Je psycholog zadarmo?

00000000001

V BB je KRAJSKÁ PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADŇA pokiaľ si ešte školopovinná tak by si tam mohla skočiť, je to na Fončorde a neplatí sa tam nič.

www.geocities.com

no a do zvolena by sa mal teraz niekedy sťahovať psychológ F. Nociar, on je fakt skvelý ale to ti neviem povedať, kedy a kde tam bude robiť a tiež sa u neho neplatí... Inak nikoho nepoznám vo zvolene a okolí :(

vsevedka

Čaoko, tak to si ma dnes celkom potešil, myslím, že nie si až tak "stratený prípad". Mne to vycháza, že si mladý citlivý a inteligentný človek, podľa toho, čo si tu písal o sebe, tie štvorky to vôbec nevylučujú, myslím, že keby si na to učenie zatlačil, nemuseli by byť. Ale to nič neznamená, dôležité je, že si si vedomý toho, že dnes bez VŠ ak chceš niečo dokázať to proste nejde. Veď ja som mala tiež na strednej štvorky (matika, technológia, mechanika), to čo ma nebavilo a pravdupovediac som tomu ani moc nerozumela. A občas som sa išla s kamoškami miesto školy radšej opaľovať k jazeru.A na vysokej v pohode, veľa robí motivácia, keď máš o niečo záujem, dokážeš sa to naučiť a neveril by si aký potenciál skrýva naša pamäť a čo všetko si človek dokáže zapamätať, hoci ani ja si niekedy nespomeniem, čo bolo včera a čo som napríklad dnes raňajkovala, takže nemyslím, že by to s tvojou pamäťou bolo nejak zlé. Takže sa pre dnešok zatiaľ maj, ICQ si pridám.

