škola

janka

caute,je tu niekto?chcela by som sa opytat,ci sa zmenili podklady na PS alebo su take ako minuly rok?staci ked sa budem ucit z tych?dajte mi prosim cim skor vediet,moj mail je:janulienocicka@post.sk,dakujeem.

keka

je to presne presne presne tak ako napisala medicka, aj ja studujem na tej skole ale uz 3. rok....medina sa neda zvladat inak ako len pozitivnym pristupom a trvdym drilom kazdy jeden den..

medicka

na skole nejsu take ze otvorene dni, aspon o nich neviem, mozes tam prist kedykolvek, ale vela neuvidis, myslim tym ze na praktika sa nedostanes, mozes sa vsak ist pozriet na prednasku ak sa ti chce...ci sa mi tam paci? hm, je to o pohlade, ja som silne pozitivne zmyslajuci clovek, ja som stastna a spokojna ale to som ja vacsinou... :) keby si sa spytala ludi, co tu skolu psychicky nezvladli a museli ju nechat tak, abo tych co z tadial vyleteli, pocula by si ine veci...prax teraz nemame, som prvacka a prvy rocnik nema z medicinou takou aku si zrejme predstavujes takmer nic spolocne..to som samo prehnala, ale je to teraz moc vseobecne...hodin vela nie je, ale ucit sa musis jednoducho neustale...pretoze kvantitativne mnozstvo vedomosti, ktore ty potrebujes napr. na 1 zapocet z 2 na 1 predmet sa = pre niektore skoly 1 skuske...medici hovoria, ze poznaju akurat 24. december aj to tak, ze pod stromcekom dostanu ucebnice a rovno si pod neho sadnu a zacnu sa ucit.. :)knihy su totiz strasne drahe a vacsinou nemas inu moznost ako si ich kupit a potrebujes ich vela...napr 3 knihy anatomie stoja dokopy zaokruhlene 8000 ale v CR je to lacnejsie..a su to samo ceske knihy, ale takych je mnoho..

lina058

DIK.
A kolko máte hodín denne?
Máte aj prax?
Tebe tam páčí?
Nevieš kedy budú v skole otvorené dni?
Chcela by som tam íst a popozerat sa!

medicka

volaju sa Podklady na prijimacie skusky z biologie a Podklady na prijimacie sklusky z chemie :) nech sa paci, kludne sa pytaj, aj ja som mala vtedy vela otazok.. :)

lina058

Dakujem ti velmi pekne. Asi ti este napísem e-mail. Urcite budem mat este nejaké otázky o skole!!
A tie knihy ako sa volaju?
Testi na lekárske fakulty?

medicka

jeej no to si ma potesila, presne toto som chcela citat :) klikni si na www.bsm.sk je to bratislavsky spolok medikov, mozes sa tam cokolvek popytat a radi ti pomozu, alebo na www.fmed.uniba.sk co je stranka nasej skoly, samo kludne sa mozes obratit aj na mna, moj mail je m.medicka@zoznam.sk
caka ta tazka drina, tak ju neodkladaj a zacni uz dnes, keby si chcela este cokolvek vediet, zostavam zatim na fore.. :)

lina058

Viem že chcem byt lekárom a dobrým lekárom. Chcem pomáhať ľudom nejakým spôsobom a myslím si že tento spôsob je najlepší.
Neodradilo ma to čo si napísala naopak este ma povzbudzuje! dakujem za radi.
A nabudúci rok chcem stebou stretnúť na UK!:)

medicka

moja tie otazky sa nedaju poslat mailom, lebo na to su dve knihy, ktore obsahuju dokopy 3000 otazok, 1500 z chemie a 1500 z bioly, na ktore musis vediet 100% odpovedat, lebo ak si si nie ista, tak tych 8 moznosti, ktore sa nachadza pri kazdej z nich ta velmi lahko zmylia...tvojim obrovskym handicapom je, ze nie si z gymnazia, studujes na obchodnej a nemas ani tusenia co je to chemia a biologia...to su 4 roky ucenia... ci je ta skola tazka? vies, hlasi sa tam kazdorocne vyse 1500 uchadzacov a kazdy ma rovnaky ciel, prijimaju dokopy okolo 320 slovenskych studentov a okolo 80 zahranicnych, pre ktorych platia ine kriteria... byt lekarom, to nie je ziadna praca, je to poslanie...na to aby si sa dostala na tu skolu, budes potrebovat obrovske sebazaprenie, odhohlanie a pevne presvedcenie, ze to, za cim kracas je pre teba to prave a ze to naozaj chces...nie len pocas pripravy, ale hlavne pocas samotneho studia clovek musi nespocetne velakrat potlacit sameho seba, svoje pohodlie, tuzby a zaujmy...ale stoji to za to...ked tvoji kamarati pojdu von, na disku, abo na chatu, ty budes musiet zostat sediet doma na rici a ucit sa, ucit sa, ucit sa... mozno sa ti to zda prehnane, ja ta nechcem odradzat, ani ta vystrasit, ale ten, kto na tuto skolu chodi, alebo ju vystudoval vie presne o com hovorim...mnoho studentov, ktori boli trebars aj sami 1-kari na gymnaziu sa na medinu nedostali vobec, ale znamky na strednej nemaju ziadny vplyv na to, ci clovek bude uspesnym a dobrym lekarom alebo nie a taktiez fakt, ci sa na tu skolu dostane na 1.x alebo na treti...ak si myslis, ze poslanie lekara je pre teba tym pravym a neodradilo ta hned to, co som ti tu teraz popisala, v tom pripade bojuj, lebo potom to pre teba naozaj bude stat za to...byt lekarom = neustale sa obetovat, ale ma to zmysel, lebo ta skola ti da vzdelanie, ktore ti umozni pomahat inym ludom, rozdavat okolo seba radost a pozitivitu...mozno sa niekomu bude zdat, ze to beriem tak trochu "fanaticky" ale pre mna je to naozaj poslanim a neprekaza mi ta drina, lebo medicina sa da vystudovat len s pevnym cielom a silne pozitivnym myslenim... :)