ahojte, beriem praivdelne hak až na jeden deň, nejak som tú tabletku zabudla užiť. užila som ju hneď na druhý deň spolu s tou ktorú som mala užiť v obvyklom čase. pred dňom a v tom dni keď som zabudla užiť tu hak som mala pohlavný styk, kedy sa do mňa priateľ v oboch prípadoch urobil. zabudla som tu tabletku užiť vlastne zo začiatku tretieho týždňa balenia,čiže ostáva mi ešte týždeň do menštruácie. čo si myslíte môžem otehotnieť? veď predsa jeden krát keď človek zabudne, nemôže sa mu v jednom okamihu zrútiť svet no nie?
Zabudla som raz vziať Hak, napíšte ak sa vám to stalo
Zabudla som uzit jednu tabletku ale uzila som ju hned ako som si na druhy den spomenula... po kolkych dnoch mozem mat nechraneny sex??
Dobrý deň, včera som mala o 7 zobrať HAK tabletku a zabudla som. Zobrala som ju dnes ráno o 8. Bola to predposledná tabletka pred placebo tabletkami. Dnes mám zobrať poslednú. V letáčiku píšu, že ak vynechám tabletku alebo zabudnem o viac ako 12 hodín tak mám začať hneď s novým balením a vynechať placebo tabletky(tie biele). Je to dobrý nápad?
nemusíš sa obávať, tehotná nebudeš, keďže ste pohlavný styk mali v období, keď si doberala predchádzajúci blister ... to, že si si teraz zabudla zobrať dve tabletky sa stáva, avšak je zbytočné, že si si ich vzala hneď ako si na to prišla ... stačilo si zobrať iba tú jednu dnes o 17tej tak ako vždy, ale dávať si týždeň - dva pri pohlavnom styku pozor a chrániť sa aj inak ..nespoliehať sa teraz na antikoncepciu, pretože účinok je znížený z dôvodu nezobratia dvoch tabletiek
Zdravim...v stredu som zacala nove balenie HAK..HAK beriem uz skoro 8 rokov bez pauzy.. Tento tyzden sa mi prvykrat stalo ze som dva dni zabudla brat tabletku.. Prvu tabletku z noveho balenia som si dala a potom som dva dni za sebou vynechala prisla som na to az dnes rano. Tak som si vzala za predchadzajuce dva dni obe tabletky. Dnes by som vsak mala zobrat este jednu a to o 17tej hodine.. Je mozne zobrat za den tri tabletky ? dve rano a jednu vecer? ci radsej uz tu jednu vynechat? to je moja prva otazka a druha je ze tyzden predtym som mala pohlavny styk davali sme pozor a pred koncom sme pouzili este aj prezervativ kedze babetko ozaj zatial nechceme. Na dalsi den som normalne dostala menstruaciu no a po niekolkych dnoch som teda zacala brat nove balenie nacas ako mam..prvu tabletku som vzala a tie dve dalsie nie..Tak myslite ze je nejaka sanca otehotnenia? Pohlavny styk bol den pred zacatim menstruacie a viacmenej bol chraneny (minule balenie tabletiek som brala neprerusene a pred vyvrcholenim sme pouzili este prezervativ) . Len som tu citala ze ak dojde k zabutnutiu na tabletku v prvom tyzdni a tyzden predtym bol pohlavny styk tak je nejaka sanca na otehotnenie.. Tak by som potrebovala trosku ukludnit. Vopred dakujem za Vasu reakciu.
Ahojte klasicka otázka chcela by som jasnu odpoved ak s tým máte niekto skúesEnosť . 3 roky užívam novynette a akurát pred včerom som si zabudla ráno vziať tabletu a večer sme mali pohl.styk s priateľom kde hned po ňon ma napadlo že som zabudla vziať tabl. hned som ju vzala a na druhý deň ráno dalšiu. Myslíte že by sa mohlo niečo udiať .
je to nepravdepodobne
HAK tuším má ešte účno 6 hodín aj ked si nezobereš tabletku teda tusim aspon tie moje
hak ma pearlov index 0,3-8% cize taka je sanca ze otehotnie za rok pouzivania
0.3% je idealne uzivanie
8% je bezne uzivanie cize obcas zabudnuta tabletka sem tam nejake to antibiotikum ...
en.wikipedia.org
btw:
100% je iba chrbtom k sebe a kazdy sam :oP
Ale nestresujte nebutete tehotné!! to keby ste vysadili uplne antikoncepciu!! až potom v pribalovom letačiku preto nie je napísané že antikoncepcia nie je 100% pretožekeby sa podarilo tak aby tú spoločnosť nemohli žalovať! Alebo pri užívan Antibiotik... samozrejme že stať sa môže všetko ale nestresujte:) aj gynekolok napisal.(aj mne sa to stalo) nie neni šanca keď som si dala antikoncepciu.. veď aj keby spermia prešla cez hlien(čo bez jednej tabletky nezmizne)a keby oplodnila vajíčko.. tak dalšou tabletkou čo užijete by sa vajíčko neuchytilo na maternicu či ako no tam:) takže tak:)