som sedem tyzdnov po porode,kojim a lekar mi dal antikoncepciu cerazette,chcela by som vas poprosit o radu,ake mate skusenosti s touto antikoncepciou a ci naozaj neskodi dietatku,dakujem
kojenie a antikoncepcia
ika, ako vies, ze mu ten hormon, ktory sa v malom mnozstve dostane do mlieka, neskodi? Nenarastu mu kvoli tomu velke usi, aby si si to vsimla takto...Bude to mat ine dosledky. Jedina ochrana nie si tie synteticke hormony, chlap si neda preco kondom? Ja som vydata 10 rokov, deti este nemame, lebo zatial nechceme, milujeme sa casto a za ten cely cas som neplanovane neotehotnela...Ked sa da pozor, zena neotehotnie zo vzduchu...
Ahojte maminy.Ked môžem poradiť,tak radím antikoncepciu radšej brať ako nie.Ja som nato doplatila.Začala som ju brať,no malý sa mi vysypal ružovými fľakmi.Vinila som za to tabletky a vysadila som ich.A potom sa to stalo,otehotnela som.Malí mal 1a pol
a je mojím tretím dieťatkom.Takže som skončila na zákroku a tú hanbu nezabudnem.Gynekolog ma uistil že som sa mýlila.Teraz berim Cerazette a som spokojná.Ale aj bez akých koľvek obáv. Adamko má 2 a pol roka a ešte stále ho kojím,mliečko mu veľmi chutí a nechce sa ho vzdať.Neškodí mu.Pri dcérke som brala pred 9 rokmi Exluton a prosperovala.Od pôrodu nemám menzes,má to aj výhody.Je to podľa lekára o.k.
Istota je istota.To je moja skúsenosť.
dakujem za odpovede,tabletky som si kupila,ale neberiem ich,a ani som ich este nezacla,pretoze mam zle pecenove testy a ak by som ich aj mala v poriadku budem pozerat hlavne na malu a nebudem radsej riskovat jej zdravie
ja som tie tabletky brala a vôbec som nebola spokojná. vkuse som špinila 6 týždňov čo mi šlo pekne na nervy. gynekologička ma síce upokojila, že je to OK ale bolo to dosť nepríjemné tak som ich vysadila.
čo sa týka vplyvu na mliečko tak som presvedčená, že práve kvôli tabletkám som o mlieko prišla. mliečka som mala tak či tak po menej a teraz s odstupom času si myslím, že som o neho definitívne prišla preto lebo som užívala tieto tabletky. čítala som viac diskusií o tejto antikoncepcii a väčšina žien mala podobný názor ako ja. čiže môj verdikt je že ak ešte budem mať ďalšie bábätko určite nebudem skúšať žiadne tabletky kým budem kojiť.
Dojciacim zenam sice odporucaju Cerazette, lebo je to najmensie zlo pocas dojcenia spomedzi hak, ale ja by som to nebrala, iste percento, ako to tu uz bolo napisane, sa do mliecka dostane. Nech si chlap da kondom.
hm.podla mna ok.
jasne ze skodi dietatku. skodi to tebe, tym padom aj materske mlieko nie je take ako by malo byt. je to celkom logicke. nechapem, ze sa take nieco este niekto pyta.
Citujem z informacie pre lekara (da sa najst na nobel.sk pod SPC). ``Cerazette neovlplyvnuje tvorbu a kvalitu materskeho mlieka. Avsak male mnozstvo etongestrelu je vylucovane do mlieka. Tymto sposobom moze byt 0.01-0.05 mg etongestrelu na 1 kg hmotnosti za den pozite dietatom ... Udaje o dlhsom uzivani nie su dostupne, 7 mesiacov uzivania Cerazette nepredstavuje pre dojca riziko. Avsak, je potrebne starostlivo sledovat rast a vyvin dietata.`´ ..... no treba zvazit, ja by som sa na to nedala ...