Dobry den, mam 25, som zena a posledne mesiace trpim neustalymi zavratmi casto spojenymi s nevolnostou, len lezim na posteli a citim sa zle, nikam nechodim...Konecne mi dali liek, ktory mi zabera. Neurolog mi predpisal Valium (Diazepam) a vertigo je prec!!!! Znovu zijem, nezivorim. Moje vertigo ma do cinenia s centralnym nervovym systemom, chystam sa na magneticku rezonanciu, aby sa vylucili najhorsie veci. Diazepam beriem trikrat denne po osmych hodinach, citala som, ze sa nema brat dlhodobo, beriem to takto 9 dni a hrozne sa bojim to vysadit, aby sa mi zase nespravilo zle. Mam to vraj znizit na dvakrat denne...No co by ste prosim odporucali? Dakujem vam.
Diazepam proti vertigu. Ako dlho brat?
Kedze si v odbornej liecbe, vcitane vysetreni, spolahni sa na neurologa. Mas pravdu, ze dlhodobe uzivanie diazepamu vedie k liekovej zavislosti. Spravidla sa uziva kratkodobo, prinesie rychlu ulavu a po dohode s lekarom sa postupne znizuje davka az sa celkom vysadi. Cize lekar usudil, ze si sa vyrazne zlepsila, aj subjektivne to citis a ze davka 2x denne Ti bude stacit. Doveruj lekarovi, niet dovod, aby sa Ti pritazilo, vela je v Tvojich rukach, vlastne hlave. Drzim palce :o)