Dočítala som sa, že vraj rakovinu krčku maternice sposobuje vírus papillom. Zaujímalo by ma či sa tento vírus prenáša len pohlavným stykom alebo všeobecne telovými tekutinami...Dakujem za odpovede.
Rakovina krčku maternice
Dievcata,zeny,mne sa to prihodilo a ak vam s tym pomozem budem rada.Aj ked odpoved nikdy asi nespoznam,kedy som to dostala a ako.Pred 2 rokmi som bola na citologii a uz vtedy mi doktorka povedala,ze mam 3-jku a vraj budem musiet ist pravdepodobne na maly zakrok na krcku maternice.Lenze ja som mala v tom case kvasinkovu infekciu a po dobrati liekov som sa citila uplne v poriadku.Par ludi mi potvrdilo,ze som mala asi skresleny vysledok,nakolko som nebola ok,ked mi brala ster.Z nejakych dovodov,ktore nebudem rozoberat,som sa dostala na citologiu az o 2 roky.Znova som mala 3-jku.Zistili mi,ze mam abnormalne mnozstvo virusovych buniek a hned na mieste mi ich "zabili" s zmrazenim.Vobec to nebolelo,iba som mala asi tyzden az 10 dni,taky vodovy vytok.Povedal mi doktor,ze 90%zien je vyliecenych po tomto zakroku.O pol roka mam dojst na citologiu a ak by nahodou niektore bunky prezili,znova sa zmrazia a to je vsetko.Chcela som vam vsetkym dat nadej,ze sa nemusite hned zlaknut.Chodievajte len pravidelne na citologiu,lebo to skutocne neni velky problem.Pred tym,myslim 2 rokmi,som mala stale v poriadku citologiu.Chodila som na nu pravidelne.Ja by som tiez rada vedela,ci to mam z minulosti a ako je mozne,ze sa mi to prejavilo az pred 2 rokmi.Som totiz 6 rokov vydata a teraz mam len taku dilemu,ci to nemam od manzela,hoci vyzera byt v poriadku.Ale to sa asi nedozviem,je to prilis citliva tema u nas.Este mi doktor povedal,ze by som mala byt teraz imunna proti tym bunkam.Tak som zvedava.Takze nebojte sa a nezanedbavajte sa,lebo vraj z tychto buniek,pokial sa nezlikviduju vznika rakovina.Tak to je vsetko co viem,majte sa pekne!!!
a co si studoval ty ? Pochvál sa .
pani, nezaregistrovana nestudovala si ty nahodou medicinu?
ale mozno je to vsetko tak tabu ze to nikdo nevie ako to vsetko je.
apropo niektoré si to robia sami . a j s nim roky a nic im nieje .A nemajú ziadne cipky ani tantum rosa...
Nezaregistrova, asi mas za sebou zle skusenosti. Skus sa trochu nad ne preniest a napisat v duchu inom, ved ide o taku temu, ktora sama osebe moze byt dost frustracna.
to neni ako vycistit si ucho aby si lepsie pocul.Aké Tantum Rosa ? Aké obrúsky ? Aké kokotiny ?Ked sa dievcina raz vyspí z chalanom a má nejaké potiaze . Znamená to ze sa o seba nestará ako sa patrí a ze si za to moze sama ? Dostatocná hygiena ? To akoze si tam do diery pchajú zeny sprchy z prúdom vody ? Alebo iné dez. Tantum rosa majú na policke v kúpelni ?Zivná poda ? A co ked nexexuje z 99 - timi ? A má tam problém z jedným .Existuje 100% odstránenie toho bordelu co tam zeny majú ?To znamená ze za dobrí sex musí zena trpiet celý zivot vseliakými kandidozami ? A co te lekárky a doktory ? Ani za krista to zene nevisvetlia.
a ako si myslís ze to je ? Ze pánbozko z neba zosle tu chorobu ? Nejde o traumaticke zazitky . Ja sa na to snazim dojst logicky.Sliznica o sliznicu sa trie a k tomu teplo a vlhko.
To neni ako ked si clovek umyje ruky dezinfekcnim mydlom Protex .A ako si to tam má zena vycistit po celonocnej "smykacke" ? Co ? Az do criev si má pustit tú sprchu ? Co ? Ako ? Vypumpovat zalúdok ? Dal si pipika sterilizovat aky tam nemal streptokoki a i.?