Ako sa prejavuje nervove zrutenie?

Severka

zdravie je dôležitejšie než prachy. Vypnúť, zobrať si dovolenku a oddychovať. Inak človek môže s toho dostať aj mozgovú mŕtvicu či silné depky či iné ochorenie.

Stres si zahráva s hormónmi. Ak je človek v strese tak je náchylní na ochorenia. Imunitný systém pracuje na plné obrátky a telo sa je v kyslom prostredí. Plytko sa dýcha a telo nedostáva kyslík.

Ja by som sa na všetko vykašľala a relaxovala, pila bylinkové čaje a jedla veľmi veľa zeleniny a ovocie, chodila na prechádzky do prírody, jedla veľmi veľa maku a pila veľmi veľa roztopenej tmavej horúcej čokolády a pohybovala by som sa medzi ľuďmi ktorý sršia pozitívom. Realitu by som poslala do čerta. A potom by som sa vrátila do práce akoby nič. A stále by som či jedla alebo pila čokoládu a v mlieku jedla mak. Prírodné antidepresíva na tie nedám dopustiť. A stres si nepúšťať k telu.

Veronique00

Ahojte,

som rada že nie som sama..práve som v práci ale ani nevnímam veci okolo seba..už nevládzem ..už pár rokov bojujem s depresiou..za tú dobu som absolvovala asi 2 PN a každú som sa snažila prechodiť s pomocou APaurinu od môjho psychiatra...a dalšie lieky radi lexaurin,stilnox..občas mám svetlejšie dni a niekedy nevychádzam absolutne z domu,nemôžem jesť,piť,zvraciam aj ked už dávno nie je čo.nevládzem sa pohybovať a mám stavy úskosti čo dobre poznáte ked máte pociť že dostanete infarkt a problém s chrpticou..po istom čase som pochopila že všetky negatívne prejavy na zdraví je len odraz mojej duševnej nepohody..ked sa zamyslím že kde je dôvod všetkého tohto..ludia vztah ktorý sa mi už dnes nadobro rozpadadol po rokoch..uzavrela som sa do seba a som už asi len sama so sebou,čo je ešte viac tríznivejšie ako by som dokázala ešte uniesť.V práci fungovať musím ale je to strašne tažké..už fakt neviem čo robiť..

.....

Veľmi pekná téme, hlavne v dnešnej dobe. Zámestnávatelia od nás žiadajú nadštandardné výkony a nepozerajú na človeka. Myslela som si, ja som silná, zvládnem...až tak som išla nad limit, že som skolabovala. Mám stále bolesti hlavy, tlak na hrudi, bolesti mi vyrážajú do chrbta, občas sa mi trasú ruky a v noci bez liekov vôbec nezaspím, som celá nervózna a vyčerpaná........som na maródke už 2 týždne a bez liekov sa nepohnem ďalej. Stále som negatívna voči okoliu, nič sa mi nechce. Mala som aj veľmi ťažké chvíle v rodine a to všetko zapríčinilo svoje. Musím zmeniť spôsob života, naučiť sa oddychovať.......bola som taká hlúpa a myslela si, že sa nič nestane, každému som ochotne pomáhal, nepozerala na seba, ale na druhých, tým som obetovala svoj voľný čas a dopadla som takto.........je tu niekto taký, kto je na tom podobne...

sunnie

chcela by som si stres tak nepripustat ale zatial sa mi to nedari. kazdy mame svoje limity ktore ked sa prekrocia organizmus strajkuje.

4321

a veru ja som si aj potom dala taku super dovolenku.sice nie pol roka,ale 16 dni.bola someste na tabletkach vtedy ale aj to pocitam do mojho ozdravovacieho rezimu,myslim ze aj to bola jedna z mojich skusok ako sa zmenit

4321

no nikdy by som si to nepomyslela.ze sa to stane aj mne.ale hlavne by ma ani nenapadlo ze co si o tom ludia myslia,ja som pred tym vobec nerozmyslala o tom a hrozne ale naozaj hrozne ma to prekvapilo.a pri tom ked som sa o tom nezmienila tak nikto nic nevedel.na zaciatku som aj banovala ze somim povedala co sa mi stalo ale neskor ked som chodila na tie sedenia tak som uz bola spokojna sama so sebou .vazne treba si urobit nejaky nadhlad.daj sa vypisat na neurologii schrbticou a je.inak mna aj tak doktor vtedy poslal na neurologiu ,mne totizto trpla aj ruka lava astarsne ma bolelopri srdci a v zadu pri lopatke.takze ten stres a t auzkost velmi vplyva na chrbticu.teda tvori as asvalove spazmy a to je velmi neprijemne.teda ako keby nieco bolo pri tom prijemne,ze?vidis a napr,to ma zase prinutilo ze od vtedy chodim 3x do tyzdna cvicit.vies kolko veci som prestala robit a kolko začala novych?vazne na tom bolo nieco dobre,ale to zistis az ked ti bude dobre.

sunnie

to je ten problem, ze v robote strasne stresy co ma do toho dostali ale doma by som sa zblaznila z nicnerobenia (najdes si cinnost ale urcite nie kazdy den) a ja som uz taka rozbehnuta :) a tiez musim byt medzi ludmi,je to komplikovane.