dychat - ale moja ostala stuhnuta ako kus dreva,s otvorenymi ustami,vzprismenymi rukami,zmodreta,oci stlpikom,a ozivili sme ju po pol minute cca,mozno viac - ziadne fuknutie nepomohlo,buchali sme do nej a triasli,kym sa pohla vobec a nadychla.

Tomas 1

ja mám už deti dospelé. mám dvoch synov. sú zdravý a nemajú žiadne následky. ale sme si z nimi užili, pokiaľ z toho nevyrástli. u nás to bolo do ich troch rokov. starší sa zašiel iba dvakrát.
ten mladší, s tým to bolo horšie. na akýkoľvek podnet, ktorý mu bol proti vôli začal plakať, až to prešlo do akoby straty vedomia. dieťa pri plači sa nevie nadýchnuť zmodrie, vydýchne všetok vzduch z pľúc, až to prejde akoby do bezvedomia, väčšinou sa pri tom aj uľaví do plienok. potom nasleduje väčšinou spánok. je treba dávať hlavne pozor aby dieťa nemalo nič v ústach. aj lekári z toho majú šoky. asi je v tom aj genetika. ja som zistil, že aj svokor bol takýto. chodili sme aj po psychiatroch ale zbytočne. nikomu to nezávidím. treba vydržať. hlavne deti nerozmaznať. vyrastú z toho. liek asi na to neexistuje.

lili99

Najprv treba spravit vsetky potrebne vysetrenia...ak na nic nepridu...moze to byt sposobene aj psychikou...maly bratranec to vyuzival vzdy, ked mu nebolo nieco dovolene...tymto si to vynucoval...akonahle mu na nic neprisli...doktor ho postrasil, ze pojde sam do nemocnice bez mami....a bolo po problemoch...avsak netreba to brat na lahku vahu...

delphia

no urcite to nie je nic prijemne pre rodica, ked vidi, ako jeho dieta nedycha a modrie, ale nemas sa coho obavat, dychanie je riadene centrom ulozenym v predlzenej mieche a ten vysle signal a dieta sa nadychne.

macko 587

moj syn sa zašiel už dva krát a ani sa neudrel, mne poradili že ho otočiť dole hlávkou, zabralo to ale bola som riadne vystrašená. mama mi vravela že to ma po mne aj ja som to vraj mala a prešlo to. dufam že čim skorej aj mojho syna.

katka 1111

moja dcera to mala tiež asi od 1 roka aprešlo ju to ako išla do škôlky, mne detská Dr. poradila ked prišlo k afektu silno fúknuť do tváre a to vždy zabralo.

mačiatko 8

Máme syna,ktorý mal v júli dva roky...prvýkrat sa nám zašiel ako mesačný,potom to bolo skoro každý deň aj tri,štyri krát.Sme sledovaný na neurologickej ambulancii,máme za sebou vyšetrenia srdca v Martine,sono mozgu,eeg a nič nám nezistili.V poslednej dobe to už nie je také časté,no veľmi silné...trvá mu veľmi dlho kým sa nadýchne,dokonca má krče,neurolog tvrdí že je to bežné ked nedýcha,ale mne sa to nepáči.Po dvakrát za sebou sme ho preberali na tretíkrát,bol hrozne vytočený v chrbátiku,ústa úplne fialové,oči prevrátené a ked sa mu podarí nadýchnuť má nezdravú farbu až popolavú.Prosím Vás ak je tu niekto skúste nám poradiť,alebo ak máte podobné dieťatko prosím podeľte sa s nami o vaše skúsenosti.Ďakujem.

dvaja

ahoj marek, moj syn to prekonal v treti den narodenia, teda vlastne vtedy sa to prejavilo prvy krat. Naozaj nemal by zbytocne plakat, vela behat, skakat, dnes uz ma 9 ,je musim povedat, ze zdravy, v 3 roku mu robili laparoskopiu (uz si ale nepamatam konkretnejsie nazvy, len mi utkvelo v pamati ze mu sietovali na chlopni dieru) nema nahodou aj selest,? potom treba byt este viac opatrny. Viem znie to hrozne.......ale naozaj treba davat na dietatko pozor. Aj ja som musela, obcas mu modrali ustocka, vtedy sme museli okamzite ukludnovat jeho,aby bol v pokoji,hmm. Aj dnes ho stale sledujem.Ale uz je fakt asi za vodou. A aj my sme ho na rukach nosili hlavne ked hajat nevedel, ked ho nieco bolelo, povie sa, ze to sa nema takto deti ucit, ale inak to neslo, len vtedy sa naozaj utisil.On mi prakticky dva roky prve tazko znasal, velmi bol uplakany, nespinkaval, viete aj take dietky su.hmm.drzim vam palceky.