nemezis

momentalne mam 18rokov v juli budem mat uz 19 trva to asi tak rok a pol ja to vobec nvm konkretizovat len ako keby stale som lietal v nejakom inom svete napr teraz teraz to je zvladnutelne netazi ma to az tak prichadza to viacmenej v periode co sa tyka drog tak neuzivam ziadne skusak som sa s mamou o tom porozpravat vysypal som na nu vsetko pri prechadzke lesom a len som sa jej zdal vzdialeny ako nikdy poradila mi ze na take zmyslanie je dobre fyzicka aktivita ze ju mam vzysut tak som ju znegoval ze to neje riesenie len urcita nahrada na urcitu dobu hram hokejbal pri tom akurat dokazem vypnut kedze sa sustredim na hru ale aj to nie 100%tne pre kamosov som zvlastna komlikovana povaha a pre dievcata som vraj vynimocny ze taky aky som ja takeho nepoznaju som strasne spontanny a otvoreny (viem ze sa opakujem ale chcem ist pomaly od zaciatku to rozoberat kusok po kusku )posledny mesiac by som sa zavrel do miestnosti bez hociakeho kontaktu s okolim nvm preco ale mam taku chut nato vypnut telefon nechodit na net nechodit von stranit sa pred okolim a nezatazovat ich svojimy myslienkamy rozoberam vsetko do detailov pripadam si prilis narocny na chapanie bezne veci pre beznych ludi su pre mna nieco vynimocne pod vsetkym hladam nejaky skryty zmysel mam neskutocnu fantaziu v zlomku sekundy si dokazem predstavit hociaku situaciu cisto spontanne ma hoci co napadane priklad :spoluziakovi som pisal uvahu dnesok a vztahy mal som nato 10min siel som na cigu a on sa ma spytal ze kde idem ze nestiham pozrel som na neho apovedal mu ze ja to uz mam vymyslene od zaciatku az do konca uz to len napisat treba ,myslim ze dost na mna vplyva hudba ale ziadne dnesne tzv emo pocuvam metal rock a punk len sa proste dokazem do tej hudby tak vcitit ze mi mozog pracuje neopisatelne a myslienky sa svetelnou rychlostou striedaju tak isto to je aj pri komunikacii som bol s dievcatom asi 5x von od 18:35 do 5:35 som sa nezastavil stale som rozpraval stale ma daco napadlo myslim ze tou ukecanostou sa snazim skryvat svoje vnutro aj ked dost casto o sebe rozpravam ale stale to viem potom nejak zakryt ,trapi ma okolity skazeny svet podla vedcov sa to ma obratit 21.12.2012 a mne ten datum dava do zivota nadej ze sa to vsetko to zlo zmeni a nastane to pocom tuzim a chcem , mam v zivote ciel zmaturovat skoncit vysku nvm kde pojdem ale tak psychologia,sociologia ,filozofia alebo manazment asi ten manazment tam sa dostanem najskor a tak najst zenu mat syna a zneho hokejistu keby ze nemam ten sen tak nemam preco zit a nemam ako proti sebe a svojmu zmyslaniu bojovat uz sa mi to dost vymyka spod vlastnej kontroly citim ako ma to tazi apriputava k zemi doraz pride maj a uz to vidim zakvitnute ceresne a myslienka hlavou behajuca ako by som vyletel a uz sa nevratil myslim tym samovrazdu ale nato odvahu nemam som nato prilis slaby resp vzdy najdem dovod preco to nerobit vobec neviem co robim preco ked nieco spravim nezvycajne stale sa zamyslam ci to robim kvoli zaujmu ostatnych alebo to tak citim ,na otazky od spoluziakov vseobecneho charakteru odpovedam dost casto nezmyselne a nemiestne to som si tiez zacal vsimat ale vacsinou sa nerozpravam v skole sem tam na prestavke aj ked teraz sa to trosku zlepsilo najviac sa rozpravam s kamosom s nim sa poznam 4roky a dost vieme filozofovat aj dlho do noci len tak sedenim niekde na lavicke ,neviem si vysvetlit ten pocit tu nechut do vsetkeho v skole znamky same 4ky v prvom rocniku som prepadol a som ho opakoval a tomu sa kazdy cuduje anik to nechape ani ja aspon ten kto ma pozna a vie ze aky som nesom menej slaby v uceni len sa mi nechce a je mi to jedno aj ked predmety ktore ma bavia napr teraz ekonomika s nej bdue cista 1ka na konci roka apritom som sa ju nikdy neucil ,jedine vysvetlenie nato vsetko mam take aj ked teoreticke ze sa nedokazem vyrovnat s rychlym rastom mojej vnutornej osobnosti pretoze tam kde som teraz zo svojimi deduktivnymi schopnostami a svojou logikou tak to je asi za rok a pol a je to dost podstatny rozdiel k tomu psychiatrovi preco k nemu nestaci psycholog ?ale nadtym este aj tak budem zvazovat ci niekde pojdem bojim sa totiz toho ze ani ten zo mna nevide a co budem robit potom ?a nemienim brat ziadne lieky na potlacanie chemickych reakcii v tele ved svoje telo mam ovladat ja amoje podvedomie ale vedel by som to rozdelit asi tak ze moje podvedomie a zmyslanie sa nejak tak oddelilo od mojho ja ze to je uz osobitna cast mojej osoby ,este pridam ze dost casto sa stava ze si nepametam co bolo predchadzajuci den na obed a ani to co som povedal napr pol hod dozadu ale to uz je vtedy ked som fakt ze na hranici padu kedy vpadnem tak do svojho sveta ze vlastne ani okolie nevnimam hlavne ked idem rano do skoly tak mam pocit byt tak neskutocne iny a vzdialeny a snazim sa byt strsane nenapadny az mam pocit ze si ma nik nevsima a mi to uplne vyhovuje a ako keby vtedy nic pre mna neexistovalo len ja chodnik a cesta do skoly konkretne k opakovaniu tych stavov rano mam hekticke nevnimam nic az ked sadnem do busu a 45min cesta do PO ma prinuti rozmyslat resp da mi potrebny priestor na mozgove pochody potom cely den v skole pridem zo skoly a vecer pred spanim akurat ked spim tak nato nemyslim logicke :)ale zo spankom to je tiez horsie rano sa prebudzam nevyspaty nikedy takmer ani nespim len som ako keby v polospanku a stale sa budim ...Viem ze tu na internete to nediagnostikujes ale priblizit sa dokazem aj prostrednictvom tejto formy komunikacie len chcem vediet ci mam ist za odbornou pomocou alebo nie ,este lepsie by to bolo v online konverzacii oboch stran cez vikendy som cely cas na nete az vecer kym nejdem von a potom po pol noci ked pridem domov tak by siel aj ICQ ( 371-794-162) zatial ahooj

vsevedka

Ups...No teda ty máš pomaly z každej psychiatrickej poruchy.Aj halušky (tie tvoje ilúzie?, chceš sa uzatvárať do seba a pritom veľa rozprávaš o sebe - dosť protichodné myslenie, sám musíš uznať že myšlienky na smrť môže mať občas každý človek, ale fascinácia tým, to už také bežné nie, rovnako zvrátenosť myšlienok v súvislosti s tým. Ja by som radila fakt toho psychiatra.

