Chcela by som zalozit co najmenej udrzbovu zahradu. Chcem poprosit o tipy a triky co a ako, ak s tym ma niekto skusenosti. Dakujem
ekozahrada
no teda, sama maria naokolo, len ja vam to tu kazim, sa budem musiet premenovat, alebo co....
no teraz vazne, tu bylinku co zbieras mariaa, ani nepoznam. Mala je furt urevana, aj v noci sa ani nevyspim a cez den tiez nic moc. Som bola vcera na zahrade a uhoriek som nazberala tak za pohar, takze fakt uz koncia, ale doniesla som ale pat patizonov, tak nieco s tym musim vymysliet.
dakujem aj tebe , tak čajikujemehaha pekné a zdravé.
MARIA2
tak je to dobre,ze ste zdrave...
tiez mam nazberane nejake bylinky a popijam caje.Teraz najnovsie zberam semena z OTROP.MARIANSKEHO...a pijem koli peceni...a z REBRICKA,velmi mi to robi dobre,odkedy ho pijem,NEMAM TAKE BOLESTI KOSTI...
maj sa aj ty krasne a pekny vecer ti prajem aj dcere...
ahojte som vonku v zahrade atd stale cosi a niekde bola som aj v rajci na kupalisku tak som aj opalená mala poslucha a celkom sa drži myslela som ze cosi dostane lebo kamoska a deti jej vždy dostanu infekcie prehana ich atd ale mi zatial dobre sme na tom aj zdravučké do zahrady som si nasadila skalu ruzu trosku je dobra na zapal sem tam to tu čitam ale už nie moc zatial sa držte slnko vy sa liecte ja som už nazbierala lipu trezalku mater. dusku zihlavu tak len pijem sem tam cajicek maria aj ty sa drž tieš. ahojte
Dievcata, nezabudajte na bazu, je vyborna na viralne choroby a tych je dnes poriadna epidemia. Ucinny je aj dzem,syrupy, vino atd.
V Europe je znama ako eldeberry alebo sambuca.
Liker sambuca ale nie je antiviralny, lebo to je destilat, nie vytazok.
Pozor na semena bazy, ked ich zjes privela rozdrvenych, zacne ti busit srdce. Obsahuju stimulant na srdce podobny digitalisu. Takze je dobre bazu pasirovat.
...vcera som volala,tak lekara mi povedala,ze dlho to potrva kym nebudu,ze na BORELLIOZU sa dlho caka,no 10.7.idem zasa na kontrolu,zasa na krv, po ANT.
tak dufam,ze do vtedy budu...
tak nech sa mala cim skor uzdravi...
inak,co porabas na zahrade?
SLNKO
kde sa podela AGAVEN?ja som jej ani mail nepisala,rozhodla som sa,ze to necham tak,co cloveka caka aj tak ho neminie...
mariaa,
tak ake mas vysledky?
Mala dostala odo mna ten kasel a je prechladnuta, tak je taka nepokojna a uplakana, no musim vydrzat.
MARIA21
dakujem...
zelam vam pekny den
Ahojte, slnko myslela som na Teba po tej víchrici, či ste v poriadku. Ja mám uhoriek už 55 pohárov ale aj tými čo si zaváram do šalátu. Tie väčšie pokrájam na kocky a zalejem nálevom. a dnes alebo zajtra by som mala ešte niečo nabrať.
Mariaa držím palce aby výsledky boli v poriadku
U nás bol len vietor ale nič sa našťastie nestalo a stále veľmi sucho. V sobotu ráno bolo napršané 5mm. To je len ako rosa.
asi to bude s klieta,ked flek bol na mieste kde som vyberala kliesta...
robila som salaty...uhorky+mrkva+cibula+paradajky...taky mix