Pekny den prajem, chystam sa na preventivnu prehliadku, ale nie som si ista ci vsetky druhy prehliadok preplaca poistovna. Mala by som zaujem o prehliadku s obsahom:
- Vyšetrenie krvi
- vyšetrenie onkomarkerov
- Vyšetrenie EKG
- neurologické vyšetrenie
- RTG vyšetrenie pľúc
- ORL vyšetrenie
- Očné vyšetrenie
- Gastroenterologické vyšetrenie
- Gynekologické vyšetrenie
hodnota cca 9000,00 SK
Viete mi poradit ci mi celu prehliadku preplati poistovna?
dakujem
Preventívna prehliadka
ivko zakladatelka temy nepise, ze ABSOLVOVALA tie vysetrenia prostrednictvom pracovnej zdravot. sluzby, ale ze ona MA o spominane vysetrenia zaujem.
tinka v tom pripade ide o prevenciu u pracovneho lekara, ktora vyplyva zo zakonnika prace a hradi ju zamestnavatel. je to nieco ine ako prevencia hradena zdravot. poistovnou.
tinka, ak ti zamestnavatel nariaduje preventivnu prehliadku, tek urcite preplaca vsetky vysetrenia, ktore su nad ramec prehliadky hradenej zo zdravotneho poistenia. ty si sa vsak vyjadrila v tom zmysle, ze mas zaujem o spominane vysterenia.
preventivku mame naradenu od zamestnavatela....
prevncia ale musi byt - gyn.a zubar,ocny ak nosis okuliare - ok,ale ostatne...neviem
niekto si to ale vie zariadit:
mozno ste niekto videli 112,ked tam riesili to pocerneho tucneho chlapa co mal astma ci co.za posledny rok boli u nich zachranari 170x!!!
taky ucet by som mu vystavila,ze by sa z toho pos...
spominala si ,ze tvoji znami to absolvuju 2x rocne - podla mna si to moze dovolit len velmi bohata firma pre svojich zamestnancov,ako nejaku speci starostlivost - inak to nevidim moc realne...
Že na čo je preventívna prehliadka? Isteže môžeš dosťať na druhý deň po EKG infarkt, ale na tom EKG ti môžu dopredu zistiť, či ti ten infarkt náhodou nehrozí. Taktiež ti môžu odhaliť vysoký cholesterol, o ktorom ani netušíš. Alebo uvediem konkrétny príklad. Môjmu otcovi pred niekolkými rokmi našli na úplne náhodnom, preventívnom UZV brucha malý, 3-centimetrový opuzdrený karcinóm obličky o ktorom ani netušil. Obličku vyhodili, odvtedy je našťastie zdravý. Tak o tomto je prevencia.
Ivko111 má samozrejme pravdu, preventívne myslenie a chovanie ľudí je ale účinnejšie a hlavne lacnejšie, ako všetky vyšetrenia dokopy.
nuž ja som lekár, ale absolútne nechápem načo taký rozsah preventívnych prehliadok. Osobne by ma to ani nenapadlo absolvovať a dokonca dva krát ročne, to už teda fakt nechápem načo. Samozrejme takýto zbytočný a nezmyselný rozsah preventívnych prehliadok žiadna poisťovna neprepláca.Ved to by o mesiac zdravotníctvo skončilo a nič by sa tým nevyriešilo.Napriklad vyšetrovanie onkomarkerov v rámci prevncie je neindikované. Ale ako som napísal, sú centrá v ktorých Ti vyšetria čo len budeš chcieť, ked zaplatíš. A zdá sa, že si niektoré veci nepochopila. Ja si dám teraz urobiť EKG budem ho mať OK a pol hodinu dostanem infarkt....Určitý rozsah preventívnych prehliadok má význam, ale nie je ich veľa. U ženy hlavne gynekologické vyš. tam je to na mieste a je to pomerne efektívne. Problém preventívnych prehliadok je v uplne niečom inom. V preventívnom chovaní sa a to je to čo je problém. Uvediem klasický príklad, môže sa chodiť aj sto krát stomatologovi na preventívnu prehliadku. Ak sa budem napchávať sladkosťami a nebudem si umývať poriadne zuby, tak aké budú ? Načo je tá preventívna prehliadka? Chápeme? či nie ?
dakujem, prehliadku co som vymenovala absolvujeme dva-krat rocne a vsetci moji znamy ju absolvuju, nechapem niektore nazory na to mi to je, to je co za pripomienka!!!! ale za uzitocne rady dakujem