Svoje prvé dieťa som musela porodiť cisárskym rezom pre zlú polohu, pretože bol otočený zadočkom. Síce druhé dieťa tak skoro neplánujem, ale predsa chcem mať, zaujímalo by ma, či by som už durhé dieťa mohla porodiť spontánne, cisárskym rezom totiž už rodiť nechcem už v živote nechcem zažiť tú bolesť trvajúcu tri týždne a večne krvácajúcu a hnisajúcu ranu po reze. O bolestiach, keď som v noci musela vstať a nakojiť malého ani nehovoriac. Prosím napíšte mi váš názor.
Cisársky rez
No aj ja som rodila cisarskym reziom, ale preto lebo to bolo nutne, ale potom som zazila tiez 3 tyzdne ukrutnej bolesti a nespominam na to vdobrom, ale pri pohlade na maleho :-)
Ale s hnisajucou ranou som problem nemala, mam taky maly rezik, ktorý teraz 9 mesiacov po porode ledva vidno - kazdy lekar ionac sije a potom kazde telo sa inac zotavuje ako aj jazvy ... a neviem o tom ze by sa nedalo druhykrát rodit normalne neviem, o to masi rozhodne lekar ... nezamyslam sa nad tym lebo nad tym neuvazujem zatial ..
Ja som rodila 2krát cisárskym rezom a nerodila by som inak.Ale to je len môj názor.Niekto by cisárskym nechcel rodiť nikdy.U mňa to bolo nevyhnutné kvôli deťom a ich zdraviu.
Ahoj, myslím, že sa dá rodiť aj normálne, to asi posúdia lekári.Ale neviem, prečo sa bojíš a trápiš dopredu. Môžeš byť rada, veľmi rada a šťastná, že Ti robili cisársky rez. Moje prvé dieťa malo tiež opačnú polohu, nechali ma vytrápiť sa, je zázrak, že sme ostali nažive, ale odnieslo si to dieťa, ktoré je ťažko telesne i mentálne postihnuté a vlastne následky nesie celá naša rodina. V podstate nám takto lekári zničili celý život.Ďalšie deti som už mala na cisársky rez i keď mali normálnu polohu a nikdy by som už nechcela rodiť inak ako cisárskym rezom.
Možno sa Tvoje telo zotavuje ťažšie a pomalšie sa Ti hoja rany, ale ďakuj Bohu a lekárom, že Ti urobili cisársky rez a neboj sa tej bolesti, vždy je menšia ako bolesť z chorého dieťaťa.
Áno, samozrejme je to možné, druhý pôrod môže byť spontánny.