Ahojte viete mi poradiť niekto? Začalo mi práskať v kolene vobec ma nebolí len ked idem po schodoch alebo sa idem zohnut práska mi v lavom kolene akoby mi lámali kosti.Máte niekto stým skúsenosť?
Práskanie v kolenách
Aj nedostatok C vitamínu môže spôsobiť praskanie kolien a problémy s kĺbmi keďže stimuluje aj zlepšuje vstrebateľnosť kolagénu.
Prvé čo športový lekár u profesionálnych tenistov, napr. pri zraneniach chrbtového svalstva, nastavuje je strava.
Každá potravina má inú stráviteľnosť. Dlhodobo konzumované potraviny s nízkou stráviteľnosťou zaťažujú kotol: žalúdok, pankreas, žlčník, pečeň. Ak kotol nespracuje
potravu, toxíny sa ukladajú a môžu sa prejaviť aj na mechanických vlastnostiach šliach, svalov, úponoch a kĺboch dokonca aj pokožke. Vyšší kľudový svalový tonus, menšia pružnosť , tuhnutie, vyššia citlivosť na chlad a preto aj vyššia zraniteľnosť.
Vysadiť potraviny s rafinovaným cukrom, sladké nápoje s E-čkami, mastné jedlá, vyprážané, majonézy, ocot, slané, nekombinovať sladké slané potraviny a pod ..
Piť dostatočné množstvo ČISTEJ vody.
treba skusit nejake doplnky, mne celkom dobre pomaha kolagen, konkretne amitamin® Collagen System, je to v praskovej forme davam si ho do smothie
Mám 14 rokov a praská mi v kolenách a lakťoch už asi rok. Nebolí ma to, ale veľmi to počuť..
Mam 33 rokov, celý život športujem, puká mi v kolenách aj pri chódzi.... , lezie mi to na nervy.... Aj pri drepoch, po schodoch. Počuť ma.... berem proenzi Rapid+ A v členku mi puka...celá sa fozpadám. Mám dve deti. Ale za to, vlasy dlhé, pevné ...farbím. ... Čo mám robiť??? Kladivom po nich... aj keď sa dvíham na hrazde, tak aj v lakti. Strašné...som do.....
Ahojte,neviete mi niekto poradiť,keď vystieram nohu nepríjemne mi praská v kolene a niekedy to aj zaboli,.Už som minimalne 3krat spadla na to koleno vtedy som.ho mala opuchnute a,modriny
Neviete z čoho by mi to mohlo praskať či to je normálne alebo niečo nieje v poriadku?
mne na pukanie pomohla chodza a bycikel, a vyziva amitamin® arthro360, uzivam ho s prestavkami, je aj pre alergikov, maju ho tu
-odkaz odstránený-
preliečiť obličky,nemažú-akupunktúra
mne tiez praska v kolenach hlavne pri behu...
aj mne puka hlavne v ľavom kolene ale neboli ,len to pukanie ma neskutočne štve ... drepujem už 150kg dam na tych 6-7 serii ale nechcem s tým skončiť...jediný šport čo ma naozaj baví