postova zasielka-vratenie

resetka

Poplatok si posta uctuje iba po 7 dnoch drzania na poste,ale iba v tom pripade,ked si ides balik vyzdvihnut.Ak ho nechas tam,tak po tych 18 dnoch,alebo niektore spolocnosti,ako Quelle maju po 10dnoch to posta odosle spat odosielatelovi.Je sice pravda,ze ta nebudu sankcionovat take velke firmy zasielkove ako Neckermann,Quelle a ine,ale ak su to male zasielkove firmy,mozes mat problem.Takze to v prvom rade zavisi,od akej firmy si to objednala.Napr.take male firmy maju aj v podmienkach napisane,ze v pripade neprevzatia ta mozu pokutovat,vymahat od teba peniaze a pod.

Adulka

Čiže poplatok si pošta účtuje pri väčších balíkoch za to , že to tam drží a ty ten poplatok zaplatíš v prípade že si prídeš zásielku vyzdvihnúť... Ak ju nevyzdvihneš, tak neplatíš nič a oni to väčšinou po 18 dňoch pošlú naspäť.
Nemusíš sa báť, určite to tak je.

Adulka

Ano,nevyzdvihla som to a všetko v pohode. Ono si pošta účtuje poplatok vtedy, ked si to prídeš vyzdvihnúť napr.po 15 dnoch, tak ti môže pošta zaúčtovat poplatok za úložné, ale ked si to nevyzdvihneš, nič sa nedeje, oni to pošlú naspať odosielatelovi. Ja som to už niekolkokrát urobila, že som si niečo objednala a potom som to nechcela, tak som to nevyzdvihla a bolo..
Totiž tá zásielka je tvoja až keď ju vyzdvihneš, ked ju nevyzdvihneš, naozaj sa nič nestane. Ja som tak spravila aj v QUELLE, ked som si objednala na zimu zimné boty odtiaľ, no kým mi prišli, tak som si medzitým kúpila iné a tie objednané som už nechcela, tak som si to nevyzdvihla a bolo. To je úplne v pohode, nemusíš to vyzdvihnút.

mercedes

Adulka, vazne si si to nevyzdvihla a vsetko v pohode? Tak to urobim aj ja asi.... Ved sa stava ze si to clovek rozmysli, nie?

mercedes

Ja viem ze by som si to nemusela vyzdvihnut, ale maju moju adresu a posta si uctuje za kazdych 10 dni , ze tam ten tovar drzi, takze to by som musela zaplatit. A tovar som objednavala cez SMS, ked budem nieco od nich chciet, co nebudem,objednam si to na iny mobil a ine meno aj adresu.. A kebyze pojdem na postu a poviem im aby to poslali naspat? Plati sa asi postovne nie?

Adulka

Do 18 dní si to môžeš vybrať, ak to nechceš, nechaj to tam, pošta to po 18 dňoch pošle naspäť odosielateľovi. nemusíš to ani vyberať z pošty. Ja som to tak tiež urobila, pokuta sa za to neplatí.