umele zuby

iwetyna

pre alic, mam kovokeramiku, pred tým som mala 15 rokov živicove, ale ako vravím problem mi zacali robit zuby pod korunkou
Ta este raz Dakujem a prajem vela spokojných pacientov

alic

neni to tak veľa,aj keď neviem aký je to materiál.Zub ak je zdravý,a je dobre spravená korunka,netasno presne okolo krčku,vydrží aj viac ako 10 rokov.Problém môže byť: Parodontóza-teda že začnú ustupovať ďasná,ale to nielen oko okorunkovaných zubov.Zafarbovanie koruniek-preto sú lepšie keramické-majú povrch hladký,nemajú mikropóry a teda nezafarbujú sa pôsobením slín do hĺbky a aj esteticky vyzerajú prirodzenejšie,Ešte by mohol byť problém alergia na materiál-kov alebo živica,s ktorého sa vyrábajú.Ak máš alergiu-dá sa zistiť,sú najlepšie keramické. Tak držím palce.

iwetyna

pre Alic 2500, Sk jeden zub plus poistovna nieco doplatila, myslim, ze to nie je tak vela, ja by som aj zaplatila viac, keby som mala istotu ze to vydrzi aspon 10 rokov. Lenze to zalezi aj od toho ako je osetreny zub pod tou korunkou.Dakujem Ti za Tvoje prispevky

alic

bohužiaľ nie.Ja som na opačnej strane SK.Mrtve zuby občas vedia potrápiť,ale niekedy sa oplatí to vydržať.Ak nie,tak by som zvolila tan mostík.Cenovo by to malo byť ako za 6 koruniek,samozrejme podľa toho z akého materiálu budú.Práca lekára je rovnaká.Koľko ťa stáli korunky čo máš? Ak to neni tajomstvo.

alic

trojky,teda očné zuby sú piliere prvej triedy,teda ak sú v poriadku,nevadí že sú mrtve,len aby neboli s nimi problémy.Resekcia sa dá spraviť aj na okorunkovaných zuboch bez toho,aby sa dávali dolu.Ak inak sadia pri ktčku.Na západe sa dokonca umrtvujú zuby ak sa ide na ne nasadiť korunka alebo mostík aj keď sú zdravé.Treba RTG snímky či nieje nález na koreni.Od 3 po 3 teda môžeš mať mostík bez problémov.Zle spravené korunky si daj podľa mžností prerobiť,aby pekne zachádzali až pod ďasno okolo zuba,niesú tam totiž chánené sklovinou a teda môžu sa naozaj ľahko začať kaziť.

ivettyna

Alic, u mna je ten problem, ze mam dost mrtvych zubov na do ktorých už nie som ochotna investovat a davat na nich korunky, pred rokom mi menili mostik na 4 prednych hornych zuboch a v podstate tie korunky su urobene dobre, len so zubami pod nimi mam neustaly problem, na dolnych zuboch mam zase zle vyhotovene korunky, nedoliehaju az ku krcku, cize tym padom zuby pod nimi su citlive, takze je len otazkou casu, kedy pridem aj o nich. Chcem sa opýtat kolko je minimalne potrebynch zubov v hornej a dolnej celusti aby sa dal vyhotovit mostik, ci sa da zachytit na ocne zuby s tým, ze predne styri zuby by sa vytrhli

pre_anonym

a cele horne mas tak spravene ci len predne? lebo ja mam rezaky skarede a ocne trochu vpredu a ja by som si ich chcela dat tiez nejako spravit. kde si nasla dobreho zubara? a kolko ta to stalo? ozvi sa prosim. budem robit s ludmi a potrebujem pekny usmev