Viete mi povedať čo to znamena šelest na srdci? Nepravidelnú činnosť srdca? Je to to isté?
Čo je to šelest na srdci?
mariaa: aj ja somt o mala...taký "detský" šelest... netreba sa báť, len chodiť na pravidelné kontroly ku kardiologovi, naozaj to nemusí byť nič vážne...
mojej dcere tiez zistili ked bola mala SELEST NA SRDCI...a lekarka nam povedala,ze to nic nie je,ze sa jej to upravi...ale minule som pocuvala nejaku relaciu a tam o tom hovorili,ze nie je to ziadna sranda...TAK TERAZ NEVIEM,KDE JE PRAVDA...
AAAAWWWOOJJTEEE VSETCI..MNO DO NEDAVNA SOM BOLA NORMALNA BABA az dovtedy kim mi nezistili aritmiu a selest zo zaciatku to bolo zle ale teraz je to uz lepsie dufam ze mi bude len a len dobre pretoze to zle mam dufam uz za sebou...tak vsetkim vam radim.NEFAJCIT,NEPIT ANI NIC PODOBNE pretoze najskor si to neuvedomujete ale neskor vam sa to prejavi na zdraviiii
tu je to vysvetlené:
www.choredieta.sk
jajuska - som t o vysvetlila - nedoviera úplne chlopňa, preto tade prúdi krv...
podla mna šelest je tá "dierka" ale to je velmi obrazne...proste nejake zuzene neviem co cez co ked prudi krv tak to inak pocut... a je to vraj viac-menej vo vacsine pripadov neskodne
inak, tá "dierka" na srdci ...to má iné m eno,a le už neviem aké...
:) šelest nie je dierka a ani nejde o nepravidelnú činnosť... šelest je neúplne dovieranie jednej chlopne a to čo lekár počuje fonendoskopom ako šelest je vlastne malý únik krvi, ktorá ešte mala zostať za chlopňou... niekedy to ževraj znie ako úder navyše... ja aj moja sestra sme v detstve šelest mali, ja suž nemám setra ešte musí chodiť na kontroly... ale tiež je to v pohode... nie je to nič nebezpečné, i keď niekedy to môže byť zložitejšie, zakážu napríklad nadmernú fyzickú aktivitu, ale to b y ti lekár povedal... ak by to bolo niečo vážnejšie
oxy : nabrala som to tam, ze selest ma moja mamina aj sestra
No myslím,že ak máš prístup na internet,zadaj si do vyhľadávača a máš to aj s odborným popisom.Šelest je inak nedostatočné priliehanie niektorej chlopni,neviem však ktorej.Pozri net.