Ahojte, mam 17 rokov a o 3 mesiace mam 18 a este som nebola u gynekologa, je uz cas tam ist? Musim tam ist s mamou? Ako to tam bude prebiehat?
GYNEKOLOG
v 18. predsa len choď na preventívku, aj keď nemáš problémy. Mala by podľa mňa ísť.
ked nemas problemy, je zbytocne tam ist.
Ked sa bojis tak zober si mamu.Inác prvikrát od vsetkého sa viac bojime lebo nevieme co nás čaká.Treba sa uvolnit len nie stále sa to podarí.Ja by som urcite prvíkrát v zivote partnera nebrala tam.Ved muzi stale sa tvária aki su silní nemusí vidiet ked som ako stena.Inác ja som to prvýkrát uz velmi dávno mala,mám 2 deti ale napriek tomu aj teraz niekedy som nervôznejsia.Pritom mám skvelého lekára.
Ahoj :)
Ak nemáš problémy, choď tam, až budeš mať 18 a rovno ti spraví preventívku, pretože tá sa komplet robí až po 18. roku.
Kľudne tam choď sama, alebo si do čakárne zavolaj priateľa, ak potrebuješ psychickú podporu. Môj priateľ som mnou chodí, šiel by aj do ordinácie, ale to mu zas ja nedovolím :)
Môžeš tam ísť sama. Obvykle keď nie sú žiadne problémy tak nie je dôvod na návštevu gynekológa.I keď taká preventívka by bola asi vhodná. Takto ja by som nešla pokiaľ by som nemala žiadne zdravotné problémy a nebola ešte sexuálne aktívna.