Dcérke sa dnes v škôklke stal úraz. Padla a pri páde sa jej odtrhlo tkanivo(neviem ako sa volá)vpredu hore v ústach, spája ďasná s hornou perou. Neviem čo mám robiť či len vyplachovať ústa s rozrobeným florsalminom a šalviovým čajom alebo ísť s tým k zubnému lekárovi. Zrastie sa jej to? Dezinfikovať to moc nechcem lebo to by asi bolo počuť na celú ulicu a ja ju nechcem viac trápiť. Schytal to totiž aj nos a brada. Tú hornú peru má samozrejme spuchutú a okolo toho odtrhnutého je modré sfarbenie. Fakt neviem ako mám postupovať poraďte kto má skúsenosti alebo vedomosti čo mám urobiť. Ďakujem.
Úraz v škôlke
no vidis:)) bez obav...s tymi ucitelkami mas pravdu...no ty naozaj sa mozes na ne stazovat...urcite im pripomen, aby sa nabuduce pri podobnych pripadoch spravali zodpovednejsie-co ich ucili v tej skole.ono je to totiz velka zodpovednost.mojej mame sa tiez stal podobny pripad(uci v skolke-v obci)nebolo to nic vazne, ale vydiskutovali si to s rodicmi, no aj tak mala asi 3dni hlavu v smutku.ono je to totiz naozaj velka zodpovednost.
fialka len s tym rozdielom, ze v tej skolke mali karneval a ucitelky zapalili sviecku a od nech sa chytili tej malej saty...
no horiaca sviecka a male deti- to evidentne spolu nejde....
a v tomto pripade mala spadla, co sa moze stat aj v pripade, ked ucitelka ma ju len jednu a stoji pri nej.
Ďakujem za rady boli sme u zubárky známej (u nás nefunguje zubná pohotovosť) dávala som jej ľadové obklady, tiež vyplachovanie kamilkami a v stredu ideme na kontrou a tá uzdička sa vraj zrastie sama. Len som sa bála aby nemala poškodené lôžko a tým pádom problémy s trvalým chrupom. A tú žalobu sa nečudujem rodičom lebo popálenina je predsalen niečo iné ako toto. Stávajú sa takéto veci a mohlo sa stať a doma... Len som trošku nahnevaná že učiteľky nevolali. To ma hnevá viac i keď asi si mysleli že to má len oškreté...
no ja som v piatok pozerala na Markize spravy, hovorili o dievcatku, ktore malo v skolke uraz - popalilo sa a mesto ako zriadovatel skolky muselo rodine vyplatit 3 miliony korun ako odskodne
zabudla som napisat, ze som tehotna.
kazdopadne skus s nou zajst za pediatrom-ide o zdravie tvojej dcery...
ahoj.vedomosti sice nemam, ani lekar nie som, ale ja som mala asi pred tromi tyzdnami "mensi uraz".museli mi zasivat hornu peru-zhora, ale mala som to pretate"durch"az k zubam.zhora som to cistila 70%liehom-nestipalo ma to(s peroxidom ano)a zvnutra vyplachovala tak casto ako sa len da harmancekovym cajom-povedal mi to aj chirurg.hlavne po kazdom jedle.kupila som v lekarni-fyto pharma, sypany aj vo creckach.naozaj rychlo sa mi to zahojilo.