Ťahá ma to k bul...

Príspevok v téme: Ťahá ma to k bul...
nataša

Nemôžem si pomôcť, proste nedá sa mi žiadno zdravo schudnúť a pristihla som sa pri tom, že niekedy rozmýšľam, že čo by sa stalo, keby som aspon ten hnusný kalorický zákusok, ktorý som zjedla tak neskoro večer, vyvracala... čítam si vaše príspevky a vidím, že sa naozaj trápite a chcete s tým skončiť ale... nešlo by to tak, že by som vyvracala napríklad len niečo čo som zjedla a čo bolo moc kalorické?

monica gazpio

nataska, to je chvályhodné, že to skúšať nebudeš. Ale jedno si zapamätaj: všetky tzv. "rýchle diéty" sú o ničom. Keď rýchlo schudneš, potom to rýchlo opäť naberieš späť. Tieto diéty spôsobujú záchvat žravosti. Veľa šťastia, a nikdy sa nerozhodni pre anorexiu a bulímiu!!! Sú to ešte horšie závislosti ako alkohol, či drogy, lebo bez jedla sa žiť nedá. Dávali na STV 2 v magazíne veda a technika o anorexii a bola tam jedna vyliečená žena. Lenže bola veľmi tučná. Takže pouvažuj o tom, čo je "menšie zlo". Či byť na veľmi krátky čas chudá a chorá a potom veľmi tučná, alebo radšej mať miernu nadváhu a byť zdravá. Nechceš mať predsa doživotné psychické problémy, byť bez priateľov, tak ako ja. Majte sa všetky a držte sa.

kamilka71

Ja nemam bulimiu, ale celkom pekne som schudla a to tak, ze jem polovicne porcie hocicoho, proste do polosyta, neodopieram si nic. ale! napr. zakusok alebo nieco, co zobnem len tak pre chut, keksy, chipsy... pozujem, naplnim chutove pohariky a potom to vypluvnem este pred prehltnutim. schudla som tak za pol roka zo 108 kg na 71 a ide to dalej.

zuzana518

Dobry den, mam starsiu sestru a mam podozrenie, ze tiez trpi PPP. Je velmi uzavreta, nechce komunikovat, stale pije cas SENNA, je to rastlinne prehanadlo... ale nasla som jej aj ine kvapky na prehananie. velmi sa o nu bojim a neviem, co mam robit.
Prosim poradte mi.

kaska

bulimia je choroba kazda z nas to vie ale je umenie sa z nej dostat. tu meil mozem poradit nejde to zo dna na den trva to dlhsie ale ide to nevahaja@centrum.sk

ondatra

nataska, pridaj sa k babam, co tu chudnu a pisu si jedalnicky, typy a podporuju sa. mam pocit, ze ked si to uz podvedome zavrhla mas dost rozumu na to, aby si sa k tej myslienke vobec nevracala.. tak kusuj do nejakej temy o chudnuti pekne a zazen myslienky okolo tejto hroznej choroby. drzkaj sa:-)

nataša

máte pravdu,.... len ked to fakt nejde a niekedy proste niečo rýchlo zjem a potom cítim strašné výčitky no a chcem to vrátiť späť a potom samozrejme iná ceste nie je.. už som to asi dvakrát skúšala, ale nedalo sa..ale bola to kravina, už to skúšať nebudem :-)

nieee!!!

nataska, nerob to... ja som bulimicka, tiez som zacinala tak ako ty teraz rozmyslas... ze ved len nieco obcas vyvraciam ... a som momentalne s prepacenim "v uplnych srackach", lebo sa neviem najest uz normalne, neviem co je este malo, co v norme a co uz privela, vraciam aj trikrat denne a nenavidim sa za to a chcem s tym skoncit, ale ked raz uz zacnes, je naozaj tazke prestat... Naozaj je lepsie vobec nezacat - to je ako s drogami, si myslis, ze ved len obcas si dam a zrazu je s teba narkomanka. Bolia ma vsetky zuby, zaludok, ruky a nechty mam ako stara baba, neskutocne vysusenu pokozku a aj tak s tym neviem skoncit... Som od toho zavisla a hanbim sa za to :(

schelby

nataša, tak ja som bulimiou nikdy netrpela, ale pokial ju nemas, nezacinaj s hovadinami. Ono neviem ci si videla niektore bulimicky, nikdy by si nepovedala, ze maju bulimiu,lebo niektore maju aj plnsie tvary. No,ale o to nejde, ked raz zacnes, nebudes vediet prestat a je strasne s tym zit a je to velmi tazke aj pre okolie. MAm v rodine anorekticku, viem o com vravim. Je to fakt hrozne a smutne. NAvyse sa ti pokazia uplne zuby, doslova ti zhniju, lebo ti ich rozoreru zaludocne stavy, vypadaju ti vlasy, pokozka ti zostarne,budes vyzerat ako znicena starena. Stoji ti to za to?