takže moj problem..mam 19, este som nebola u gynekologa, a obcas sa mi stalo ze som pomedzi 2 kramy trosku krvacala ale to som si vysvetlovala tym ze sme to mierne pri sexe trosku prehnali..no teraz nebol ziadny, lebo som nemala priatela a krvacam...obcas je to take slabe ...obcas silnejsie..neviem co mam robit...prosim poradte...z coho to moze byt? ma tu niekto take skusenosti?? hm?
Pomedzi 2 kramy trosku krvacam
jasne ja mam menstuaciu kazdy tyzden
Neplati sa nic, teda zavisi to aj od konkretneho doktora, niektori si uctuju za nadstandardne sluzby (niekedy ultrazvuk), ale to je naozaj individualne. Ja u svojho neplatim nic. A ako som ti pisala uz skor, vyber si den, kedy nekrvacas, ved predsa mas aj take dni.
help meeeee
a este otazocka, plati sa niečo? hm?
hmmm tak myslite ze nebude vadit ked tam pojdem aj ked budem opat krvacat? lebo uz ma to fakt znepokojuje ked sa to opat objavilo :(
Chod tam vtedy, ked nekrvacas. V ambulancii je kabinka, kde sa vyzlecies od pasa dole, lepsie je ist v sukni, aby si sa necitila prilis naha. Prehliadka zacina rozhovorom, kedy sa ta popyta na rozne veci vratane tvojho sexualneho zivota, menstruacie atd. Potom vyjdes na specialne kreslo "koza" kde ta doktor najprv vysetri pohmatom tak, ze ti dnu zasunie dva prsty v rukavici a druhou rukou jemne stlaca brucho. Preveri ti tak vajecniky a maternicu. Potom ta moze vysterit este ultrazvukom, tiez zvnutra, ale to tiez nie je problem, ak si uz sexualne skusena, nebude to pre teba nic nove. Na zaver prehliadky sa este robi tzv. cytologia, kedy urobi ster buniek z krcka maternice, cize vyter. To moze byt trosku neprijemne, ale trva to len chvilku. To je vsetko! Naozaj nic hrozne ta tam necaka, o par minutiek mas po vsetkom a aspon budes vediet, ze si po tejto stranke zdrava. Vela dievcat z toho robi strasiaka, ale naozaj to nic nie je, sama pochopis, ked tam pojdes prvykrat.
Určite nájde spôsob kedy a ako ťa vyšetriť. Nemaj obavy. Predíť možno hršiemu stavu.
no na gyndu ale ked neviem ani ako to tam prebieha a to ma normalne vysetri - prehliadka ci ako zisti co mi je hm? mi bude trapne ked krvacam a roztiahnut tam nohy pred nim :(
Ak sa chceš vyhnúť problémom tak je najvyšší čas navštíviť gynekologickú amb.
Tak v prvom rade by som ti urcite odporucila navstevu gynekologa, aj keby neslo len o tento problem, ale mas uz dost rokov na to, aby si absolvovala gyn. prehliadku. Co sa tyka toho krvacania, moze to byt cokolvek, na to ti da presnu odpoved len lekar, ktory ta vysetri. Nie je to nahodou len ovulacne spinenie? To niekedy prichadza v strede cyklu a prejavuje sa hnedastym spinenim. Pokial ale krvacas normalne ako pocas menstruacie, urcite cim skor na gyndu.