ahjte viem že to nemôže nahradiť.. kuchynu mami:) ale viete nemám moc času a tak si rada spravim sačkuvú polievku napr vitana rajčinovú aelbo magi dobrý napad.. . je to až také nezrdavé?
Sačkové polievky a takéto dobré napady sú až tak nezdravé?
treba si uvedomiť, že vznik rakoviny je podmienený častokrát multifaktoriálne,,, čiže samo o sebe glutaman sodný (nielen, aj iné prídavné látky) nemá vplyv na nekontrolovateľné bujnenie buniek (rakovinu),, ale sa môže pričiniť o ostatnými faktormi ku jej vzniku!
2 Liliana65 nahodou ovela hodnovernejsi ako spytame sa ezoterika... Akoze s wiki mavaju ludia dobre skusensoti su tam citovane zdroje atd a ked sa ti zda ze tie glutamany preukazatelne sposobuju rakovinu tak im napis a ak im udas zdroje tak to zmenia. Podla mna je wiki celkom hodnoverna.
0vecka
wikipedia hodnoverný zdroj ;)
inak ked sa uz bavime o alternative ja si napr drbnem mrazenu zeleninu do vody pridam trochu soli a/alebo jednu cibulu a mam veceru. Proste spravis to takisto za 20min a nieje to absolutne nijaka praca mozes pritom "vareni" pozerat telku...
jasne, ze to tvojmu telu nepomoze, ak nie si na to odkazana, urcite to nejedz, radsej si uvar pohanku, daj tam nejake ovocie, popripade cestoviny s cottage syrom, alebo rybu so zeleninou a pod. ked nemas cas na varenie a chces nieco varene, taka sackova polievka ti neprospeje k nicomu
niekto moze tvrdit, ze po jedeni takýchto gebuzin mu akoze "nic nie je" ale ta unava, popripade caste infekcie, chripka, angina, alergia a pod. je prave z takych jedal nic nedavajucich telu, ktore priam tuzi po zdravom jedle
podla wiki nebolo nic take dokazane:
Sackove polievky?
tie stoja uplne za velke H, male o, rimska pätka, N a O
P.s- vyrobca ( a nielen on ) pozera prioritne na vlastny biznis a nie na to, co je zdrave a nezdrave
no a zakony nasej drahej vlasti to umoznuju
kedze ruka ruku umyva
glutamany poskodzuju nervove vlakna. ale tiez som nepocula o rakovine v suvislosti s nimi.
akoze ja to nepovazujem za jedlo ale ze by to bolo nejako skodlive si nemyslim...tie rakoviny budu asi rovnako ako pri asparame teda ziadne...
Ak si niekto mylsi ze sposobuju rakovinu tak si prosim aby mi presne napisali ktora latka v tej polievke ju sposobuje. Lebo takto generalizovat nas k pravde blizsie neposunie.
Je úplne jedno z čoho človek skape.