Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
Katka odkial si? Napises mi email???
Ahojte,
precitala som si tu vela prispevkov a vidim ze vela ludi tymto trpi.. trpim tym aj ja bohuzial :( a velmi. Vzdy som sa cervenala, ked sa ma ucitel nieco spytal, ked som mala nieco povedat pred triedou, ale nikdy som tomu neprikladala nejaky velky vyznam. Pred kamoskami som bola uplne v pohode, dokazala som s nimi kecat o vsetkom. A teraz sa to uplne obratilo, zacalo to asi v novembri minuleho roku.. a odvtedy nemozem normalne existovat. Nemozem sa ani kludne najest, vychutnat si jedlo v jedalni, ked predomnou niekto sedi, cela sa potim, som nervozna a len trpnem kedy sa ma niekto nieco spyta. A ked sa spyta tak ma zaleje horucava a potom sa vobec nemozem sustredit na rozhovor, len myslim na to ako teraz vyzeram. Mam 18 rokov a uplne ma to depta, cervenam sa pred kamoskami, dokonca i pred rodinou a znamymi, a o jedeni pred niekym uz ani nehovorim, kedysi to bolo uplne v pohode, najedla som sa kdekolvek a teraz? Som z toho znicena, cely den mam v zaludku len nervozitu, v skole nemozem poriadne fungovat, uz sa s nikym neviem rozpravat.. je to hrozne! Psychiatrovi sa bojim zajst alebo k psychologovi, kolki ste hovorili ze take rady ako od nich vam mozu dat aj kamosi, tak potom naco tam ist a ziadne lieky na psychiku nechcem jest. K tomu sa pridali aj problemy s chrbticou, nemozem sa poriadne ohnut, nic.. toto je teda zivot v 18tich rokoch. Nebavi ma vobec, ked mam zit takto a trpiet dennodenne. :(
Ahojte. Ma niekto aj taky problém, že jednu stranu tváre pocituje ako citlivejšiu a viac červenu ako druhú?
Ahojte ..prezentacia dopadla super aj ked som bola chvilu nervozna ale to preslo to .. Citala som to z notebooku a vedla mna sedela spoluziacka.. Mozno aj preto , ktovie ake by to bolo keby to mam na staarostii len ja sama.. 10 min pred tym som sa sla na wc primalovat, upravit.... Pokecala som si so spoluziakom .. A isla na vec.. Ale mi odlahlo ked bolo PO :)
Ale minulee....Stretla som v meste bratranca aj s celou rodinou .. Lenze bola som s priatelom . Ktoreho som este nechcela aby sa s nim stretli, tie predstavovacky a tak .. chápete.... A hned ako ma zbadali tak som ocervenela a jeho zena ze " Ale nemusi sa predsa pyrit na nás to aj tak neuhras.. " a takéto ... Jááj taky mierny trapas , opat raz spojeny s cervenaním no ale co uz . lEN SOM MALA POCIT ZE MA PRISTIHLI PRI NIECOM "ZAKAZANOM " mozno preto som ocervenela.. Aj ked neviem preco ten pocit..... A vy čo novéé??
ibiana 24537
tak ako dopadla prezentacia???
pozerala som si na nete a u nás precvičujú len powerjogu? aj to je dobré na uvolnenie? alebo mám cvičiť radšej klasickú jogu? alebo teda na akú sa mám zamerať?
ada, určite začni skupinovú jogu.Doma sa neprinútiš. A ked začneš niekde chodiť, tak ťa to už bude ťahať a viac ti to dá. budeš tak medzi ludmi. mne osobne to dosť pomohlo, hlavne sa to zmiernilo a pomáha mi sa z červenania rychle prebrať a dalej sa tym netrapiť. jachodim na kurzy joga v dennom živote. ak to mate v meste, tak začni tam. na joge som zistila, že viacerí mame podobný problém a tak si pomáhame.
len samozrejme stale chcem vedieť , prečo ten impulz prichádza. niekedy ano a niekedy nie.
boze ludia zajtra mam tu prezentaciu so spoluziackou ..... bojím sa. Kurna prečo t niekto zvláda a ja nie??? Cˇím som ina... dúfam ze obordoviem :(( Bojím..
bella12: dám na tvoje rady a pokúsim sa podľa nich riadiť ďakujem, že si to tak pekne napísala :)
inak a mám dotaz k sociálnej fobii, ved je to hlúposť, vôbec nemám strach používať verejné wc ani strach vychádzať von, vraj treba ísť k psychiatrovi a užívať nejaké tabletky, ved to je riadna hlúposť!
ja mám problém s červenaním a súhlasím s WSDKDJFHDK mali by vymylieť konečne nejaký make up alebo krém proti červenaniu!