Nemáš sa zatiaľ s kým o svojich problémoch dôverne porozprávať? Niektorí z rodičov, priateľka či dobrý kamarát, niekto z rodiny, komu dôveruješ, tí by tiež mohli trošku posúdiť tvoje duševné zdravie, ja si dokonca myslím, že by bolo potrebné, aby niekto z rodiny k tomu psychiatrovi s tebou išiel a nie je to vôbec hanba, proste normálny, bežný postup.

Neviem koľko rokov máš, to tiež hrá rolu pri diagnostikovaní, ale ja ťa typujem ako madého človeka, ktorý sa ešte "hľadá". Rovnako dôležité je, či nepožívaš alkohol, drogy, kanabinoidy (marihuanna, hašieš), sedatíva, hypnotiká, kokaín, stimulujúce látky.

mne sa nedá takto cez počítač teba diagnostikovať, možno vidím niečo zo schizoafektívnej poruchy s manickým a depresívnym typom alebo skôr bipolárnu afektívnu poruchu, kde sa môžu u teba stiedať epizódy nálad - nadnesenosť, radosť, zvýšený príliv energie, výkonnosti, vtedy niektorí ľudia sú,rozjarení, myslia si, že všetko zvládajú, dokonca nepotrebujú jesť, nemusia spať...
V depresívnej fáze sú skľúčení, bez energie, stále unavení i po dlhom spánku, majú narušenú schopnosť radovať sa a preto ich nič neteší, nechutí im jesť, nedôverujú sami sebe, pochybujú o svojich schopnostiach, často sa obviňujú z niečoho, strácajú libido, majú pocity menejcennosti...

Čiže podľa mňa máš teraz také nejaké zlé depresívne obdobie. A ako zvádaš školu a prácu? Alebo si unavený až doma? O tom vôbec nepíšeš.

nemezis

no ja som len stratil schopnost rozlisovat realitu od vytvorenej vlastnej zivotnej iluzie neviem ze to co robim a rozpravam ci je preto ze chcem byt len stredobodom pozornosti alebo to aj tak je citim sa byt taky vzdialeny od kazdeho strasne sa zamyslam nad sebou fascinuje ma vlastna smrt a dost mam aj take zvratene myslienky co sa toho tyka ale ako tak este zvladam s tym bojovat dost velke vykyvy nalad jeden den zijem plny energie pricom behom 5sekund som na dne hlbokej priepasti teraz napr pri zareagovani na moj "problem" sa mi dobre ze oci nerozligocali od radosti ze mozno niekto mi otvori oci a da mi odpovede na moje otazky stsne vela o sebe rozpravam pritom sa snazim uzavriet sam do seba a nvm preco mam pocit ze tak max 2roky budem este existovat ale inak to neje nic konkretne len proste ma stale daco tazi a taha k zemi unaveny som stale s piatka na sobotu sa vyspim ale v sobotu by som uz spal o deviatej vecer mam nechut do vsetkeho co robim nic sa mi nechce je pre mna velkou namahov uz len chodit byt,existovat uz vobec neviem ci to su vyplody mojej fantazie alebo to je nejaky iny problem chcem ho strasne rozlusknut konecne a zmenit to nech to tak nieje .. asi tolko zatial

vsevedka

V tom je práve ten problém, že pri psychických ochoreniach, nie je človek schopný samoposúdenia svojho psychického zdravia.To posúdi psychiater.Ja len prajem šťastnú ruku pri výbere, lebo niekedy je to ako v tom vtipe.(Aký je rozdiel medzi psychiatrom a jeho pacientom? Psychiater má kľúče.)

Ak budeš mať chuť, môžeš mi tu zajtra do tejto témy napísať trošku detailnejšie svoj problém, aby si nepovedal, že ti tu nikto nepomôže. Zatiaľ len toľko, že niekedy laické googlovanie nemá vždy dobrý koniec a predisponovanejší jedinec má zrazu všetky symptómy opisovaných chorôb, samozrejme nie vždy, niekedy je nápomocný, je tu veľa informácií.

nemezis

jes konecne nejake aktualne forum nechcem s toho robit poradnu ale tak volam sa vlado a mam 18rokov a stale mam pocit ze trpim niecim vnutornym nejakym problemom skor dusevnym stale beham po nete a najrealnejsie to vyzera na maniodepresivnu psychozu lenze jak ja zistim ci sa len s tymy symptomami nestotoznujem lebo inak uplne ze vsetko sedi ale predsa ja som len laik ktory prestal vidiet rozdiel mezdi realitou a vlastnou iluziou vie mi niekto nato odpovedat ? ci ako vzdy,nik