Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo je to šelest na srdci?

chocholušik

mam šelest už od narodenia a hlavne teraz ,ked som staršia to ma vplyv,hlavne ,ked sa zľaknem.Takže,u mna sa to prejavuje ,len ,ked sa bojim o niečo - niekoho .I NAč AKO ANI žIADEN NEBOL . MAJTE SA A VELA ZDRAVIčKA.

space

ja mam šeles a neviem o tom skoro nič.
mohli by ste sa podeliť so svojímy skusenostami ??
viem že ked som bol malý bol som na operacii so šelestom .. ale neviem presne očo vtedy šlo ..
je to nebezpečne ?? poradte mi prosim .

Archie

...no aj ja mam šelest na srdi....zistili mi to keď som sa narodila.....onedlho budem mať 15 rokov a mamina mi to oznamila až teraz.....k tomu mám ešte aj astmu,takže mam nepravidelne astmaticke záchvaty....sem tam ma akoby ''pichalo'' v srdi,alebo nejako tak...a nemožem sa nadychnuť...povedali mi,že astma a šelest na srdci mi može sposobiť aj epilepsiu....ale dúfam,že sa take niečo nestane....

MišiatQo

aj ja mam teraz šelesť na srdci a strasne zle sa mi dycha....občas pocitujem silne pichnutie v srdci a nemozem sa nadychnut.....v kaznom pripade neni to nebezpečné

ojka

ked som bola ešte mladšia, tak som chodila ku kardiologičke kontrolovať šelest raz za dva roky, naposledy som bola min. rok na internom a povedali mi,že už chodiť k nim netreba, len keby boli problémy ;-)

karioll

vo vacsine pripadov to je porucha trojcipej chlopne,pokial nie su problemy sa to neriesi,poznam futbaloveho reprezentanta ktory ma selest a v pohode,len to treba sledovat u kardiologa,spravidla raz za rok

RASTO599624

Ja mam tiez selest srdca a zistil som to mozno pred mesiacom ale selest mam od narodenia. Teraz mam 13 rokov a nic nepocitujem uplne nic iba ked lezim v klude v noci tak pocujem zretelne tykot srdca ako by som mal v uchach sluchatka.

[zruseny12]

SEVERANKA
ja sa nebojim,len som si spomenula,na to ked som si citala tuto temu...inak dcera bola mala /tusim mala okolo 4roky/ked mi to lekarka povedala,a nic nehovorila,ze mame niekde chodit,ani nas nikde neposlielala.../dcera ma teraz 12rokov/

hm hm

Selest je zvukovy fenomen, ktory vznika popri normalnych srdcovych ozvach pretekanim maleho mnozstva krvi. Pricin selestov je viac. Bud to je ta "mala dierka" medzi pravou a lavou predsienou, ktora vznika pri nezrasteni predsienovej prepazky alebo je pricinou selestu chyba chlopne, ked chlopna nie je schopna udrzat tlak krvi v komorach pred vypudenim krvi a cast krvi sa vracia spat do predsiene alebo vznika selest pri zuzeni otvoru, ktory chlopna vytvara a tak prudiaca krv vytvara zvuk "navyse".