Žltý povlak na jazyku

Príspevok v téme: Žltý povlak na jazyku
Zdenka_2

Dobrý deň,
v piatok večer som si všimla, že môj trojročný syn má nejaký žltý povlak na jazyku. Je tam nezávisle od toho, čo zje. Mal ho tam celý víkend, aj dnes ráno. V poslednej dobe menej jedáva, ako predtým. Nemá iné zjavné príznaky choroby. Naposledy bol chorý asi pred 3 týždňami, bral ATB - sirup Penbene.
Z čoho to môže mať? Ďakujem za odpovede.
P.s. Píšem sem prvý krát, nenašla som v predošlých príspevkoch odpoveď na moju otázku.

Gima

No kedysi sa to riešilo alkoholom Vodka, s tým, žer sa to pochvíli vyplulo. Ponevač je to najsilnejší dezinfikátor.

Jamal

Teraz som tri dni ležal s prievanom v uchu tak, že som sa ani pohnúť nemohol, s teplotami ku 39°C a so silným nechutenstvom k jedlu.

A keď sa z toho telo spamätalo, zistil som, že mám žltý jazyk... nič si z toho nerobím, zmizne to, akonáhle sa zas obnovia baktérie v črevách.

Nech sa nikto neurazí, ale na internetových diskusiách človek dospeje k poznaniu, že biely či žltý jazyk môže byť všetko od prechladnutia po rakovinu... Namiesto toho by bolo lepšie ísť za lekárom a nechať sa riadne vyšetriť.

RNG

Matuella, si cela zaplesnena a iste mas v crevach premnozenu candidu. Zrejme si jedla privela cukrov, jemnych muk a inych skrobovin(banany zemiaky, ryza) a ziadne mikrovlakniny. takze si si vypestovala candidu a znicia travenie.
Ako proti tomu pozri cez Google.sk pod rng, candida, travenie.
Zicene travenie vedie postupne s stovkam roznych zdravotnych problemov ako nizka imunita, slaba alebo ziadna regeneracia a z candidy a plesni je telo otravene toxinami, co tieto produkuju.

MATUELLA

Dobry den. chcem sa opytat mam zlto-hnedy jazyk, zapach z ust, traviace problemy a stale hnackujem a to uz vyse pol roka kedze som stale v zahranici nebola som u ziadneho doktora za pol roka som schudla 15 kil bez diet a cvicenia nemavam pocit hladu. Vsimla som si ze mlieko tiez nemozem ani jogurty hned mam hnacku tak sa tomu vyhybam ale uz aj z chleba a bananov beham na wc. Je to uz neznesitelne tak sa pytam ako postupovat, alebo akeho lekara mam vyhladat. chora nebyvam, len raz jeden den do mesiaca mavam vysoku teplotu. lieky neuzivam. dakujem za radu

kirori

ahojte;mala som hemangion pecene asi 4.roky,potom mi ho vioperovali.mislela som si ze ked to vioperuju stym aj prestanu vsetku bolesti v pod brusku,vracanie.len ze asi po 1.5.-2.rokoch to prislo zas bolesti ,niekedy aj 3az4.krat cez den vracanie,trpnutie jazyka,zlty povlak na jazyku,a niekedy aj trpnutie a bolest oka celej pravej strany.zijem v UK.zdravotnictvo je tu mizerne!!!prosim o radu co by som mala robit.DAKUJEM...

Berenika

Dobrý deň, už od malička mávam tento povlak na jazyku. Niekedy (keď hlavne pijem jemne perlivé minerálky) mi trošku zmizne, ale stále tam je. Je po celej proche jazyka. Pred 4 mesiacmi som sa liečila na ženskú mykózu, E.coli, ale biely/žltohnedý povlak na jazyku nezmizol.
Moja mama mi ako malej kúpila Borax, sú to také kvapky, a vraj úplne vymizol. Vyskúšajte to, ale nie je ho dostať všade. Skúste v lekárni priamo v meste.
:o)

jedenjazyk

Zdravim, ja som si vsimol tiez vsimol neprijemne zlty jazyk. Tato plocha jazyka je aj mierne znecitlivena. Tiez sa mi to vyskytlo po antibiotikach. Trocha som si vydychol ked som nasiel tento clanok. Odporucate probiotika, je to nieco na predpis alebo si to mozem kupit len tak v lekarni?

vea45

ja tiez pozorujem asi tyzden zlty povlak na jazyku.spozorovala som to asi tyzden po vysetreni hr.creva ktore bolo v poriadku tak neviem dufam ze tie probiotiká pomozu